НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:33


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Спецпрокуратурата предлага делото „Иванчева“ да не се предоставя на ВКС, докато АСпНС не се произнесе по протеста на прокуратурата срещу промяната в мерките за неотклонение

Спецпрокуратурата предлага делото „Иванчева“ да не се предоставя на ВКС, докато АСпНС не се произнесе по протеста на прокуратурата срещу промяната в мерките за неотклонение

29 Ноември 2018 | 14:26 | Агенция "Фокус"
София. Ръководителят на Спецпрокуратурата предлага делото „Иванчева“ да не бъде предоставяно на ВКС, докато АСпНС не се произнесе по протеста на прокуратурата срещу промяната в мерките за неотклонение, съобщиха от Прокуратурата. По повод публикации в медиите, според които председателят на Върховния касационен съд е разпоредил проверка на въззивните производства по НОХД №2617/2018 г. с подсъдими Десислава Петрова Иванчева и Биляна Емилова Петрова, и.ф. административният ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров, и.ф. административният ръководител на Апелативна Специализирана прокуратура Николай Найденов, наблюдаващият делото прокурор в първоинстанционната прокуратура и въззивният прокурор изпратиха писмо до председателя на Апелативния специализиран наказателен съд. С цел да се осигури безпристрастно решаване на делото, прокурорите предлагат то да не бъде предоставяно на проверяващите съдии от ВКС до постановяване на определение от състава на АСпНС по протеста на прокуратурата за отмяна на определението на СпНС по изменение на мерките за неотклонение на Иванчева и Петрова от „Задържане под стража“ в „Домашен арест“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ВКС разпореди проверка на Апелативния специализиран съд по делото "Иванчева"

ВКС разпореди проверка на Апелативния специализиран съд по делото "Иванчева"

29 Ноември 2018 | 13:38 | Агенция "Фокус"
София. Комисия от ВКС ще извърши проверка на АСНС по повод на публикации в медиите, свързани с разглеждането на исканията за промяна на мерките за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Това съобщиха от ВКС.
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) нареди със своя заповед от 28.11.2018 г. да се извърши проверка на организацията на дейността на Апелативния специализиран съд (АСНС) по въззивни наказателни частни дела, образувани и разгледани по частни жалби, респективно частни протести, срещу определения на първоинстанционния съд, постановени по реда на чл. 270, ал. 1 от НПК по искания за промяна на изпълняваните спрямо подсъдимите Десислава Иванчева и Биляна Петрова мерки за неотклонение.
При проверката трябва да бъдат установени: броят на образуваните въззивни наказателни частни дела със същите подсъдими лица; администрирането на сезиращите документи от страна на първоинстанционния съд по частните дела, постъпването им в АСНС; регистрирането и образуването на делата; изборът на съдия-докладчик и на членовете на съдебните състави; сроковете за произнасяне.
В заповедта е посочено, че извършването на проверката се възлага на комисия в състав: председател: Галина Захарова – заместник-председател на ВКС и ръководител на Наказателната колегия, и членове: Капка Костова – председател на Първо наказателно отделение, Галина Тонева – съдия във Второ наказателно отделение.
Проверката трябва да бъде извършена в периода 29.11.2018 – 05.12.2018 г., като в срок до 10.12.2018 г. комисията следва да изготви и представи доклад за резултатите.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Десетки граждани се включиха в „Марш за правосъдие“ в подкрепа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

София: Десетки граждани се включиха в „Марш за правосъдие“ в подкрепа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

24 Ноември 2018 | 13:30 | Агенция "Фокус"
София. Десетки граждани се включиха в „Марш за правосъдие“ в подкрепа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, предаде репортер на Агенция "Фокус". Шествието се придвижи от НДК до Съдебната палата. Присъстващите се обявиха в подкрепа на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничка й Биляна Петрова, които са в ареста. Те издигнаха плакати с надписи: "Свобода и право". Шествието затрудни за кратко движението по бул. "Витоша" и "Патриарх Евтимий".
"Фокус" припомня: Кметът на район „Младост“ беше задържана при зрелищна акция, която продължи 10 часа на 17 април 2018г. Тогава разследващите обискираха автомобила й и откриха 70 хил. евро. През цялото време кметът на „Младост“ стоя с белезници пред Спортната палата. Късно през нощта, когато акцията приключи, Десислава Иванчева заяви, че задържането й е клопка, а парите са подхвърлени в колата й. Досъдебното производство срещу кмета Иванчева е образувано през февруари, а проверката по него е извършвана още от началото на декември. Разпитани са много свидетели и са използвани СРС-та. Строителен предприемач е помогнал на полиция и Прокуратура да заловят Иванчева с подкупа. Той се е обърнал към властите след като кметът на „Младост“ му е поискал 250 хил. евро, за да реши проблема му. Казано му е, че щом има и други инвестиционни намерения трябва да плати около 1,1 млн. евро, като в резултат на преговори цената е слязла до 500 хил. евро.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Апелативният съд спря пускането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от ареста

Апелативният съд спря пускането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от ареста

16 Ноември 2018 | 19:23 | Агенция "Фокус"
София. Апелативният специализиран наказателен съд спря тази вечер решение на Специализирания наказателен съд, с което се променят мерките за неотклонение на бившия кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева и бившия ѝ заместник Биляна Петрова, предаде БНР.
По-рано днес Специализираният съд постанови Иванчева и Петрова, които от 7 месеца са "под стража", да бъдат поставени незабавно под домашен арест. Два часа по-късно Специализираната прокуратура протестира определението. След което Апелативният специализиран съд спря изпълнението до произнасяне по същество, което според НПК трябва да стане до 7 дни.
Причина за спиране на изпълнение на определението са неизпратени доказателства по делото, въз основа на които съдът е преценил, че се налага промяна на мерките за неотклонение. Липсващият документ имал решаващо значение законосъобразно ли е променена мярката за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Специализираната прокуратура протестира изменението на мерките за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Специализираната прокуратура протестира изменението на мерките за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

