НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Председателят на парламента Цвета Караянчева: Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието за просперитет

Председателят на парламента Цвета Караянчева: Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието за просперитет

25 Септември 2018 | 12:39 | Агенция "Фокус"
София. Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието за просперитет. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на откриването на академичната година в Техническия университет в София, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Председателят на парламента поздрави преподавателите и студентите и им пожела успешна учебна година.
„За мен е особено вълнуващо да бъда днес тук, защото това е моят университет, който съм завършила преди повече от 20 години", отбеляза Цвета Караянчева. Тя посочи, че през годините Техническият университет е запазил академичния си дух, усъвършенствал е материалната си база, а учебните му програми се равняват по тези на най-развитите институти и университети в Европа и в света. „Вашите преподаватели дават всичко от себе си, за да може Вие след време с гордост да излезете от тук и да помогнете на икономиката на България", обърна се тя към студентите.
„Ако образование, законодателна и изпълнителна власт не вървим заедно, няма как да постигнем успеха, необходим за нашата държава", заяви Цвета Караянчева. „Уверявам Ви, че колегите ми народни представители съзнават своята отговорност и са готови да работим заедно, за да издигнем на ново ниво българското образование и наука", подчерта Цвета Караянчева. Тя изрази благодарност към преподавателите за техните усилия, професионализъм и воля, които влагат в работата си със студентите и за техния принос за развитието българската наука.
„Постъпили сте правилно, когато сте избрали Техническия университет, учете, събирайте с пълни шепи опита, който Ви дават Вашите преподаватели и се реализирайте в Родината си", обърна се Цвета Караянчева към студентите. „Вие сте най-големият капитал на България", подчерта още тя.
Преподавателите, гостите и студентите бяха поздравени с изпълнение на Ансамбъла за народни танци на университета.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Украинците празнуват историческия Синод за обявяване на независимост на УПЦ. 16 декември 2018 г.
Украинците празнуват историческия Синод за обявяване на независимост на УПЦ. 16 ...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.