НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:14


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: Марко Мендоса закри втората вечер на The Brava Balkan fest в село Дъбрава

Благоевград: Марко Мендоса закри втората вечер на The Brava Balkan fest в село Дъбрава

23 Септември 2018 | 14:12 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Два дни в село Дъбрава звучаха най-новите хитове и утвърдени такива на млади банди и световни имена. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Втората вечер на фестивала бе закрита от легендарния бас китарист на Whitesnake Марко Мендоса. Той представи, пред почитателите на този стил музика, новия си проект - албума Viva la Rocк. Водещ по време на събитието бе Звезди - певец, музикант и композитор, познат от една от най-големите рок банди Ахат. Той изказа специални благодарности към Община Благоевград, кмета д-р Атанас Камбитов и зам.-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова за подкрепата при организацията и реализирането на The Brava fest.
По залез слънце в село Дъбрава, на сцената излязоха млади таланти. Wasted Generation пяха познати парчета и заредиха вечерта, след тях щафетата поеха сърбите от Hadzi Prodane Duse, които пяха свои парчета и направиха интересни кавъри. Програмата на фестивала продължи със Saint’N’Sinners от Турция, които успяха да завладеят публиката и да я подготвят за големия финал и изпълненията на хедлайнера Марко Мендоса.
По време на двудневния фест, организаторите се бяха погрижили да има за всеки по нещо. Младите любители на рок музиката, успяха да вземат своите първи уроци от Rockschool - София и Мелина Крумова. Планинско колоездене и езда бяха част от изненадите за почитателите на силни усещания и екстремни удоволствия.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Росен Георгиев, кмет на село Дъбрава: The Brava Balkan Fest спомага за развитието на туризма в региона

Росен Георгиев, кмет на село Дъбрава: The Brava Balkan Fest спомага за развитието на туризма в региона

22 Септември 2018 | 17:37 | Агенция "Фокус"
Благоевград. The Brava Balkan Fest спомага за развитието на туризма в региона. Това каза за Радио „Фокус“- Пирин Росен Георгиев, кмет на село Дъбрава и един от основните организатори на събитието. „Само по себе си това събитие не може да развие туризма, но помага за развитието. Създадохме един много сериозен интерес към това населено място чрез фестивала и празника на виното. Работим съвместно с хората, които също имат нагласа за развитие на туризма“, каза Георгиев. По думите му работят с местната конна база, която също се включи в организацията на фестивала. „Работим и с клуба по планинско колоездене , който може би организират едни от най- големите събития в България по планинско колоездене, пак в село Дъбрава. Съвместно с община Благоевград и с други спомоществователи сме на прави път и съвсем скоро време може да се похвалим с един завършен туристически продукт“, каза още Георгиев и прикани всички да посетят фестивала: „Заповядайте в Дъбрава, а ние ви обещаваме горещ рок и студена бира“.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Росен Георгиев, кмет на село Дъбрава: От самото начало на The Brava Balkan Fest искахме фестивалът да има собствен живот и да следва логика, която се определя от публиката

Росен Георгиев, кмет на село Дъбрава: От самото начало на The Brava Balkan Fest искахме фестивалът да има собствен живот и да следва логика, която се определя от публиката

22 Септември 2018 | 15:01 | Агенция "Фокус"
Благоевград. От самото начало на The Brava Balkan Fest искахме фестивалът да има собствен живот и да следва логика, която се определя от публиката. Това каза за Радио „Фокус“- Пирин“ Росен Георгиев, кмет на село Дъбрава и един от основните организатори на събитието. „Тази година надхвърляме очакванията на зрителите. Целта не ние е да създадем едно грандиозно събитие и то да остане в историята, а да се развива постепенно и да събира все повече подкрепа. Затова ние даваме възможност млади таланти , които са в школите по китара и барабани в Благоевград, да дойдат през двата дни“, каза още Георгоев. По думите му за втора година Рокскул- София организира през двата дни детски музикални работилници, в които напълно безплатно децата могат да се включат и да се докоснат до сцената, да посвирят. „В часовете има професионално преподаватели, които дават уроци на начинаещи и напреднали деца“, каза Георгиев.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Стотици хора станаха част от Четвъртото издание на рок фестивала The Brava balkan fest в село Дъбрава

Благоевград: Стотици хора станаха част от Четвъртото издание на рок фестивала The Brava balkan fest в село Дъбрава