16 Ноември 2018 | 15:05 | Агенция "Фокус"
София. Специализираната прокуратура протестира незабавно определението на Специализирания наказателен съд, с което мерките за неотклонение на подсъдимите за корупция Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха изменени в по-леки - "Домашен арест". Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура. В протеста бе изразено категорично несъгласие с извода на съда за влошено здравословно състояние на двете подсъдими. Становището на прокуратурата се основава изцяло на заключенията на представените и приети по делото съдебно-медицински експертизи.
В експертизата за здравословното състояние на Биляна Петрова е посочено, че към настоящия момент то е подобрено, в сравнение с предходното изследване. Вещите лица са посочили конкретни показатели в тази посока.
В експертизата за състоянието на Десислава Иванчева се сочи, че в момента не се наблюдава обостряне на здравословни проблеми, които да налагат оперативна или друга спешна интервенция. Препоръчва се продължаване на предписаното и провеждано до момента лечение. По повод твърденията на Иванчева за влошаване на психическото ѝ състояние, вещите лица заявиха в съдебната зала, че за нея не се налага хоспитализирането ѝ в специализирано лечебно заведение, както и промяна в прилагането ѝ до момента лечение.
Освен протест, прокуратурата внесе в съда и искане да се спре предварителното изпълнение на мерките за неотклонение "Домашен арест" на Иванчева и Петрова до произнасяне на въззивната съдебна инстанция. Това искане е направено с оглед предотвратяване на възможността подсъдимите да се укрият и да извършат ново престъпление.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Спецсъдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Спецсъдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

16 Ноември 2018 | 12:49 | Агенция "Фокус"
София. Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, предава бТВ.
Мотивът на магистратите e, че здравословното и психическото им състояние се влошава в следствения арест.
Съдебното решение им позволява да напуснат за пръв път следствения арест 7 месеца след задържането им. Това означава, че до края на деня те ще си бъдат у дома.
Решението обаче може да се обжалва в Специализирания апелативен наказателен съд в 7-дневен срок.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и заместникът ѝ Биляна Петрова остават в ареста

Бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и заместникът ѝ Биляна Петрова остават в ареста

2 Ноември 2018 | 10:31 | Агенция "Фокус"
София. Бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и заместникът ѝ Биляна Петрова остават в ареста, предаде Нова телевизия. Под домашен арест излиза третият обвиняем за корупционната схема - Петко Дюлгеров. Това е реши Специализираният апелативен съд на закрито заседание в четвъртък. В средата на октомври магистратите от Специализираният съд постови двете да бъдат пуснати под домашен арест, но прокуратурата протестира.
По-леката мярка е взета само срещу другия бивш кмет на "Младост" Петко Дюлгеров. Той е сочен за посредник в схемата за получаване на подкуп, за което тримата задържани през април отговарят пред Темида. Според обвинението парите, намерени в колата на Иванчева при показния арест в центъра на София, били поискани от строителния предприемач Александър Ваклин, за да бъде придвижена негова преписка за строеж.
В петък Дюлгеров отказа да коментира дали и той е "светнал" с белязани пари, познава ли Ваклин и как са организирани срещите им. "Всичко ще стане ясно", лаконичен бе Дюлгеров.
Прокуратурата пък обяви, че вече е внесла протест срещу неговото освобождаване под домашен арест. На последното съдебно заседание по делото ключов свидетел промени показанията си. Тогава арх. Румен Русев обяви, че не си спомня Иванчева да му е оказвала натиск и да е казвала, че ще се придвижват преписки само ако се правят градинки в района.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Специализираната прокуратура ще протестира изменението на мерките за неотклонение на подсъдимите за подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Специализираната прокуратура ще протестира изменението на мерките за неотклонение на подсъдимите за подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова

19 Октомври 2018 | 11:25 | Агенция "Фокус"
София. Специализираната прокуратура ще протестира определението на Специализирания наказателен съд от 18 октомври 2018 г. за изменение на мерките за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от „Задържане под стража“ в по-леки - „Домашен арест“. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура. Съдът мотивира решението си главно с това, че след разпитите в съдебно заседание като свидетели на служители в Столичната община и в Район „Младост“, двете подсъдими за корупция вече не могат да влияят на показанията им.
Мотивът на обвинението да протестира това решение е фактът, че Иванчева и Петрова могат да повлияят на останалите неразпитани свидетели по делото, не по малко, отколкото на общинските служители, с които от месеци нямат служебни отношения. Освен това, в хода на съдебното заседание не е посочен нито един факт или доказателство, които да поставят под съмнение обоснованото предположение за извършеното от тях престъпление.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в следствения арест до произнасяне на Апелативния специализиран наказателен съд по протеста в предвидения в закона 7-дневен срок.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, зам.-кмета на района Биляна Петрова и Петко Дюлгеров

Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, зам.-кмета на района Биляна Петрова и Петко Дюлгеров

8 Октомври 2018 | 08:12 | Агенция "Фокус"
София. 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, зам.-кмета на района Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Това съобщиха от пресцентъра на Специализирания наказателен съд. Съдебното заседание е насрочено за 13.30 часа. Иванчева е обвинена за взимане на подкуп, а Петрова и Дюлгеров - в помагачество.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Съдът даде ход на делото срещу Десислава Иванчева

