НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:19


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Продължава събарянето на незаконни жилищни постройки в циганската „Шекер махала”

Пловдив: Продължава събарянето на незаконни жилищни постройки в циганската „Шекер махала”

17 Октомври 2018 | 14:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Продължава събарянето на незаконни жилищни постройки в циганската „Шекер махала” в Пловдив, съобщи за Радио „Фокус” – Пловдив кметът на Район „Северен” Ральо Ралев. Всичките 21 къщи от днешната акция са съборени, но предстои да бъдат извозени отпадъците от тях. „Най-вероятно няма да успеем днес, затова извозването ще продължи и утре”, каза Ралев. По думите му част от жандармерията и от специализираните полицейски сили вече е освободена. Друга част е останала, за да бъде осигурено спокойствието на фирмата, която извозва материалите.
„Положението е привидно спокойно сега, но в момента, в който усетят, че няма полиция, ще започнат отново да се бунтуват”, отбеляза районният Ральо Ралев. По думите му с категоричност ще има и друга акция за събаряне на постройки в „Шекер махала” и това ще са тези, които са построени върху Северния обходен колектор на града. „Броят им трудно може да се хване”, посочи Ралев. Районният кмет посочи още, че от началото на мандата му съборените постройки в циганските махали на района са над 100, от които 50 са жилищни сгради. „Там, където вече сме съборили, не си позволяват да строят отново“, каза Ральо Ралев.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Акция по събаряне на 10 незаконни къщи ще се проведе в район „Северен“

Пловдив: Акция по събаряне на 10 незаконни къщи ще се проведе в район „Северен“

17 Октомври 2018 | 08:52 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Акция по събаряне на 10 незаконни ромски къщи ще се проведе в район „Северен“ в Пловдив. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив районният кмет инж. Ральо Ралев. Той уточни, че къщите, които ще бъдат съборени днес, се намират в „Шекер махала“, успоредно на ул. „Напредък“. „Жилищните постройки са без никакви документи и са построени на общински терен – върху северния обходен колектор на града", посочи Ралев. Той добави, че по време на акцията по събаряне ще има активно присъствие на полиция и жандармерия, за по-голяма сигурност. „Има жители, които сами са започнали да събарят незаконните жилищни постройки. Има и добри примери, които поощряваме. Надяваме се акцията да премине спокойно и без никакви проблеми“, коментира кметът на район „Северен“ в Пловдив инж. Ральо Ралев. Той припомни, че преди няколко дни в кв. „Столипиново“ също беше проведена акция по отстраняване на незаконни постройки.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Атина
Протест в Атина "Македония е гръцка!". 20 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.