НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:05


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Данка Люртова, зам.-кмет на Карлово: До края на седмицата ще бъде обявен изпълнител на реконструкцията на пътя Войнягово – Дъбене – Климент

Данка Люртова, зам.-кмет на Карлово: До края на седмицата ще бъде обявен изпълнител на реконструкцията на пътя Войнягово – Дъбене – Климент

16 Октомври 2018 | 15:28 | Агенция "Фокус"
Карлово. До края на седмицата Община Карлово ще обяви изпълнител на реконструкцията на пътя Войнягово – Дъбене – Климент. Това съобщи в предаването „Часът на Карлово” на Радио „Фокус”-Пловдив зам.-кметът Данка Люртова. „В четвъртък се отварят офертите на участниците в търга с ценовите предложения и до края на седмицата ще излезем с решение за изпълнител”, каза Люртова. След това ще бъде изчакан и законовият срок за обжалване на процедурата.
„Ако няма обжалване започваме да работим”, добави Люртова.
Дължината на пътното трасе е около 9,2 км. Проектът предвижда цялостна реконструкция на пътя, като съществуващата настилка ще бъде подменена изцяло с нова, асфалтобетонова, като издръжливостта и е съобразена с натоварването. Ще бъде подменена и пътната конструкция в обхвата на трасето. Извън населените места в проекта е предвидено изграждане на банкети с ширина 1,50 м от трошен камък. В селата Дъбене и Войнягово се предвижда да бъдат направени нови тротоари, с цялостна подмяна на бордюрите и нова тротоарна настилка.
През последните 10 години са извършвани няколко частични рехабилитации на разрушените участъци от пътя.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Акценти в предаването „Часът на Карлово” по Радио „Фокус”-Пловдив

Акценти в предаването „Часът на Карлово” по Радио „Фокус”-Пловдив

16 Октомври 2018 | 14:17 | Агенция "Фокус"
Карлово. Започва подмяна на 30 километра водопроводи в някои селища в община Карлово. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов вече подписа договора с Държавен фонд земеделие за финансиране на проекта по „Програмата за развитие на селските райони 2014-2020“. Повече за реализацията на този проект в предаването „Часът на Карлово” на Радио „Фокус”-Пловдив ще ни разкаже Данка Люртова, зам.-кмет на Общината.
Две бизнес делегации от Китай потърсиха възможности за инвестиции в района на Карлово през последните дни. Повече за възможностите, които може би ще се разкрият пред Карлово, ще научим от зам.-кмета Стойо Карагенски.
Също в днешното предаване ще чуем и интервюто с новоизбрания кмет на село Столетово на частичните местни избори тази неделя Мирослав Колев. За него гласуваха 341 избиратели от общо 449 гласували на тези избори.
Предаването „Часът на Карлово” се излъчва всеки вторник, от 15.00 до 16.00 часа. Водещ е Цветана Тончева.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.