НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:59


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стара Загора: Заключителен информационен ден по проект „Твоят час“ се състоя в Средно училище „Екзарх Антим I“

Стара Загора: Заключителен информационен ден по проект „Твоят час“ се състоя в Средно училище „Екзарх Антим I“

28 Септември 2018 | 17:25 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Заключителен информационен ден по проект „Твоят час“ - „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности“ се състоя в Средно училище „Екзарх Антим I“, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. В събитието взеха участие над 140 ученици от 30 групи по интереси по проект „Твоят час“ в училища от община Казанлък.
Във фоайето на Средно училище „Екзарх Антим I“ беше открита изложба с изделия изработени от учениците. Всяко едно от училищата презентира своята дейност по проекта през двете години, в които той е изпълняван.
„Този проект ангажира учениците да покажат своя талант, помага на тези, които са по-изостанали да наваксат. Всички, които работят по този проект отчитат напредък в развитието на децата. Заниманията в него ангажират учениците повече време да творят и да създават. Това е един прекрасен проект, жалко е, че свършва и да се надяваме, че ще има продължение“, каза Райна Димитрова, старши експерт „Организация на средното образование“ в РУО - Стара Загора, която присъства на заключителната проява в Казанлък.
„Проект „Твоят час“ е реализиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 и е най-мащабният изпълняван досега от Министерство на образованието. Началото му е поставено през 2016 година. Той е насочен към развитието на извънкласните дейности.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: Регионалното управление на образованието организира кръгла маса по проект „Твоят час“

Пазарджик: Регионалното управление на образованието организира кръгла маса по проект „Твоят час“

26 Юни 2018 | 10:00 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Регионалното управление на образованието в Пазарджик, организира кръгла маса по проект „Твоят час“ на тема: „Успешни модели за реализиране на специфичните цели на проект „Твоят час“. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пазарджик от РУО - Пазарджик. Събитието е с начален час 10.30 и ще се проведе в залата на РУО в града. Проектът „Твоят час“ е насочен към развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания умения и компетентности. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности с цел повишаване на потенциала на учениците, развиване и надграждане на техните умения.
Радослава МУРДЖЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.