НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:57


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Росица Димова, Общински съвет по наркотични вещества: През летния период се засилва склонността на подрастващите да опитат наркотични вещества

Росица Димова, Общински съвет по наркотични вещества: През летния период се засилва склонността на подрастващите да опитат наркотични вещества

12 Септември 2018 | 20:35 | Агенция "Фокус"
Бургас. През летния период се засилва склонността на подрастващите да опитат наркотични вещества. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Росица Димова, председател на Общински съвет по наркотични вещества – Бургас.
„Учениците от 6 – 7 клас знаят какво представляват наркотиците и са ги опитвали. Разбира се, не всички, но нашият опит показва, че има деца, на възраст 13-14 години, които вече са опитвали безобидната, според тях, марихуана“, посочи още Димова. По думите ѝ при учениците от тази възраст се оформят групи и приятелски кръгове, където се поражда интересът им да опитват тези вещества.
„Опасността идва и от там, че е възможно самата марихуана да бъде напоена с някакъв вид синтетичен наркотик, което може да бъде фатално“, добави Димова. Тя каза още, че родителите трябва да бъдат внимателни и винаги да потърсят помощ, когато установят, че детето им употребява наркотици.
„Децата отричат, че имат проблем. Лошото идва, когато родителите им вярват, и също отричат, че детето им злоупотребява“, каза още Димова. Тя обясни, че по този начин проблемът се задълбочава, тъй като закрилата на родителите им дава успокоение и повод да продължат по същия път.
„Съвместно с различни организации предлагаме съвети и консултации на родители. Формираме и терапевтични групи, за да спомогнем за решаването на проблема“, посочи още Димова.
Мария ГЕОРГИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Росица Димова, Общински съвет по наркотични вещества - Бургас: Най-голяма опасност е синтетичният наркотик, а най-уязвими са децата между 11 и 13 години

Росица Димова, Общински съвет по наркотични вещества - Бургас: Най-голяма опасност е синтетичният наркотик, а най-уязвими са децата между 11 и 13 години

26 Юни 2018 | 14:57 | Агенция "Фокус"
Бургас. Най-голяма опасност е синтетичната дрога, а най-уязвими са децата между 11 и 13 години. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Росица Димова, управител на Общински съвет за наркотични вещества в Бургас по повод Международния ден за борбата срещу употребата и трафика на наркотици, който отбелязваме днес. „Марихуаната винаги е била традиционна и според подрастващите е безобидна. По принцип няма най-уязвима група, като имам предвид социално положение или друга индикация като интереси“, каза още Димова. По думите ѝ районите около училищата са местата, където най-често се предлагат наркотични вещества.
Веселина НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
София. Премиерът Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха среща в Министерския съвет. 15 ноември 2018 година
София. Премиерът Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха среща в Министерския съвет...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.