НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:30


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Боил Банов: Повече средства ще се заделят за култура

Министър Боил Банов: Повече средства ще се заделят за култура

18 Септември 2018 | 18:42 | Агенция "Фокус"
Сливен. Повече средства ще се заделят за култура. Това каза за Радио „Фокус“ – Сливен министърът на културата Боил Банов. „Пари за култура трябва да има и ще има“, заяви министърът. В частност за Сливен Министерството на културата се ангажира да подпомогне два проекта на Националната художествена гимназия – изграждане на общежитие на нейните възпитаници и благоустройство на дворното пространство на учебното заведение. „Гимназията е гордост за българската култура и в частност за министерството. Създаването на галерия при училището доказва не само спазване на общообразователни параметри и в частност за художеството, но показва и хъс за съществуване, желание за утвърждаване и развитие на традиции“, заяви министърът на културата.
Днес министър Банов бе в Сливен за две събития – откриването на собствена галерия „Нова“ на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ и вековния юбилей на Драматичен театър „Стефан Киров“. По повод годишнината на сливенския театър министър Банов изтъкна приносът, който има културната институция за театралното дело в страната. „Сливенският театър, на който аз съм почитател, винаги е бил притегателен център за хората на изкуството. Тук винаги се е очаквало случване на неща, които ще бъдат тенденции в развитие на театралното изкуство и в огромни периоди от развитие на театъра е било винаги така“, подчерта Боил Банов. Той допълни, че тази 100-годишнина е отвоювана и театърът е доказал своето място в българската култура и театрално дело. Министър Банов пожела на новия директор на институцията актрисата Радост Костова „на добър час“ и благодари на предишното ръководство. По–късно министър Банов откри галерия „Нова“ и се присъедини към честванията на юбилея на театъра.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Очаква се министър Боил Банов да посети Драматичния театър в Сливен по повод 100-годишния му юбилей

Очаква се министър Боил Банов да посети Драматичния театър в Сливен по повод 100-годишния му юбилей

18 Септември 2018 | 09:55 | Агенция "Фокус"
Сливен. Очаква се министър Боил Банов да посети днес Драматичния театър в Сливен по повод 100-годишния му юбилей. Министърът на културата ще бъде гост на тържественото честване на годишнината на професионалния театър в Сливен. Това съобщиха от културната институция. Министърът театрал ще уважи всички събития, посветени на голямата годишнина на Сливенския драматичен театър „Стефан Киров“, които започват от 17.00 часа с Шествие на звездите по сливенското ларго. Боил Банов ще присъства на празничния спектакъл, който вдига завеса в 19.30 часа в големия салон на Сливенския драматичен театър.
Заедно с министър Банов, да уважи театралния юбилей в Сливен ще пристигне и екип на Министерството на културата. На празничните прояви на Сливенския театър ще присъстват Елианка Михайлова, директор на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ и държавния експерт на направление „Театър“ д-р Ина Божидарова.
За юбилейното честване на столетието на професионалния театър в Сливен се очаква да пристигнат над 300 български театрали, със заслуги за развитието на театралното дело в Сливен.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Украинците празнуват историческия Синод за обявяване на независимост на УПЦ. 16 декември 2018 г.
Украинците празнуват историческия Синод за обявяване на независимост на УПЦ. 16 ...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.