НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Искра Урумова, СНЦ „Международен литературен фестивал Варна Лит“: Капсула на времето 10 години ще пази детски мечти в библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна

Искра Урумова, СНЦ „Международен литературен фестивал Варна Лит“: Капсула на времето 10 години ще пази детски мечти в библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна

22 Септември 2018 | 13:44 | Агенция "Фокус"
Варна. Капсула на времето „Варна Лит“ 10 години ще пази детски мечти в Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна Искра Урумова от СНЦ „Международен литературен фестивал Варна Лит“. „Мечтите са споделени в десетте наградени творби в конкурса за ученическо есе на тема „Писмо до мен след 10 години“. Конкурсът бе част от Международния литературен фестивал „Варна Лит 2018″, който се проведе от 30 май до 2 юни във Варна“, допълни Искра Урумова. В конкурса „Писмо до мен след 10 години“ се включиха близо 100 ученици на различна възраст от много варненски училища, а есетата на отличените участници бяха прочетени от творците-участници във фестивала на официална церемония в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ пред голяма публика. „Но в тази специална кутия са поставени десетте отличени есета, в които децата, които са на различни възрасти, споделят своите виждания за себе и за живота си след 10 години. Идеята е тази капсула времето да се съхрани, да бъде отворено отново след 10 години и ако е възможно същите тези вече пораснали деца да прочетат тогава отново своите мечти и да видим каква част от техните прогнози и желания са се сбъднали“, посочи Искра Урумова.
„Варна Лит” е международен литературен форум с фокус съвременни книги за деца и тийнейджъри, организиран и подкрепен от Община Варна. Той има за цел да насърчи интереса на децата и юношите към четенето въпреки предизвикателствата, които предлага постоянно променящият се глобален свят.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруари 2019 г.
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруа...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.