НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:59


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

АПИ: Oтпадат времевите интервали за преминаване по пътя Смолян – Мадан, в района на Тикале

АПИ: Oтпадат времевите интервали за преминаване по пътя Смолян – Мадан, в района на Тикале

6 Октомври 2018 | 07:23 | Агенция "Фокус"
Смолян. Oтпадат времевите интервали от по няколко часа за преминаване по път II-86 Смолян – Мадан, в района на срутището при Тикале, като движението ще бъде без прекъсване. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът и занапред ще се осъществява с пропускателен режим, в една лента двупосочно, със светофарна уредба, при ограничение на скоростта – 20 км/ч. Приключиха дейностите по аварийното укрепване на срутището. Завърши изграждането на анкерната система с ширина 7 м и дължина 100 м, както и монтажът на високоякостна мрежа с площ от близо 1400 кв. м. Предстои да приключи и поставянето на допълнителна предпазна ограда от стоманени профили в близост до пътя. Извършени са необходимите геолого-проучвателни работи и е изготвен инженерногеоложки доклад, в съответствие, с който ще се направи трайно укрепване на срутището.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: От 6 октомври отпадат времевите интервали за преминаване по  пътя Смолян – Мадан, в района на Тикале

АПИ: От 6 октомври отпадат времевите интервали за преминаване по пътя Смолян – Мадан, в района на Тикале

5 Октомври 2018 | 20:03 | Агенция "Фокус"
Смолян. От 6 октомври отпадат времевите интервали от по няколко часа за преминаване по път II-86 Смолян – Мадан, в района на срутището при Тикале, като движението ще бъде без прекъсване. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът и занапред ще се осъществява с пропускателен режим, в една лента двупосочно, със светофарна уредба, при ограничение на скоростта – 20 км/ч. Приключиха дейностите по аварийното укрепване на срутището. Завърши изграждането на анкерната система с ширина 7 м и дължина 100 м, както и монтажът на високоякостна мрежа с площ от близо 1400 кв. м. Предстои да приключи и поставянето на допълнителна предпазна ограда от стоманени профили в близост до пътя. Извършени са необходимите геолого-проучвателни работи и е изготвен инженерногеоложки доклад, в съответствие, с който ще се направи трайно укрепване на срутището.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: От 6 октомври преминаването по главен път Смолян – Мадан, в района на срутището край село Тикале, ще се осъществява свободно

Смолян: От 6 октомври преминаването по главен път Смолян – Мадан, в района на срутището край село Тикале, ще се осъществява свободно

4 Октомври 2018 | 15:21 | Агенция "Фокус"
Тикале. От О6.00 часа в събота, 6 октомври, движението по главен път II-86 Смолян – Мадан, в района на срутището край село Тикале ще се осъществява свободно, а не по график. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Смолян. Преминаването през еднолентовия участък ще се осъществява с помощта на светофарна уредба.
Срокът за аварийното укрепване беше удължен заради препоръчаните допълнителни обезопасителни мероприятия, непредвидени в първоначалния проект, с цел максимално да бъде осигурено безопасното преминаване, в това число и в зимни условия.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: До 5 октомври е удължен срокът за преминаване по график по пътя Смолян – Мадан в района на срутището край Тикале

Смолян: До 5 октомври е удължен срокът за преминаване по график по пътя Смолян – Мадан в района на срутището край Тикале

27 Септември 2018 | 09:11 | Агенция "Фокус"
Смолян. Сухи и нормално проходими са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е слънчево и ясно. Заради пресечения релеф на областта е повишена опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички пътища в област Смолян, затова водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост. През нощта не са постъпвали сигнали за произшествия по пътищата в областта.
До 5 октомври е удължен срокът за преминаване по график по пътя Смолян – Мадан, в района на срутището край Тикале. Движението в участъка се регулира със светофарна уредба, а скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се пропуска в най-натоварените часове от 6.30 часа до 9.00 часа, от 12.00 часа до 13.00 часа и от 16.30 часа до 18.30 часа. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация. Обходният маршрут за превозните средства до 12 т е по път ІІ-86 Смолян – Средногорци, а в района на свлачище при 109-ти км се осъществява по изградения обходен общински път между с. Влахово, отклонението за с. Тикале и път II-86. За превозните средства над 12 т маршрутът е Смолян – с. Чокманово – с. Смилян – гр. Рудозем – с. Средногорци и обратно.
Пропаднали пътни банкети и пътни платна затрудняват движението по направленията Хвойна – Чепеларе – местност Рожен, Широка лъка – Девин, Рудозем – Бяла река, Рудозем – Смилян. Движението по път ІІІ-866 Девин – Михалково, в отсечката от новопостроения път при строителството на язовир „Цанков камък“ собственост на НЕК, която не се поддържа от ОПУ-Смолян се осъществява с повишено внимание, съобразно създадената организация на движение, поради опасност от паднали камъни и свлечени земни маси върху платното за движение..
В Смолян автомобилният трафик в сутрешните часове е интензивен по бул. „България“, улиците „Първи май“, „Родопи“, „Тракия“, „Хан Пресиян“, както и по входно-изходните артерии на града.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. 17 октомври 2018 г.
Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. 17 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.