НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:52


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

АПИ: Oтпадат времевите интервали за преминаване по пътя Смолян – Мадан, в района на Тикале

АПИ: Oтпадат времевите интервали за преминаване по пътя Смолян – Мадан, в района на Тикале

6 Октомври 2018 | 07:23 | Агенция "Фокус"
Смолян. Oтпадат времевите интервали от по няколко часа за преминаване по път II-86 Смолян – Мадан, в района на срутището при Тикале, като движението ще бъде без прекъсване. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът и занапред ще се осъществява с пропускателен режим, в една лента двупосочно, със светофарна уредба, при ограничение на скоростта – 20 км/ч. Приключиха дейностите по аварийното укрепване на срутището. Завърши изграждането на анкерната система с ширина 7 м и дължина 100 м, както и монтажът на високоякостна мрежа с площ от близо 1400 кв. м. Предстои да приключи и поставянето на допълнителна предпазна ограда от стоманени профили в близост до пътя. Извършени са необходимите геолого-проучвателни работи и е изготвен инженерногеоложки доклад, в съответствие, с който ще се направи трайно укрепване на срутището.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: От 6 октомври отпадат времевите интервали за преминаване по  пътя Смолян – Мадан, в района на Тикале

АПИ: От 6 октомври отпадат времевите интервали за преминаване по пътя Смолян – Мадан, в района на Тикале

5 Октомври 2018 | 20:03 | Агенция "Фокус"
Смолян. От 6 октомври отпадат времевите интервали от по няколко часа за преминаване по път II-86 Смолян – Мадан, в района на срутището при Тикале, като движението ще бъде без прекъсване. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът и занапред ще се осъществява с пропускателен режим, в една лента двупосочно, със светофарна уредба, при ограничение на скоростта – 20 км/ч. Приключиха дейностите по аварийното укрепване на срутището. Завърши изграждането на анкерната система с ширина 7 м и дължина 100 м, както и монтажът на високоякостна мрежа с площ от близо 1400 кв. м. Предстои да приключи и поставянето на допълнителна предпазна ограда от стоманени профили в близост до пътя. Извършени са необходимите геолого-проучвателни работи и е изготвен инженерногеоложки доклад, в съответствие, с който ще се направи трайно укрепване на срутището.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: От 6 октомври преминаването по главен път Смолян – Мадан, в района на срутището край село Тикале, ще се осъществява свободно

Смолян: От 6 октомври преминаването по главен път Смолян – Мадан, в района на срутището край село Тикале, ще се осъществява свободно

4 Октомври 2018 | 15:21 | Агенция "Фокус"
Тикале. От О6.00 часа в събота, 6 октомври, движението по главен път II-86 Смолян – Мадан, в района на срутището край село Тикале ще се осъществява свободно, а не по график. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Смолян. Преминаването през еднолентовия участък ще се осъществява с помощта на светофарна уредба.
Срокът за аварийното укрепване беше удължен заради препоръчаните допълнителни обезопасителни мероприятия, непредвидени в първоначалния проект, с цел максимално да бъде осигурено безопасното преминаване, в това число и в зимни условия.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Смолян: До 5 октомври е удължен срокът за преминаване по график по пътя Смолян – Мадан в района на срутището край Тикале

Смолян: До 5 октомври е удължен срокът за преминаване по график по пътя Смолян – Мадан в района на срутището край Тикале

27 Септември 2018 | 09:11 | Агенция "Фокус"
Смолян. Сухи и нормално проходими са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е слънчево и ясно. Заради пресечения релеф на областта е повишена опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички пътища в област Смолян, затова водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост. През нощта не са постъпвали сигнали за произшествия по пътищата в областта.
До 5 октомври е удължен срокът за преминаване по график по пътя Смолян – Мадан, в района на срутището край Тикале. Движението в участъка се регулира със светофарна уредба, а скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се пропуска в най-натоварените часове от 6.30 часа до 9.00 часа, от 12.00 часа до 13.00 часа и от 16.30 часа до 18.30 часа. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация. Обходният маршрут за превозните средства до 12 т е по път ІІ-86 Смолян – Средногорци, а в района на свлачище при 109-ти км се осъществява по изградения обходен общински път между с. Влахово, отклонението за с. Тикале и път II-86. За превозните средства над 12 т маршрутът е Смолян – с. Чокманово – с. Смилян – гр. Рудозем – с. Средногорци и обратно.
Пропаднали пътни банкети и пътни платна затрудняват движението по направленията Хвойна – Чепеларе – местност Рожен, Широка лъка – Девин, Рудозем – Бяла река, Рудозем – Смилян. Движението по път ІІІ-866 Девин – Михалково, в отсечката от новопостроения път при строителството на язовир „Цанков камък“ собственост на НЕК, която не се поддържа от ОПУ-Смолян се осъществява с повишено внимание, съобразно създадената организация на движение, поради опасност от паднали камъни и свлечени земни маси върху платното за движение..
В Смолян автомобилният трафик в сутрешните часове е интензивен по бул. „България“, улиците „Първи май“, „Родопи“, „Тракия“, „Хан Пресиян“, както и по входно-изходните артерии на града.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруари 2019 г.
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруа...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.