НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:20


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стара Загора: За шест години Община Казанлък е изискала неустойки за неизпълнение на клаузи по договори с изпълнители на обществени поръчки в размер на 193 809 лв.

Стара Загора: За шест години Община Казанлък е изискала неустойки за неизпълнение на клаузи по договори с изпълнители на обществени поръчки в размер на 193 809 лв.

26 Септември 2018 | 17:23 | Агенция "Фокус"
Казанлък. За периода от 1 януари 2012 година до 20 септември 2018 година Община Казанлък се е възползвала от правото си да изиска неустойки за неизпълнение на клаузи по договори с изпълнители на обществени поръчки, които са в размер на 193 809 лв. Това каза кметът на Казанлък Галина Стоянова по време на редовно заседание на Общинския съвет, в отговорна въпроси на общински съветници за контрола упражняван от Общинска администрация върху фирмите изпълнителки, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. Стоянова поясни, че при констатиране на дефекти след приключване на договорите, в рамките на гаранционните срокове, фирмите отстраняват дефектите за своя сметка, което не води до налагане на глоби и санкции. Кметът на Казанлък поясни още, че пет години е гаранционният срок за новополаганата асфалтова настилка.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът Галина Стоянова: Положената хоризонтална надлъжна и напречна пътна маркировка в община Казанлък е в съответствие с нормативните изисквания

Кметът Галина Стоянова: Положената хоризонтална надлъжна и напречна пътна маркировка в община Казанлък е в съответствие с нормативните изисквания

26 Септември 2018 | 15:34 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Положената хоризонтална надлъжна и напречна пътна маркировка в община Казанлък е в съответствие с изискванията на Наредба 2 като местоположение, материал за изработка, цвят, размери и отстояния. Това каза кметът Галина Стоянова по време на днешното заседание на Общинския съвет в Казанлък, в отговор на въпроси касаещи маркировката в общината, поставено от общински съветници, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. Стоянова поясни, че констатациите са направени в резултат на извършена проверка от Районна прокуратура – Казанлък през месец юни по искане на главния прокурор за всички общини.
Кметът на Казанлък поясни още, че от месец май Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата периодически възстановява хоризонталната напречна маркировка, в това число и около училищата. Преди началото на учебната година комисия от Пътна полиция е извършила проверка около учебните заведения за състоянието на пътната маркировка и констатациите са, че маркировката отговаря на изискванията по Наредба 2. „Постоянно действащата комисия по безопасност на движението разглежда всеки един сигнал за изграждане на нови пешеходни пътеки и премахване на такива. Чл. 23, ал.3 от Наредба 2 препоръчва разстоянието между пешеходните пътеки да бъде 250 метра, но съгласно ал.2 и ал.4 същото може да бъде и по – малко в зависимост от натовареността на пешеходния пътникопоток и моторните средства.“, заяви тя.
Галина Стоянова каза, че знаковото стопанство се поддържа от Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“. Същто полага хоризонтална и напречна маркировка с машина с необходимото качество, а материалите, които се използват отговарят на изискванията по БДС. В повечето случаи светлоотразителният слой губи качеството си поради замърсяване. Монтират се светещи пътни знаци със слънчви колектори указващи наличието на пешеходни пътеки по най – натоварените участъци и около училищата.
Дейностите по поставянето и възстановяването на липсващата и износена маркировка на пешеходните пътеки в града се осъществява от Общинското предприятие. Всички промени в организацията на движение се разглеждат от постоянно действащата комисия по безопасност на движение.
Постоянно действаща комисия в Община Казанлък определя мястото на пешеходните пътеки, като този процес се съгласува с органите на „Пътна полиция“.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. Мюнхенска конференция по сигурността. 16 февруари 2019 година
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. Мюнхенска конференция по сигурността. 16 февру...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.