НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:35


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Проф. Георги Камарашев, зам.-кмет: Новият мост към Шемшево ще облекчи много трафика, особено този на масовия градски транспорт

Проф. Георги Камарашев, зам.-кмет: Новият мост към Шемшево ще облекчи много трафика, особено този на масовия градски транспорт

24 Октомври 2018 | 18:26 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Новият мост, който свързва Велико Търново и село Шемшево ще облекчи изключително много трафика между двете населени места. Освен това той ще улесни и придвижването на масовия градски транспорт, коментира в предаването „Царевград Търнов – славата и величието на България“ на Радио „Фокус“ зам.-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той припомни, че съоръжението е официално в експлоатация от края на миналата седмица. Сега предстои и свързването му със Западната промишлена зона на града, в която също тече реконструкция.
„Фокус“ припомня, че новият мост е по-висок, по-широк и с по-голяма товароносимост от стария. Има две ленти за движение, тротоари, широки по около метър и половина, напълно оформени и преасфалтирани са подходите към него. Осигурено е осветление в рамките на близо 400 метра от края на Западната промишлена зона на Велико Търново до самия мост и по него.
Финансиране за строителството Общината получи от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Новият мост между града и село Шемшево е отворен, комисия е удостоверила годността му

Велико Търново: Новият мост между града и село Шемшево е отворен, комисия е удостоверила годността му

20 Октомври 2018 | 16:18 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Новият мост между Велико Търново и село Шемшево вече е отворен, комисия е удостоверила годността му за експлоатация. Експерти от различни държавни институции, имащи отношение към инфраструктурни и строителни обекти са обходили съоръжението. Специалистите са проверили изпълнението на проекта и цялото строителство на обекта, съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от пресцентъра на Община Велико Търново. Новият мост е по-висок, по-широк и с по-голяма товароносимост от стария. Има две ленти за движение, тротоари, широки по около метър и половина, напълно оформени и преасфалтирани са подходите към него. Осигурено е осветление в рамките на близо 400 метра от края на Западната промишлена зона на Велико Търново до самия мост и по него.
Финансиране за строителството Общината получи от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Строителството на новия мост се наложи заради частичното рухване на свода на стария мост над река Янтра през февруари миналата година поради обилни снеговалежи. С пускането на движението по него се възстановява най-бързата транспортна връзка на селата Шемшево, Леденик, Буковец, Керека и Пушево с Велико Търново.
Мария НЕДЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Остава затворен пътят между село Шемшево и Велико Търново през Западната промишлена зона, поради ремонт на мост

Велико Търново: Остава затворен пътят между село Шемшево и Велико Търново през Западната промишлена зона, поради ремонт на мост

25 Август 2018 | 09:49 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Проходът на Републиката е отворен за движение на всички превозни средства, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Остава затворен пътят между село Шемшево и Велико Търново през Западната промишлена зона. Причината е ремонт на мостово съоръжение. Ограничено е движението на моторни превозни средства над 3,5 т по път ІІІ-4082 Чешма-Кесарево. Срокът за приключване на ремонтите е 31 декември, а обходният маршрут е през Чешма-Сливовица-Горско Ново село-Джулюница-Кесарево. В едната лента се осъществява движението в участък от пътя между Павликени и село Горна Студена. Ограничението е въведено в отсечката от км 26+089 до км 46+089 поради извършване на ремонтни дейности. Те трябва да приключат до края на октомври. Превозните средства в района се пропускат последователно в двете посоки от регулировчици.
Нормално натоварен е трафикът в град Велико Търново в сутрешните часове. По-интензивно е движението по улица „Магистрална“, част от главен път София-Варна. Температурата на въздуха е 18 градуса. Автобусите от градския транспорт се движат без отклонения от обичайното си разписание. Всички светофарни уредби към момента работят нормално. Екипи на полицията следят за правилното осъществяване на движението. Патрулни автомобили са разположени на входовете и изходите на града. Остава затворен за движение участъкът между площадите „Велчова завера“ и „Цар Асен I“. Ограничението е в сила за всички превозни средства, с изключение на автобусите от градския транспорт, които пътуват в посока крепостта Царевец и квартал „Асенов“. Обходният маршрут е през Южния пътен възел, ул. „Магистрална“, кв. „Света гора“ и пътя зад Царевец.
Мария НЕДЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Остава затворен пътят между областния град и село Шемшево поради ремонт на мост

Велико Търново: Остава затворен пътят между областния град и село Шемшево поради ремонт на мост

19 Август 2018 | 18:01 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Не е натоварен е трафикът по основните пътни артерии и кръстовища във Велико Търново в края на почивния ден, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Движението се осъществява нормално. По-интензивен е трафикът по ул. „Магистрална“, която е част от главен път София – Варна. Натоварено е движението и в центъра на града – в района на кръстовищата пред сградите на Съдебната палата и Пощата. Всички светофарни уредби към момента работят нормално. Добри са условията за пътуване на територията на цялата област. Отворен за движение на всички превозни средства е Проходът на Републиката. Остава затворен пътят между Велико Търново и село Шемшево през Западна промишлена зона. Причината е ремонт на мостово съоръжение.
Ограничено за превозни средства с обща маса над 12 тона е движението по пътя Лозен Полски Тръмбеш. Причината е намален габарит на пътното платно. Обходният маршрут се осъществява по направление Лозен-Драганово-Янтра-Поликраище-Полски Тръмбеш. Ограничено е движението на моторни превозни средства над 3,5 т. по път ІІІ-4082 Чешма-Кесарево. Срокът за приключване на ремонтите е 31 декември, а обходният маршрут е през Чешма-Сливовица-Горско Ново село-Джулюница-Кесарево.
Мария НЕДЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Остава затворен пътят между Велико Търново и село Шемшево, причината е влошено състояние на мостово съоръжение

Велико Търново: Остава затворен пътят между Велико Търново и село Шемшево, причината е влошено състояние на мостово съоръжение

16 Август 2018 | 18:04 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Добри са условията за пътуване на територията на Великотърновска област. Пътните настилки са сухи, а времето е ясно и слънчево. Движението към този час е интензивно. Затворен е пътят между Велико Търново и село Шемшево през Западна промишлена зона, а причината е ремонт на мостово съоръжение. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Велико Търново от Агенция „Пътна инфраструктура“. Обходният маршрут за селата Шемшево, Буковец и Керека се извършва по гл. път I-4 – през село Леденик. Полицейски служители следят за правилното протичане на движението, патрули има на входовете и изходите на старата столица. Ограничено е движението на МПС над 3,5 тона на път Чешма-Кесарево, поради лошо експлоатационно състояние на пътя. Срокът на организацията на движение е до 31 декември. Свлачище затвори едната лента в участък от пътя между Твърдица и Елена. В отсечката от км 47+800 до км 48+000 има пропадане на пътното платно и текат ремонтни дейности, които трябва да приключат до 11 януари 2019 година. Отворен за движение на всички видове МПС е Проходът на Републиката, но там остава в сила предупреждението за опасност от падащи камъни. Затворен за товарни автомобили над 10 тона е път -551 Дебелец-Средни колиби-Елена. Обходният маршрут е през Дебелец-В.Търново-Лясковски кантон-Миндя-Елена и обратно.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.