НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:00


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Теменужка Петкова: Всеки лев, който се инвестира в енергийна инфраструктура, е инвестиция в сигурността на доставките

Министър Теменужка Петкова: Всеки лев, който се инвестира в енергийна инфраструктура, е инвестиция в сигурността на доставките

18 Октомври 2018 | 17:42 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Всеки един лев, който се инвестира в енергийна инфраструктура, е инвестиция в сигурността на доставките, инвестиция в подобряване качеството на предоставяните услуги. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на церемония по полагане на първа копка за изграждането на подстанция „Евмолпия“, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пловдив. Министър Петкова добави, че инвестицията в обекта е малко над 11 млн. лева. „Това е сериозна инвестиция в проект , който безспорно ще даде тласък за развитие на нови бизнес проекти в региона и ще подобри качеството на предоставяните услуги за всички битови потребители“, каза още тя.
Министърът на енергетиката припомни, че през 2011 година е даден сериозния тласък за развитие чрез изградената подстанция в индустриалната част на Пловдив. „Тази подстанция е сърцето на индустриалната зона, тъй като нито един бизнес проект не би могъл да се реализира без тази инфраструктура“, каза още министър Петкова. Тя поздрави електроразпределителното дружество за избраната технология. „Тя ще бъде изключително съвременна. Ще бъдат приложени най-модерните технологии, което е още един знак за сериозното отношение, което EVN в качеството си на инвеститор ще демонстрира пред гражданите и гостите на Пловдив“, каза министър Теменужка Петкова. Тя благодари и за доброто сътрудничество през годините за конструктивния диалог, за политиката, която води ведомството с електроразпределителното дружество, насочена към инвестиции, в нова енергийна инфраструктура, политика, насочена в рехабилитация, в модернизация на съществуващата инфраструктура.“ Защото това е пътя, по който можем да гарантираме сигурността на бизнеса и на битовите потребители“, заяви още министър Петкова.
Първоначално инсталираната мощност на новата подстанция е 50 мегаволтампера (MVA) с възможност да достигне 100 MVA. Тя ще бъде изцяло от закрит тип, като присъединяването към мрежата ще бъде с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове, водещи към нея. Сградата ще е едноетажна с монолитна стоманобетонова конструкция и шумоизолация. Управлението, постоянният контрол и мониторинг на подстанцията ще бъде директно от страна на диспечерския център на EVN чрез телемеханика подобно на подстанция „Царацово“. Подстанция „Евмолпия“ ще бъде втората изцяло новоизградена подстанция на EVN в Пловдив със срок на откриване 2020 г. Първата такава подстанция беше изградена през 2011 г. в района на село Царацово до входа на автомагистрала „Тракия“ към Пловдив.
Символичната първа копка на съоръжението беше положена от Робърт Дик, регионален мениджър на EVN за България, Карл Денк, председател на Съвета на директорите на Електроразпределение Юг, Иван Тотев, кмет на Пловдив, Теменужка Петкова, министър на енергетиката, Н. Пр. Андреа Вике, посланик на Република Австрия и Здравко Димитров, областен управител на Пловдив.
Мария РУСЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Теменужка Петкова ще участва в церемония за започване на изграждането на подстанция „Евмолпия“ в град Пловдив

Министър Теменужка Петкова ще участва в церемония за започване на изграждането на подстанция „Евмолпия“ в град Пловдив

18 Октомври 2018 | 07:21 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в церемония по първа копка на подстанция „Евмолпия“ в град Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката. Символичният старт на изграждането на съоръжението ще бъде даден от 14.30 часа на ул. „Богомил“ 95 в Пловдив.
„ЕВН България“ ЕАД инвестира в новата електрическа подстанция „Евмолпия“ над 11 млн. лв. Изграждането на подстанцията ще допринесе за гарантиране сигурността на електроснабдяването с града.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Агенция „Фокус“ бе отличена в петото издание на „Компания на годината“
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.