Съдът даде ход на делото срещу Десислава Иванчева

13 Септември 2018 | 16:10 | Агенция "Фокус"
София. Специализираният наказателен съд даде ход на делото срещу отстранената от длъжност кметица на „Младост” Десислава Иванчева, предаде бТВ. На 7 септември това не се случи, защото Иванчева не беше получила навреме обвинителния си акт.
Съдът отказа да върне делото на прокуратурата за допуснати нарушения, въпреки исканията на адвокатите на Иванчева и бившата ѝ заместничка Биляна Петрова. Поисканите съдебно-медицински експертизи са готови, а вещите лица присъстват в залата.
Иванчева и Петрова вече са пети месец в ареста, след като на 17 април бяха показно задържани за искане на подкуп.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Специализираният наказателен съд не даде ход на делото срещу бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева

Специализираният наказателен съд не даде ход на делото срещу бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева

7 Септември 2018 | 12:49 | Агенция "Фокус"
София. Специализираният наказателен съд /СНС/ не даде ход на делото срещу бившия кмет на софийския район "Младост" Десислава Иванчева, предаде БНР. По това дело са обвиняеми и бившият заместник на Иванчева - Биляна Петрова, и бившият районен кмет Петко Дюлгеров. Процесът не можа да започне, тъй като Иванчева и Петрова и техните адвокати не са получили навреме обвинителния акт. Адвокатът на Иванчева Марин Марковски поиска промяна на мярката й за неотклонение задържане под стража. Според съда всички страни са редовно призовани с изключение на подсъдимите и не е спазен седемдневният срок за дело след връчване на документите по него. Стана ясно, че Иванчева е получила обвинителния акт на 31-ви август, петък. Според съдия Иво Хинов въпросният седемдневен срок изтича чак в края на днешния работен ден и уважи исканията на подсъдимите да им се даде възможност да се запознаят с материалите.
Разпоредителното заседание беше насрочено наново за друга дата, а именно за 13-и септември, четвъртък, в 13.30 часа.
Съдът даде ход на разглеждане на поисканото от адвоката на Десислава Иванчева - Марин Марковски, преразглеждане на мярката й за неотклонение "задържане под стража". Разискванията продължават. Процесът стига до Специализирания наказателен съд /СНС/ по-малко от пет месеца след показните арести на Иванчева и Петрова по обвинение, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин. Държавното обвинение твърди, че Десислава Иванчева, с помощта на Биляна Петрова, и с посредничеството на Петко Дюлгеров изнудвала бизнесмена Александър Ваклин срещу пари да получи необходимото му разрешение за да строи в „Младост“. Обвинителният акт описва как е бил договарян размерът на целия подкуп и предаването на първата вноска, колко да е комисионната на Дюлгеров, как да стане получаването и предаването на белязаните 70 000 евро, как са били задържани тримата и какво е било намерено при обиските, които специално за Иванчева и Петрова продължиха с часове на едно от най-натоварените столични централни кръстовища. Обвинителният акт твърди, че кметицата на „Младост“ приела толкова лично случая на Ваклин, че си водела бял тефтер със суми и инициали. По делото доминират записаните разговори между тримата подсъдими с изнудвания от тях бизнесмен. Според огласеното от Иванчева и Петрова, в СРС-тата имало инициали, съвпадащи с имена на действащи политици.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

В Специализирания наказателен съд ще се проведе разпоредително заседание по делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров

В Специализирания наказателен съд ще се проведе разпоредително заседание по делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров

7 Септември 2018 | 07:34 | Агенция "Фокус"
София. Днес от 11.00 часа в Специализирания наказателен съд е насрочено разпоредително заседание по НОХД 2617/2018 г. по описа на СНС, ХІV състав с подсъдими Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Това съобщиха от пресцентъра на Специализирания наказателен съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

В Специализирания наказателен съд ще се проведе разпоредително заседание по делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров на 7 септември

В Специализирания наказателен съд ще се проведе разпоредително заседание по делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров на 7 септември

5 Септември 2018 | 10:20 | Агенция "Фокус"
София. На 7 септември 2018 г. от 11.00 часа в Специализирания наказателен съд е насрочено разпоредително заседание по НОХД 2617/2018 г. по описа на СНС, ХІV състав с подсъдими Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Това съобщиха от пресцентъра на Специализирания наказателен съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Десислава Иванчева: В СРС-тата има доказателства в наша полза, очаквайте новини

Десислава Иванчева: В СРС-тата има доказателства в наша полза, очаквайте новини

29 Август 2018 | 12:54 | Агенция "Фокус"
София. Специализираният наказателен съд отложи със седмица решението да пусне ли от ареста отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева. По нейно искане експерти ще преценят дали влошеното ѝ здравословно състояние позволява тя да остане в Сливенския затвор, предаде БНР. Иванчева беше преместена там, след като прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу нея, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров. Според обвинението, двете с Петрова, с посредничеството на Дюлгеров са поискали 500 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин. Десислава Иванчева отрече това отново в съдебната зала, позовавайки се на доказателствата по делото, с които се е запознала:
"Господин Ваклин и господин Дюлгеров в самите си срещи сами са си договаряли процентите, сами са си говорили вноските, сами са си определяли сумите. Никъде няма където да съм поискала и получила дар, както говорят. СРС-тата имат такива доказателства в наша полза и съм спокойна, че вече сме в съдебна фаза. Спокойна съм, че вече ще има съдия, който ще гледа двустранно на нещата и ще бъде справедлив. Очаквайте новини".
Иванчева се оплака от условията в Сливенския затвор. Те били толкова лоши, че принуждавали всеки да признае вина и да сключи споразумение с прокуратурата. Тя и Биляна Петрова обаче нямало да се пречупят.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Специализираният наказателен съд ще разгледа молбата на Десислава Иванчева за изменение на мярката й за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека

Специализираният наказателен съд ще разгледа молбата на Десислава Иванчева за изменение на мярката й за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека

