НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Боил Банов: Повече средства ще се заделят за култура

Министър Боил Банов: Повече средства ще се заделят за култура

18 Септември 2018 | 18:42 | Агенция "Фокус"
Сливен. Повече средства ще се заделят за култура. Това каза за Радио „Фокус“ – Сливен министърът на културата Боил Банов. „Пари за култура трябва да има и ще има“, заяви министърът. В частност за Сливен Министерството на културата се ангажира да подпомогне два проекта на Националната художествена гимназия – изграждане на общежитие на нейните възпитаници и благоустройство на дворното пространство на учебното заведение. „Гимназията е гордост за българската култура и в частност за министерството. Създаването на галерия при училището доказва не само спазване на общообразователни параметри и в частност за художеството, но показва и хъс за съществуване, желание за утвърждаване и развитие на традиции“, заяви министърът на културата.
Днес министър Банов бе в Сливен за две събития – откриването на собствена галерия „Нова“ на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ и вековния юбилей на Драматичен театър „Стефан Киров“. По повод годишнината на сливенския театър министър Банов изтъкна приносът, който има културната институция за театралното дело в страната. „Сливенският театър, на който аз съм почитател, винаги е бил притегателен център за хората на изкуството. Тук винаги се е очаквало случване на неща, които ще бъдат тенденции в развитие на театралното изкуство и в огромни периоди от развитие на театъра е било винаги така“, подчерта Боил Банов. Той допълни, че тази 100-годишнина е отвоювана и театърът е доказал своето място в българската култура и театрално дело. Министър Банов пожела на новия директор на институцията актрисата Радост Костова „на добър час“ и благодари на предишното ръководство. По–късно министър Банов откри галерия „Нова“ и се присъедини към честванията на юбилея на театъра.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Очаква се министър Боил Банов да посети Драматичния театър в Сливен по повод 100-годишния му юбилей

Очаква се министър Боил Банов да посети Драматичния театър в Сливен по повод 100-годишния му юбилей

18 Септември 2018 | 09:55 | Агенция "Фокус"
Сливен. Очаква се министър Боил Банов да посети днес Драматичния театър в Сливен по повод 100-годишния му юбилей. Министърът на културата ще бъде гост на тържественото честване на годишнината на професионалния театър в Сливен. Това съобщиха от културната институция. Министърът театрал ще уважи всички събития, посветени на голямата годишнина на Сливенския драматичен театър „Стефан Киров“, които започват от 17.00 часа с Шествие на звездите по сливенското ларго. Боил Банов ще присъства на празничния спектакъл, който вдига завеса в 19.30 часа в големия салон на Сливенския драматичен театър.
Заедно с министър Банов, да уважи театралния юбилей в Сливен ще пристигне и екип на Министерството на културата. На празничните прояви на Сливенския театър ще присъстват Елианка Михайлова, директор на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ и държавния експерт на направление „Театър“ д-р Ина Божидарова.
За юбилейното честване на столетието на професионалния театър в Сливен се очаква да пристигнат над 300 български театрали, със заслуги за развитието на театралното дело в Сливен.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.