22 Септември 2018 | 14:17 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Стотици хора станаха част от Четвъртото издание на рок фестивала The Brava balkan fest в село Дъбрава. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Рок фестивалът започна снощи в село Дъбрава и събра поколения любители на алтернативната и рок музика. Стотици жители и гости на Благоевград станаха част от поредното издание на събитието. Хитове от световната сцена на обичани рок групи звучаха над Благоевград.
Фестивалната вечер започна в 19.00 часа с изпълненията на The Lefties, българите, които показаха как се прави рок музика. Те подгряха публиката с добра музика и много бас и направиха истински фурор на фестивалния терен. След тях на сцената излязоха звездите от The Bullets, които пристигнаха от Гърция, специално за изданието на The Brava vol. 4. Те изненадаха почитателите на рок музиката с много ритъм, звук и светлини. Македонците от Last Expedition закриха първата фестивална вечер от рок фестивала, единствен за района на Благоевград.
Непосредствено преди концертите децата от Благоевград получиха първите си уроци по китара и барабани от професионални учители директно на сцената. Музикални работилници са напълно безплатни и ще се проведат и във втория ден от рок феста между часовете от 10.00 часа до 15.00 часа.
Фестивалът продължава и тази вечер, когато на сцената ще се качи големият Марко Мендоса - хедлайнерът на четвъртото издание на фестивала. На сцената в Дъбрава ще видим още Wasted generation и изключителните сърби от Hadzi Prodane Duse и SaintsNSinner.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Марко Мендосаб от Whitesnake ще бъде специален гост на Балканския рок фестивал в село Дъбрава

Благоевград: Марко Мендосаб от Whitesnake ще бъде специален гост на Балканския рок фестивал в село Дъбрава

18 Септември 2018 | 10:32 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Броени дни остават до най-очакваното рок събитие за Благоевград - The Brava Balkan Fest. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. За четвърта поредна година в село Дъбрава ще звучат световноизвестни групи, музиканти познати на цял свят. На 21 и 22 септември пред кметството в село Дъбрава жители и гости на областния център ще бъдат част от vol.4 на Балканския рок фестивал, който отново ще бъде безплатен.
Марко Мендоса, рок легендата, басистът на неостаряващите Whitesnake, ще се качи на сцената в селото. Той е и големият хедлайнер на тазгодишното издание на фестивала. Марко Мендоса е с богата автобиография и освен басист на „Уайтснейк“, той свири и с "Тин Лизи", както и с изключителните The Dead Daisies. Мендоса ще изненада феновете с авторски парчета, неща от авторския си албум, който носи силното име Viva La Rock. Той ще представи албума си на 22 септември, като неговите изпълнения ще закрият и изданието на The Brava Balkan Fest 2018.
На сцената, за добрите емоции и запомнящото изживяване ще се погрижат сънародниците ни от The Lefties. Те ще се качат на сцената на 21 септември от 19:00 часа. След тях, за настроението на меломаните ще се грижат гърците от The Bullets, които повече от час ще забиват на сцената в Дъбрава. Първият ден от The Brava Balkan Fest ще приключи с изпълненията на Last Expedition, които идват от Македония. Вторият ден от фестивала - 22 септември, ще бъде за Wasted generation и изключителните сърби от Hadzi Prodane Duse и SaintsNSinner.
По традиция The Brava Balkan Fest ще даде възможност за изява на две млади рок банди, с които ще започнат концертите в двете фестивални вечери.
Децата от Благоевград ще могат да получат първите си уроци по китара и барабани от професионални учители директно на сцената, където Rockschool София и Мелина Крумова ще организират музикални работилници напълно безплатно в часовете от 10.00 часа до 15.00 часа. Изненади ще има и за любителите на планинското колоездене, и конната езда.
Фестивалът се организира от "Асоциация за европейско развитие на българското село" с подкрепата на Община Благоевград и Фондация Америка за България.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: За четвърта поредна година ще се проведе The Brava Balkan Fest в село Дъбрава

Благоевград: За четвърта поредна година ще се проведе The Brava Balkan Fest в село Дъбрава

15 Септември 2018 | 21:35 | Агенция "Фокус"
Благоевград. За четвърта поредна година ще се проведе The Brava Balkan Fest. Това каза за Радио „Фокус“- Пирин Росен Георгиев, кмет на село Дъбрава. „The Brava Balkan Fest отново събира стотици жители и гости, почитатели на добрата музика. Тази година датите са 21 и 22 септември, а мястото село Дъбрава. Хедлайнер тази година е легендата Марко Мендоса, който идва за поредно издание на рок феста“, каза Георгиев. По думите му тази година във фестивала ще се включат не само бившият китарист на Whitesnake, но и български групи. „Участие в поредното издание на фестивала ще вземат и Hadzi Prodane Duse от Сърбия, които са победители от петдесетото издание на най-стария рок фестивал в Европа – Gitarijda Zajecar, SaintS’N’Sinners от Турция, The Bullets от Гърция, Last Expedition, които са една от най-добрите рок групи на Македония“, каза Георгиев. За втора година ще се организира детска рок академия, тя ще бъде водена от преподаватели на Rockschool.bg. Организатор на музикалното събитие е „Асоциация за европейско развитие на българското село“ с партньорството на Община Благоевград и Фондация „Америка за България“.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.