29 Август 2018 | 07:20 | Агенция "Фокус"
София. От 10.30 часа в Специализирания наказателен съд (СНС) е насрочено заседание по чл.270 от НПК - за разглеждане на молба за изменение на мярка за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека по отношение на подсъдимата Десислава Иванчева, за която и още двама е внесен обвинителен акт от Специализираната прокуратура и е образувано НОХД 2617/2018 год. по описа на СНС. Това съобщиха от Специализирания наказателен съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Специализираният наказателен съд ще ргледа молба за изменение на мярка за неотклонение на Десислава Иванчева от "задържане под стража" в по-лека

Специализираният наказателен съд ще ргледа молба за изменение на мярка за неотклонение на Десислава Иванчева от "задържане под стража" в по-лека

28 Август 2018 | 15:01 | Агенция "Фокус"
София. Утре - 29 август 2018 год. от 10.30 часа в Специализирания наказателен съд (СНС) е насрочено заседание по чл.270 от НПК - за разглеждане на молба за изменение на мярка за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека по отношение на подсъдимата Десислава Иванчева, за която и още двама е внесен обвинителен акт от Специализираната прокуратура и е образувано НОХД 2617/2018 год. по описа на СНС. Това съобщиха от Специализирания наказателен съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Специализираната прокуратура обвини Десислава Иванчева, Биляна Христова и Петко Дюлгеров в подкуп в особено големи размери, очаква се насрочване на делото

Специализираната прокуратура обвини Десислава Иванчева, Биляна Христова и Петко Дюлгеров в подкуп в особено големи размери, очаква се насрочване на делото

