НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:15


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

 Стефан Апостолов, ГЕРБ: Патриотизмът в община Симитли е издигнат в култ

Стефан Апостолов, ГЕРБ: Патриотизмът в община Симитли е издигнат в култ

17 Октомври 2018 | 16:25 | Агенция "Фокус"
Симитли. Патриотизмът в община Симитли е издигнат в култ. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Стефан Апостолов, народен представител от ПП ГЕРБ. По думите му това се дължи на възпитанието, което местните получават в семейството си. „Любовта към Родната е нещо, което се предава от поколение на поколение. Просто това е завет, който се предава от баща на син, от семейство на семейство. Ние в Симитли още от ранна детска възраст биваме научавани да познаваме преди всичко местната си история и традиции. След това ни учат да познаваме националната си история, да почитаме празниците“, каза още Апостолов.
Той добави, че на 13 октомври в село Тросково е била осветена нова църква, носеща името „Св. Петка“. Тогава се е провел и Хайдушки събор, на който е имало много местни хора, облечени в носии, които са семейна реликва. „Това всъщност е едно от големите доказателства, че патриотизма е издигнат в култ“, допълни Апостолов. Той подчерта, че едно от основните неща, на които иска да научи своето дете е да обича и познава историята на родния си край и родина. „Знаете ли на мен много ми се иска не само моето дете, но и всички деца в България да знаят своя род и Родина. Именно заради тази цел моето семейство доста често организираме родови срещи. На тях се срещаме, говорим си, помагаме си ако някой е изпаднал в нужда. Ще се повторя, но според мен най-голямото богатство на един човек е да бъде духовно извисен, да познава близките си и винаги да им помага, когато има нужда“, отбеляза Стефан Апостолов. Той заяви, че помощта трябва да е не само в семейството, но и извън него. „Защото както е казал Господ – винаги, когато можеш помогни на ближния. Това е много важен принцип за мен и моето семейство, затова и винаги сме се ръководители от него“, каза народният представител.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стефан Апостолов, ГЕРБ: През последните 15 години в Симитли бяха изградени голям брой църкви и параклиси, много от които бяха финансирани и подпомогнати от самите местни хора

Стефан Апостолов, ГЕРБ: През последните 15 години в Симитли бяха изградени голям брой църкви и параклиси, много от които бяха финансирани и подпомогнати от самите местни хора

17 Октомври 2018 | 12:56 | Агенция "Фокус"
Симитли. Вярата, религията и изграждането на храмове и параклиси са все неща, които са изключително важни за община Симитли. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Стефан Апостолов, народен представител от ПП ГЕРБ. По думите му през последните 15 години на територията на града и малките населени места в състава на общината са били изградени голям брой храмове. „Интересното е, че се получава така, че почти всеки празник, почти всеки светец вече има храм или параклис в община Симитли. По мое мнение симитличани са изключително вярващи хора, като спазват всички празници. Това всъщност е част от семейната ни традиция. За всички, които сме от Симитли семейството и семейните ценности са изключително важни, затова и много държим тези неща да бъдат съхранени, да се развиват. Хубавото е, че всички познават родовете си, знаят и тачат семейните ценности“, каза още Апостолов.
Той добави, че много от църквите и параклисите, които се правят в Община Симитли всъщност са факт благодарение на дарения на местните хора. „И не говоря само за пари. Почти всички даряват безвъзмездно времето и труда си, за да могат да участват в изграждането на църквите и параклисите. Това според мен не е никак малко и смятам, че възпитава в родолюбие, възпитава в това да си вярващ човек, да познаваш родните си и да знаеш кои са важните ценности“, подчерта Апостолов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

20 двойки с репродуктивни проблеми са били подпомогнати финансово от народния представител Стефан Апостолов за реализирането на инвитро процедури

20 двойки с репродуктивни проблеми са били подпомогнати финансово от народния представител Стефан Апостолов за реализирането на инвитро процедури

17 Октомври 2018 | 11:51 | Агенция "Фокус"
Симитли. 20 двойки с репродуктивни проблеми са били подпомогнати финансово от народния представител Стефан Апостолов за реализирането на инвитро процедури. За Радио „Фокус“ – Пирин депутатът от ПП ГЕРБ обясни, че това е бил един от основните ангажименти, който е поел към хората по време на предизборната си кампания. „Ще започна с това, че още преди да стана народен представител, започнах да оказвам съдействие на двойки, които имат репродуктивни проблеми. В началото с група мои приятели и съмишленици събрахме определена сума пари, която дадохме на няколко семейства от Симитли, за да могат да започнат инвитро процедури. Този ангажимент спазвам и до днес. Откакто станах депутат до този момент, а това са вече близо 20 месеца, дарявам половината от заплатата си на двойки, които имат репродуктивни проблеми“, каза още Апостолов.
Той добави, че до този момент като народен представител е помогнал на 20 семейства. „Искам да подчертая, че и за в бъдеще ще продължа да помагам, защото поетият ангажимент трябва да се спазва. Една от основните ценности, в които съм възпитан, е да се водя от делата, а не от думите. За мен на този народ му трябват дела, тоест - каквото си обещал, трябва да изпълняваш“, допълни Апостолов.
Ливия НИНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Седмица на модата. Мъжка мода. Париж. 16 януари 2019 година
Седмица на модата. Мъжка мода. Париж. 16 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.