НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:25


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Младен Маринов: Изборът за главен секретар на МВР е труден, защото в системата има много професионалисти

Министър Младен Маринов: Изборът за главен секретар на МВР е труден, защото в системата има много професионалисти

25 Септември 2018 | 17:05 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Аз съм човек, който казва това, което е с 99% възможност да се случи. Към момента все още се обсъждат кандидатурите за главен секретар на МВР. Това каза пред журналисти в Благоевград министърът на вътрешните работи Младен Маринов след откриването на обновената сграда на ОДМВР – Благоевград и Първо РПУ – Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Той отбеляза, че изборът е труден, защото екипът, който е ръководел е съставен от изключителни професионалисти. „Всеки от тях има качествата да бъде успешен главен секретар на МВР“, подчерта министър Маринов. На въпрос колко точно са имената, които се коментират, той заяви, че едва ли за някой има значение дали са 4, 5 или 6.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов посети Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик

Министър Младен Маринов посети Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик

25 Септември 2018 | 14:40 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Вътрешният министър Младен Маринов направи кратко посещение в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Той не скри вълнението си при срещата със сержантите и сподели с тях, че неговият професионален път също е започнал с пазарджишката полицейска школа. Маринов припомни, че един от приоритетите му като вътрешен министър ще е обучението на полицейските служители и тяхната професионална квалификация. С интерес присъства на лекция със стажанти по общополицейска подготовка на тема „Превенция и разкриване на видове престъпления“.
Министърът посети и стрелбищния комплекс, където се провеждат занятията по стрелкова подготовка. Директорът на центъра комисар Стоян Зайков запозна министър Маринов с учебния план и дейностите, прилагани от преподавателския състав за осъществяване на качествена подготовка на новопостъпилите стажанти.
Към настоящия момент в ЦСПП - Пазарджик се обучават близо 350 служители от Главна дирекция „Гранична полиция“, СДВР и областните дирекции на МВР в страната.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов откри обновената сграда на ОДМВР - Пазарджик

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов откри обновената сграда на ОДМВР - Пазарджик

25 Септември 2018 | 14:14 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов откри обновената сграда на ОДМВР - Пазарджик, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. „Всеки обществен ресурс, вложен в сигурност, не е загубен, а възвръща много повече стойността си, тъй като сигурността е едно от основните потребности на всеки човек. Нека тази обновена сграда да даде ново начало и позитивна енергия на служителите на ОДМВР - Пазарджик, които в крайна сметка със своя труд обслужват гражданите, обществеността, а хората да се чувстват сигурни и удовлетворени от работата им“, каза Маринов. Вътрешният министър посочи, че този процес е двустранен – трябва да се отдава необходимото уважение и към полицая и към гражданите, диалогът между тях трябва да е непрекъснат, трябва да има достъп до всяка една услуга, която предоставя ОДМВР и всеки един сигнал да се отработва своевременно и в полза на гражданите.
„Като министър на вътрешните работи ще продължа да работа в посока подобряване на условията на труд и подобряване на материално техническото обезпечаване на служителите“, заяви министър Маринов. По думите му полицаите трябва да се чувстват защитени по време на работа, а тази защита е свързана с добра екипировка, с достатъчно автомобили, с въоръжение – само тогава можем да изискваме от тях да дават сигурност и на останалите граждани.
На тържествената церемония присъстваха зам.-министър Стефан Балабанов, директорът на ОДВМР - Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев, областният управител Стефан Мирев, народният представител Десислава Тодорова, кметът на община Пазарджик Тодор Попов, представители на съдебната власт, на държавни и общински структури, граждани.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов: Все още не е обсъждано конкретно име за главен секретар на МВР

Министър Младен Маринов: Все още не е обсъждано конкретно име за главен секретар на МВР

25 Септември 2018 | 12:43 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Все още не е обсъждано конкретно име за главен секретар на МВР. Това каза след откриването на обновената сграда на ОДМВР в Пазарджик министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. Той обясни, че премиерът не е в страната. „След като се върне ще обсъдим въпроса и ще излезем с конкретно решение. Има много професионалисти, конкретно име нямаме“, коментира Маринов. По думите му към момента по закон заместник-главния секретар изпълнява и длъжността на главен секретар. „Няма проблем, министерството работи в пълен обем“, допълни Маринов. В Пазарджик той откри реновираната сграда на ОДМВР със средства по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на МВР”. Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.“ и е на стойност над 1,7 милиона лева.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Реч на Владимир Путин пред Федералното събрание. 20 февруари 2019 г.
Реч на Владимир Путин пред Федералното събрание. 20 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.