НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:38


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Председателят на парламента Цвета Караянчева: Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието за просперитет

Председателят на парламента Цвета Караянчева: Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието за просперитет

25 Септември 2018 | 12:39 | Агенция "Фокус"
София. Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието за просперитет. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на откриването на академичната година в Техническия университет в София, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Председателят на парламента поздрави преподавателите и студентите и им пожела успешна учебна година.
„За мен е особено вълнуващо да бъда днес тук, защото това е моят университет, който съм завършила преди повече от 20 години", отбеляза Цвета Караянчева. Тя посочи, че през годините Техническият университет е запазил академичния си дух, усъвършенствал е материалната си база, а учебните му програми се равняват по тези на най-развитите институти и университети в Европа и в света. „Вашите преподаватели дават всичко от себе си, за да може Вие след време с гордост да излезете от тук и да помогнете на икономиката на България", обърна се тя към студентите.
„Ако образование, законодателна и изпълнителна власт не вървим заедно, няма как да постигнем успеха, необходим за нашата държава", заяви Цвета Караянчева. „Уверявам Ви, че колегите ми народни представители съзнават своята отговорност и са готови да работим заедно, за да издигнем на ново ниво българското образование и наука", подчерта Цвета Караянчева. Тя изрази благодарност към преподавателите за техните усилия, професионализъм и воля, които влагат в работата си със студентите и за техния принос за развитието българската наука.
„Постъпили сте правилно, когато сте избрали Техническия университет, учете, събирайте с пълни шепи опита, който Ви дават Вашите преподаватели и се реализирайте в Родината си", обърна се Цвета Караянчева към студентите. „Вие сте най-големият капитал на България", подчерта още тя.
Преподавателите, гостите и студентите бяха поздравени с изпълнение на Ансамбъла за народни танци на университета.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.