НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:05


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Зам.-министър Валентин Йовев: Големи са възможностите за страната ни в публично-частните партньорства във водния сектор

Зам.-министър Валентин Йовев: Големи са възможностите за страната ни в публично-частните партньорства във водния сектор

19 Септември 2018 | 14:40 | Агенция "Фокус"
София. Големи са възможностите за страната ни в публично-частните партньорства във водния сектор. Това каза на международна практическа конференция на тема „Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство" зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Според Йовев в условия на недостиг на средства и намаляване на европейското финансиране, публично-частните партньорства могат да бъдат добра алтернатива за привличане на инвестиции. „Една от възможностите е сключване на договори за управление, с цел подобряване на ефективността на ВиК операторите, при които един мениджмънт би променил разходите и би подобрил услугата за гражданите“, каза той. „Възможностите са много и към всяка една трябва да се подхожда изключително внимателно, защото това може да промени цените и услугата да стане социално непоносима за гражданите“, посочи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-министър Валентин Йовев: Трябва да се търсят допълнителни възможности за привличане на инвестиции при реализацията на важни за обществото проекти

Зам.-министър Валентин Йовев: Трябва да се търсят допълнителни възможности за привличане на инвестиции при реализацията на важни за обществото проекти

19 Септември 2018 | 14:31 | Агенция "Фокус"
София. В условия на ограничен публичен ресурс трябва да се търсят допълнителни възможности за привличане на инвестиции при реализацията на проекти, които са важни за обществото. Това се отнася с пълна сила и за пътното строителство, което у нас е недофинансирано. Това каза на международна практическа конференция на тема "Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство" зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Според зам.-министър Йовев към днешна дата в пътното строителство и ВиК услугите няма достатъчно примери за реализиране на публично-частни партньорства. „България има политическата воля за създаване на трайни партньорства с общините от една страна и бизнеса от друга. Чрез различни форми на публично-частно партньорство могат да бъдат изграждани тунели, магистрали, мостове, пречиствателни станции, за които не е предвидено в бюджета и в Европейските фондове“, посочи зам.-министърът на регионалното развитие. Той посочи като такива участъците: автомагистрала „Хемус“ с 250 км., автомагистрала „Русе-Велико Търново“, скоростният път Видин- Благоевград и др. „Прогнозният размер на инвестициите в тези проекти е над 3 млрд. евро“, каза той. По думите му към тези участъци има инвеститорски интерес и вече са подписани договори с пет китайски компании за сътрудничество. „Добрите условия за бизнес, стабилността на икономиката, членството ни в ЕС, за това България ще има важна роля за свързаността на Европа с Азия“, посочи още Йовев.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.