НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:35


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: Възобновява се автобусното движение по целия маршрут до ж.к. „Бистрица” в Дупница

Кюстендил: Възобновява се автобусното движение по целия маршрут до ж.к. „Бистрица” в Дупница

6 Ноември 2018 | 11:34 | Агенция "Фокус"
Дупница. Възобновява се автобусното движение по целия маршрут до ж.к. „Бистрица” в Дупница. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Христо Апостолов, пиар на Община Дупница. По думите му автобусите вече ще се движат до крайната спирка в жилищния комплекс – „Пазара”. Досега, заради ремонтните дейности, последната спирка е била изместена. „Нека гражданите вече да не паркират на последната спирка, защото се създава предпоставка за пътни инциденти и за невъзможност автобусите да спират там”, каза Христо Апостолов. Повече от 10 млн. лева се влагат като инвестиции в жилищния квартал. Част от тях са за благоустрояване, а другите са отделени за подмяна на водопровод и канализация.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Георгиев, зам.-кмет на Община Дупница: До месец март 2019 година ще бъде изградена една от най-модерните детски градини в града

Красимир Георгиев, зам.-кмет на Община Дупница: До месец март 2019 година ще бъде изградена една от най-модерните детски градини в града

17 Октомври 2018 | 14:13 | Агенция "Фокус"
Дупница. До месец март 2019 година ще бъде изградена една от най-модерните детски градини в Дупница. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Красимир Георгиев, зам.-кмет на Община Дупница. По думите му вече са изтекли сроковете за обжалване на процедурите. „Вече сме пред сключване на договори по двете позиции. Първо трябва да се премахне един стар физкултурен салон в училище „Неофит Рилски”. След това ще започне изграждането. До месец март, началото на пролетта на следващата година, трябва да се изгради най-новата и модерна детска градина, както и нов съвременен физкултурен салон”, отбеляза Красимир Георгиев.
Според него дейностите по изграждане на нов физкултурен салон няма да се отразят на учебния процес за възпитаниците на училището. „Имахме срещи с ръководството на училището. Графикът е планиран по начин, който да не позволява затруднения в учебния процес. Имаме пълна съпричастност от страна на ръководството, нещата се извършват в пълен синхрон с него. Нямаме никакви основания да очакваме проблеми за учебната година”, каза Красимир Георгиев. Проектът по образователна инфраструктура се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж”. Той е част от одобрената и вече реализираща се Инвестиционна програма на Община Дупница.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Георгиев, зам.-кмет на Община Дупница: Усилено се работи по проекта за интегриран градски транспорт

Красимир Георгиев, зам.-кмет на Община Дупница: Усилено се работи по проекта за интегриран градски транспорт

17 Октомври 2018 | 14:11 | Агенция "Фокус"
Дупница. Усилено се работи по проекта за интегриран градски транспорт в Дупница. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Красимир Георгиев, зам.-кмет на Община Дупница. По думите му по този проект е имало изключително много проблеми по различни съдебни процедури. „В крайна сметка успяхме да спечелим всички заведени дела, всички те приключиха в полза на Община Дупница. По проекта вече се работи. Имахме срещи с изпълнителите на подмяната на канализацията и на водопровода. Това са два различни изпълнители. Те напредват по изключително бърз начин, работят изключително отговорно. Нещата вървят, дори и по-бързо от това, което първоначално сме прогнозирали от гледна точка на съдебните процедури, в които бяхме въвлечени. Каналът и водопроводът са подменени на една доста голяма степен”, каза Красимир Георгиев.
Според него вече се открива фронт и за самото благоустрояване. В началото това ще бъде на отделни улици, по отделни параметри. Графикът е готов. „Смятам, че към края на месец ноември голяма част от проекта ще бъде завършен. Става въпрос за 80 – 90 % от проекта. Останалото зависи от метеорологичните условия. Към момента прогнозите са за топли месеци и се надявам, че проектът ще върви към приключване”, каза Красимир Георгиев. По думите му вече не може да се говори за забавяне по проекта. Срокът на договора с оперативната програма е достатъчно дълъг и дава възможност за достатъчна повратливост. „В крайна сметка ние няма да използваме пълният размер за възможното удължаване на сроковете. Мога да кажа, че проектът вече не се намира в риск, в какъвто се намираше преди няколко месеца”, каза Красимир Георгиев.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Атина
Протест в Атина "Македония е гръцка!". 20 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.