23 Август 2018 | 11:31 | Агенция "Фокус"
София. Специализираната прокуратура обвини Десислава Иванчева, Биляна Христова и Петко Дюлгеров в подкуп в особено големи размери, очаква се насрочване на делото. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България. Обвинителният акт срещу Десислава Иванчева, Биляна Христова - Петрова и Петко Дюлгеров е за подкуп в особено големи размери, представляващ особено тежък случай, извършен чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение. Въз основа на събраните от Специализираната прокуратура доказателства, е установена следната фактическа обстановка:
На 24.11.2016 г., след проведени частични избори, обвиняемата Десислава Иванчева, положила клетва като кмет на район „Младост“- Столична община, а на 09.12.2016 г. назначила обвиняемата Биляна Христова-Петрова за заместник кмет с ресор „Култура“. От 19.04.2017г. на обв. Христова – Петрова бил възложен ресор „Управление на общинската собственост и жилищния фонд“ и „Регистрация и контрол на търговската дейност“.
Обв. Иванчева лично резюлирала преписките и определяла служителите, на които ги възлагала за работа. Това довело до забавяне движението на множество преписки и натрупването им в кабинета на обвиняемата.
Общият брой на откритите неразпределени преписки при извършените неотложни процесуално – следствени действия надвишавал 1000. Преобладаващата част от тях касаели административни процедури, свързани с изграждане на строителни обекти на територията на район „Младост“ - СО.
Едно от дружествата със забавена административна процедура по съобщаване на заповед за одобряване на изменение на плана за регулация и застрояване /ИПРЗ/ и на работния устройствен план /РУП/ било „Ваклин груп“ ООД, с управител Александър Ваклин. Всяка седмица представител на „Ваклин груп“ ООД посещавал сградата, в която се помещава районната администрация и се интересувал за движението на заведената на 16.06.2017г. преписка. Служителите в деловодството съобщавали, че преписката е при кмета на район „Младост“- СО и все още не е резолирана за работа на конкретен служител.
На 09.10.2017 г. от името на дружеството била депозирана писмена молба до кмета на район „Младост“-СО с искане за предприемане на действия, а на 18.10.2017 г. „Ваклин груп“ ООД депозирало заявление за съдействие и до главния архитект на Столична община, с цел преодоляване бездействието на компетентния орган.
Въпреки така предприетите действия, съобщаването на заповедта на главния архитект на СО продължавало да се бави, поради което на 12.12.2017 г. представляващият „Ваклин груп“ ООД подал жалба в Административен съд – София град срещу мълчаливия отказ на кмета на район „Младост“ – СО. В жалбата е отправено искане за издаване на задължителни указания на административния орган относно разгласяването на заповедта от 14.06.2017г. на главния архитект на СО.
Наред с това Александър Ваклин търсил начин да проведе лична среща с кмета на район „Младост“ – СО. Неуспешните му опити го мотивирали да сезира и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/.
При разговор с изпълнявалия функциите на кмет на район „Младост“ – СО, в периода 2007 г. -2011 г. - обв. Петко Дюлгеров, обвиняемата Иванчева му заявила, че е приела „лично“ случая на „Ваклин груп“ ООД, заради заведеното от свид. Ваклин административно дело срещу общината. Изразила категоричното си намерение да изчака да приключи съдебното производство и едва тогава да предприеме действия по преписката.
Казусът на „Ваклин груп“ ООД бил основна тема на разговор и на проведената на 16.03.2018 г. среща между тримата обвиняеми – Десислава Иванчева, Биляна Христова – Петрова и Петко Дюлгеров в пицария в ж. к. „Борово“. Постигнали съгласие да поискат подкуп от свид. Ваклин в размер на 250 000 евро, като обв. Дюлгеров поел ангажимент да му съобщи за размера на сумата и да осъществява по-нататъшната комуникация.
На 19.03.2018 г. в изпълнение на общата цел – да се облагодетелстват неправомерно, обв.Дюлгеров се срещнал и съобщил на Александър Ваклин, че обв. Иванчева иска да получи сумата от 250 000 евро, за да изпълни задълженията си по административната процедура на обявяване на заповедта за одобряване на изменението на плана за регулация и застрояване /ИПРЗ/ и на работния устройствен план. Уклончивият отговор на Ваклин, че ще помисли, улеснил обв. Петко Дюлгеров при реализиране на намеренията да посредничи при преговорите. При поредната среща между Ваклин и Дюлгеров на 23.03.2018 г., последният предложил плащанията да бъдат на три пъти по около 70 - 80 хиляди евро.
На 03.04.2018г. около 14:00ч. тримата обвиняеми се срещнали отново, за да обсъдят предложението, което обв. Дюлгеров отправил към Александър Ваклин - плащане на части на исканата като подкуп сума. Постигнато било съгласие 20 % от общата сума да остане за Дюлгеров, а плащанията да са 3 по 75 000 евро.
При проведената среща с Ваклин в същия ден /03.04.2018 г./, обв. Дюлгеров узнал, че „Ваклин груп“ ООД притежава и други недвижими имоти, отредени за застрояване на територията на район „Младост“ - СО, за които предстои да се предприемат административни процедури. Двамата коментирали, че ако заплати поисканата сума като подкуп - по 20 евро на кв. м. застроена площ, за останалите имоти Ваклин ще трябва да заплати около 1 000 000 евро. Затова обв. Дюлгеров поел ангажимент да предложи на обв.Иванчева да намали цената на 10 евро за кв. м. или общата сума, която Ваклин да плати, да е в размер на 500 000 евро.
Така се стигнало и до общото съгласие на тримата обвиняеми постигнато на срещата им на 11.04.2018 г. да бъде увеличен размера на първоначално поискания подкуп от 250 000 евро на 500 000 евро.
Вечерта в понеделник, на 16.04.2018 г., обвиняемият Дюлгеров потърсил Александър Ваклин, за да му каже, че Иванчева лично му е заявила, че няма да придвижи процедурата, докато не си вземе парите. Така се стигнало до уговорката предаването на първата част да се осъществи на следващия ден - 17.04.2018 г., в кафене „Мементо“ на ул. „Георги С. Раковски“ № 106 в гр. София.
Около 11.00 часа на предварително договореното място Ваклин предал на Дюлгеров предварително белязаните от органите на разследването банкноти в евро на обща стойност 70 000 евро. В тоалетната на заведението обв. Дюлгеров отброил от дадените му, парична сума в размер на 14 000 евро и ги прибрал отделно в чантата си. Непосредствено след това - в 11:14 ч. Дюлгеров провел разговор по телефона с обв. Биляна Христова-Петрова и се разбрали да се видят в 11:30ч. в заведението „Марая“, на ъгъла при градинката на „Кристал“.
Малко след разговора пострадалият Ваклин и обвиняемият Дюлгеров напуснали кафене „Мементо“ като Дюлгеров се отправил към кафене „Марая“. На мястото на срещата пристигнали обвиняемите Иванчева и Биляна Христова - Петрова. Тримата седнали на външна маса и говорили около час за различни неща. Обсъдили отново и случая на Ваклин. След като обв. Дюлгеров потвърдил, че е получил първата част от исканата парична сума, тримата заедно напуснали заведението и тръгнали към паркирания в близост до ул. „Славянска“ № 11 служебен автомобил, с който пристигнали обвиняемите Иванчева и Христова-Петрова.
Иванчева заела шофьорското място, обв. Дюлгеров седнал на предната седалка до нея, а обв. Биляна Петрова - на задната седалка. Вътре в автомобила, обв. Иванчева попитала Дюлгеров дали е взел своята част от парите, предварително договорените 20 % и след като той потвърдил, двете обвиняеми поискали да се премести на задната седалка до обв. Петрова. Обв. Дюлгеров седнал отзад и предал три пачки банкноти, захванати с ластик - две от тях с банкноти с номинал от по 100 евро и една пачка с банкноти с номинал от по 500 евро, всички белязани от органите на разследването, на обща стойност 56 000 евро. След като обвиняемите Иванчева и Биляна Петрова-Христова се уверили, че и трите пачки съдържат банкноти в евро, последната ги поставила в бял кашон с лого на кафе „Илли“. Веднага след това, в 12:50 ч. Иванчева се обадила по телефона на служителка в общинската администрация и ѝ разпоредила да намери преписката на „Ваклин груп“ ООД в кабинета ѝ и веднага да я предаде за работа.
След този разговор, обв. Дюлгеров слязъл от автомобила и тръгнал пеш в посока Народния театър. Последвали го оперативни служители, работещи по случая, които го задържали в близост до входа на „Гранд хотел София“.
За намерената при личния си обиск сума от 14 000 евро, обвиняемият Дюлгеров заявил пред разследващите, че тя е част от получената от Александър Ваклин обща сума от 70 000 евро.
При извършеното в хода на разследването освидетелстване на обв. Петко Дюлгеров с UV лампа са осветени дланите му и са установени петна със зеленикава флуоресценция. Това е дало основание да се изземат и обтривки с етилов алкохол от дланите му, които са приложени като веществени доказателства по делото.
При напускането на автомобила от обв. Дюлгеров, обв. Биляна Христова – Петрова се преместила на предна дясна /пасажерска/ седалка, след което автомобилът, управляван от обвиняемата Иванчева потеглил в посока бул. „Васил Левски“. Спрян е за проверка от служители на КПКОНПИ и СДВР, след което от разследващите органи са предприети неотложни следствени действия за документиране на престъпната дейност.
При претърсването в автомобила са били иззети обтривки от различни части - дръжки на врати, волан, скоростен лост, лост за чистачки, лост за мигачи, закопчалки на предпазни колани, контактен ключ за автомобила, оставен на предното табло, над волана.
Зад предна лява седалка, на пода на автомобила бил намерен белия кашон с лого на кафе „Илли“ и оставените в него от обв. Биляна Христова – Петрова под бял подаръчен плик три пачки с банкноти в евро. Банкнотите са описани надлежно в протокола със серийни номера.
При извършените неотложни процесуални действия спрямо Христова-Петрова е установена специфична флуоресценция върху пръстите на лявата ръка отгоре, откъм дланта; на дясната ръка в областта на ноктите, както и в областта около устата и деколтето. При освидетелстването, извършено с писменото съгласие на обвиняемата за времето от 20:10 ч. до 20:45 ч., са иззети обтривки с етилов спирт от гореописаните области на тялото ѝ. Действията и констатациите са документирани във фотоалбум.
При осветяването с UV лампа на двете ръце на обвиняемата Иванчева също е установена специфична флуоресценция - странично на дланта на дясната ръка откъм малкия пръст, от външната страна и от вътрешната страна на лявата ръка между малкия и безименния пръст, както и в областта на устата и носа.
В дамската чанта на обв. Иванчева е открит, иззет и приложен като веществено доказателство по делото - 1 бр. бял тефтер с надпис, с изписан на ръка текст на първи и втори лист със съдържание:
„① В – 12,500х15
I 12 500 х 15 – 187 500
40 000 х 10 – 400 000 ....“.
В хода на разследването по делото е назначена комплексна съдебна физикохимична, техническа и дактилоскопна експертиза, с обекти на изследване иззетите обтривки от тримата обвиняеми, банкнотите, от частите на претърсвания автомобил и контролните проби към тях. Проверена е истинността на иззетите банкноти, както и наличието на годни дактилоскопни следи, върху приобщения като веществено доказателство сенник на автомобила.
По делото са изготвени лицевоидентификационна и фотосъпоставителна експертизи на иззетите записи от камерите на заведението, в което се провела срещата между тримата обвиняеми на 17.04.2018 г.
И спрямо тримата обвиняеми продължава да се прилага мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи делото за разглеждане в разпоредително заседание.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Десислава Иванчева, Биляна Христова и Петко Дюлгеров

