НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:42


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Очаква се министър Боил Банов да посети Драматичния театър в Сливен по повод 100-годишния му юбилей

Очаква се министър Боил Банов да посети Драматичния театър в Сливен по повод 100-годишния му юбилей

18 Септември 2018 | 09:55 | Агенция "Фокус"
Сливен. Очаква се министър Боил Банов да посети днес Драматичния театър в Сливен по повод 100-годишния му юбилей. Министърът на културата ще бъде гост на тържественото честване на годишнината на професионалния театър в Сливен. Това съобщиха от културната институция. Министърът театрал ще уважи всички събития, посветени на голямата годишнина на Сливенския драматичен театър „Стефан Киров“, които започват от 17.00 часа с Шествие на звездите по сливенското ларго. Боил Банов ще присъства на празничния спектакъл, който вдига завеса в 19.30 часа в големия салон на Сливенския драматичен театър.
Заедно с министър Банов, да уважи театралния юбилей в Сливен ще пристигне и екип на Министерството на културата. На празничните прояви на Сливенския театър ще присъстват Елианка Михайлова, директор на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ и държавния експерт на направление „Театър“ д-р Ина Божидарова.
За юбилейното честване на столетието на професионалния театър в Сливен се очаква да пристигнат над 300 български театрали, със заслуги за развитието на театралното дело в Сливен.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: С града ще бъде официално открита галерия „Нова”

Сливен: С града ще бъде официално открита галерия „Нова”

18 Септември 2018 | 09:46 | Агенция "Фокус"
Сливен. Най-новото пространство за култура на град Сливен – галерия „Нова”, ще бъде официално открито от 17.30 часа, съобщиха от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“. Станала съществена част от комплекса на гимназията, галерията показва фрагменти от музейната сбирка, формирана през тридесет и седем годишната и история.
Принципал на гимназията е Министерство на културата и затова министър Боил Банов и директорът на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование” Елиянка Михайлова ще споделят празника.
Сред почетните гости на събитието ще бъдат: кметът на град Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, зам.-кметът с ресор „Хуманитарни дейности” Пепа Чиликова, началникът на РУО – Сливен Бисерка Михалева и отец Евгений – протосингел на Сливенска митрополия.
През годината галерия „Нова” имаше своите предпремиерни изяви: изложбите по повод 70 години специалност „Стенопис” в НХА и 70 години специалност „Плакат и визуална комуникация” в НХА, както и домакинство на част от културните събития на V Международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра”.
Галерия „Нова” е резултат от колективните усилия за самостоятелно финансиране на екипа на училището и активното му сътрудничество с неправителствени организации и частни спомоществователи.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.