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Десислава Иванчева, Биляна Христова и Петко Дюлгеров

22 Август 2018 | 17:06 | Агенция "Фокус"
София. Днес в Специализирания наказателен съд е внесен обвинителен акт с подсъдими Десислава Иванчева, Биляна Христова и Петко Дюлгеров за престъпление по чл.302а, вр. чл.302, т.1 и т.2, вр. чл.301, ал.1, пр. І и ІІ от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Специализирания наказателен съд. Делото е разпределено на ХІV състав с председател съдия Иво Хинов.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Съдът отхвърли искането на бившия зам.-кмет на столичния район „Младост“ Биляна Петрова за напускане на ареста

Съдът отхвърли искането на бившия зам.-кмет на столичния район „Младост“ Биляна Петрова за напускане на ареста

21 Август 2018 | 18:30 | Агенция "Фокус"
София. Специализираният наказателен съд отхвърли искането на бившия заместник-кмет на столичния район „Младост“ - Биляна Петрова, да напусне ареста, предаде БНР. Съдът се позова на назначената съдебномедицинска експертиза, според която, въпреки здравословните си проблеми, разследваната за корупция Петрова може да се лекува и под стража.
Според д-р Адриана Русева, заболяванията на Петрова не изискват болничен престой и затова тя се е консултирала, както и е осигурила личен преглед на бившия заместник-кмет при още специалисти. Това предизвика реакцията на защитата ѝ, според която вещото лице е изследвало и въпроси, които не са му възложени от съда и прави изводите си, без изобщо да се е запознала с условията в ареста.
Съдът обаче, не се съгласи и даже похвали Русева, че е проявила самоинициатива за попълване на изследването. Според магистрата, консултациите с други специалисти не само не е неправомерно, а е проява на висок професионализъм.
Решението на съда Петрова може да обжалва пред Апелативния специализиран съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Специализираният наказателен съд ще гледа делото по промяна на мярката на бившия заместник-кмет на "Младост" Биляна Петрова

Специализираният наказателен съд ще гледа делото по промяна на мярката на бившия заместник-кмет на "Младост" Биляна Петрова

21 Август 2018 | 07:58 | Агенция "Фокус"
София. За 13.00 часа е насрочено делото по промяна на мярката на бившия заместник-кмет на "Младост" Биляна Петрова. Това съобщиха от Специализирания наказателен съд. Делото за изготвяне на съдебно-медицинска експертиза беше отсрочено от 16 август. Съдебното заседание е образувано по описа ХІ състав на Специализирания наказателен съд по искане на обвиняемата Биляна Петрова за изменение на мярката й за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-лека такава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Отлага се делото по промяна на мярката на бившия заместник-кмет на "Младост" Биляна Петрова заради изготвяне на съдебно-медицинска експертиза

Отлага се делото по промяна на мярката на бившия заместник-кмет на "Младост" Биляна Петрова заради изготвяне на съдебно-медицинска експертиза

16 Август 2018 | 10:35 | Агенция "Фокус"
София. Отлага се делото по промяна на мярката на бившия заместник-кмет на "Младост" Биляна Петрова заради изготвяне на съдебно-медицинска експертиза. Това съобщиха от Специализирания наказателен съд.
Делото е отсрочено от 16 август 2018 г. за 21 август 2018 год. от 13.00 часа за изготвяне на съдебно-медицинска експертиза на обвиняемата. Съдебното заседание е образувано по описа ХІ състав на Специализирания наказателен съд по искане на обвиняемата Биляна Петрова за изменение на мярката й за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-лека такава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Подготвят се нови правила за конвоирането на затворници (ОБЗОР)

Подготвят се нови правила за конвоирането на затворници (ОБЗОР)

9 Август 2018 | 21:43 | Агенция "Фокус"
София. Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ изготвя нови правила за конвоиране на лицата, лишени от свобода. Това съобщи на брифинг пред Централния софийски затвор директорът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ главен комисар Васил Миладинов. До решението се стигна, след като бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева бе приета с окови в болница на 1 август за детайлни изследвания заради тумор на хипофизата, който има от около две години. След изписването ѝ от болницата, бе разпространена снимка, на която е с белезници на краката. Главен комисар Миладинов заяви, че снимката, която се коментира в общественото пространство, на която Иванчева е с пранги на краката, е стара. Той уточни, че по негова заповед е създадена комисия, която изготвя новите правила, които ще бъдат утвърдени от министъра на правосъдието - Цецка Цачева, след като бъдат готови. Миладинов посочи още, че до края на седмицата новите правила ще излязат, но не се знае точно кога ще бъдат прегледани от Министерството на правосъдието. Той коментира, че старите правила за конвоиране, са свързани с различни бягства на лишени от свобода лица и са въведени, за да няма подобни ситуации. На въпрос защо Иванчева е била с пранги в съда, а от организираната престъпна група на Димитър Желязков–Очите, днес не са били с такива окови, той отговори, че не може да даде информация за този случай.
"В повечето затвори има правила, които се определят на база оценка на риска за всеки отделен случай“, уточни той. Веселин Миладинов заяви също, че тази сутрин при изписването на бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева от болницата и връщането ѝ отново в ареста, са били съблюдавани всички човешки права и тя е излязла без белезници от здравното заведение.
По-рано адвокатът на Десислава Иванчева, Димитър Марковски обясни пред журналисти, че в момента тя се намира в сградата на Специализираната прокуратура без пранги на краката. „Абсурдно е жена, която е 40 кг с мокри дрехи, да бъде оставена с окови на краката“, коментира адв. Марковски. Той посочи, че до момента тя е била настанена в болничния стационар на болницата към Софийския затвор. По думите му е било позволено да се извърши ядреномагнитен резонанс, което прави чест на прокуратурата. Според него с това изследване ще се види дали туморът на хипофизната жлеза е нараснал. Адвокатът посочи, че предстои до 15 август да се запознаят с обвиненията по делото и след това ще има право на искания за доказателства и възражения. Прокуратурата обаче ще прецени кое е основателно и кое – не. Той коментира, че след като се е вдигал шум в медиите, прангите са били свалени от краката на Иванчева и тя е ходила на изследвания без тях.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Васил Миладинов, ГДИН: Бившият кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева е излязла без белезници от болницата, показваната снимката е стара

Васил Миладинов, ГДИН: Бившият кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева е излязла без белезници от болницата, показваната снимката е стара

9 Август 2018 | 15:43 | Агенция "Фокус"
София. На сутринта, съблюдавайки всякакви човешки права, бившият кмет на район „Младост“-София Десислава Иванчева е излязла без белезници от болницата, снимката, която се показва, е стара. Това каза на брифинг пред Централния софийски затвор директорът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" (ГДИН) главен комисар Васил Миладинов, предаде репортер на Агенция „Фокус“ . Той посочи още, че с негова заповед са променени правилата за конвоиране на лишени от свобода лица. „Пак по моя заповед е създадена комисия, която изготвя новите правила, която ще бъде утвърдена от министъра на правосъдието - Цецка Цачева, след като бъде готова. Миладинов уточни, че до края на седмицата новите правила ще излязат, но не се знае точно кога ще бъдат прегледани от Министерството на правосъдието. Васил Миладинов коментира още, че старите правила за конвоиране, са свързани с различни бягства на лишени от свобода лица и са въведени, за да няма подобни ситуации. На въпрос защо Иванчева е била с пранги в съда, а организираната престъпна група на Димитър Желязков–Очите, днес не са били с такива окови, той отговори, че не може да даде информация за този случай. "В повечето затвори има правила, които се определят на база оценка на риска за всеки отделен случай“, уточни той.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Адв. Димитър Марковски: Абсурдно е жена, която е 40 кг с мокри дрехи, да бъде оковавана с пранги на краката

Адв. Димитър Марковски: Абсурдно е жена, която е 40 кг с мокри дрехи, да бъде оковавана с пранги на краката

9 Август 2018 | 14:09 | Агенция "Фокус"
София. Абсурдно е жена, която е 40 кг с мокри дрехи, да бъде оковавана с пранги на краката. Това каза пред журналисти адвокат Димитър Марковски – адвокат на бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Адв. Марковски обясни, че Иванчева в момента е в сградата на Специализираната прокуратура без пранги на краката. „Абсурдно е тази жена, която е 40 кг с мокри дрехи, да бъде с пранги на краката. Тя досега беше настанена в болничния стационар на болницата към Софийския затвор. Днес са позволили да се извърши ядреномагнитен резонанс, което прави чест на прокуратурата. С това изследване ще видим дали туморът на хипофизната жлеза е нараснал. И затова днес, след като Иванчева приключи със запознаването с обвинението в съда, ще положи грижа за здравето си“, обясни той.
Адвокатът посочи, че предстои до 15 август да се запознаят с обвиненията по делото и след това ще има право на искания за доказателства и възражения. „После прокуратурата ще прецени кое е основателно и кое – не“, уточни Марковски. Той коментира, че след като се вдигна шум в медиите прангите са били свалени от краката на Иванчева и тя е ходила на изследвания без тях, като и в момента също няма такива. „Надявам се Иванчева да е едно добро начало такова нещо да не се случва скоро. Докато лежеше в болницата също не ѝ даваха да пие енергийни напитки, но ѝ даваха да се боядисва“, каза Марковски.
Цветилена СИМЕОНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Десислава Иванчева беше изписана от болницата и върната обратно в ареста

Десислава Иванчева беше изписана от болницата и върната обратно в ареста

9 Август 2018 | 13:08 | Агенция "Фокус"
София. Бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева е изведена от болницата и върната обратно в ареста в 8.20 часа. Това става ясно от съобщение в официалната страница на Иванчева във„Фейсбук“. От публикацията става ясно, че тя няма да бъде в лечебницата на Централния затвор, а директно в ареста.
Иванчева бе приета в болница на 1 август за детайлни изследвания заради тумор на хипофизата ѝ, който има от около две години.
В понеделник, 13 август, поддръжниците на Иванчева организират протест пред Министерски съвет в подкрепа на обвинените за взимане на подкуп Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Св. Синод: Справедливо и конституционносъобразно е решението за отхвърляне на Истанбулската конвенция

Св. Синод: Справедливо и конституционносъобразно е решението за отхвърляне на Истанбулската конвенция

3 Август 2018 | 17:42 | Агенция "Фокус"
София. Справедливо и конституционносъобразно е решението за отхвърляне на Истанбулската конвенция. Това се посочва в обръщение на Св. Синод на Българската православна църква - Българска патриаршия, публикувано в официалния сайт на БПЦ. Цялото обръщение гласи:
"Слава на Бога за всичките му благодеяние към българския народ!
Благодарение на великия Божи промисъл чрез мъдростта и съвестта на мнозинството конституционни съдии, беше взето справедливо и конституционносъобразно решение за отхвърляне на добилата популярност т.нар. Истанбулска конвенция. Светият Синод на БПЦ-БП изрази своята категорична позиция против нейното приемане като противоречаща на православното учение за сътворението на мъжа и жената като Божий образ и подобие и като биологични същества, както и срещу въвеждането на понятия, несъвместими с българския обществен и правен ред.
Св. Синод със свое решение призова да се отправя усърдна молитва към Пресвета Богородица в храмовете и манастирите в диоцеза на БПЦ- БП против приемането на този международен договор от Народното събрание.
Съдът е дело Божие, но до справедливото решение се стигна чрез усилията, вдъхновението, съвестта и мъдростта на много хора – духовници, учени, общественици, журналисти, юристи, представители на държавни институции, на политици, на мнозинството от благочестивия български народ. Всички те, водени от нравствените устои на обществото, стремежа за съхраняване на държавността и защита на бъдещето на България – нашите деца, се обединиха и отстояваха несъгласието си с въвеждането чрез международен договор на понятия и идеология, несъвместими с традиционния християнски морал на българския народ. Изпълниха се думите на Сърцеведеца - Господ Иисус Христос, „дето са двама или трима събрани в Мое име, там съм Аз посред тях“ (Мат. 18: 20)!
Когато просим от Бога помощ, следва и да му благодарим, за да не бъдем като онези десет прокажени, които просиха от Него милост и изцерение, но само един от тях се върна и благодари (Лук. 17:12 – 19).
Затова и ние посрещаме с благодарност и радост Решението на Конституционния съд на Република България за обявяването като противоречаща на Конституцията така наречената Истанбулска Конвенция и благославяме да се отправи в храмовете и манастирите на БПЦ-БП в пределите на България и извън нея в дните на Богородичния пост, благодарствена молитва към Всемилостивия Бог след прочитането на молебения канон към Св. Богородица за благоденствието на българския народ."
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Корнелия Нинова, БСП: Довчера Цецка Цачева, Цвета Караянчева и Екатерина Захариева даваха мило и драго за джендърската конвенция, днес мълчат оглушително за достойнството на жените

Корнелия Нинова, БСП: Довчера Цецка Цачева, Цвета Караянчева и Екатерина Захариева даваха мило и драго за джендърската конвенция, днес мълчат оглушително за достойнството на жените

2 Август 2018 | 18:10 | Агенция "Фокус"
София. Довчера Цецка Цачева, Цвета Караянчева и Екатерина Захариева даваха мило и драго за джендърската конвенция, днес мълчат оглушително за достойнството на жените. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във "Фейсбук" във връзка с постъпването на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева в болница, окована в белезници.
"Имам въпрос. Ще го задам не като Председател на БСП към няколко овластени персони, а като жена към жена. Г-жо Цачева, г-жо Захариева, г-жо Караянчева, вие сте най-гласовитите защитнички на Истанбулската конвенция и на правата и достойнството на жените. Всички, които сме против нея, сме “тъмни сили", според Вашите думи. Питам ви, никоя от вас - светлите сили, ли не забеляза, че властта показно докарва една жена в болница с вериги на краката? Довчера давахте мило и драго за джендърската конвенция, днес мълчите оглушително за достойнството на жените", пише Нинова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Десислава Иванчева е постъпила в болница за изследвания

Десислава Иванчева е постъпила в болница за изследвания

1 Август 2018 | 14:46 | Агенция "Фокус"
София. Днес, 1 август Десислава Иванчева постъпи в болница за седмица с цел детайлни изследвания заради тумор на хипофизата ѝ, който има от около две години, който вероятно се е увеличил. Това става ясно от видео, публикувано на страницата на Иванчева във „Фейсбук“. „Силно се надяваме това да не е така, но е възможно, като имаме предид болките в главата ѝ, от които отдавна се оплаква, огромния стрес, който преживя от показния арест и престъплението по набеждаване за подкуп, извършено срещу нея и Биляна Петрова, унижението в съдебните зали и медиите, както и пребиваването в отвратителните условия в ареста“, пише в описанието към видеото.
Десислава Иванчева е отведена до болницата с белезници. Вчера в същия вид е била изведена за прегледи и Биляна Петрова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Путин и шарпланинската овчарка Паша. 18 януари 2019 г.
Путин и шарпланинската овчарка Паша. 18 януари 2019 г.

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.