НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:27


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

„Московский Комсомолец“: Русия може да затвори напълно Азовско море за украински кораби

„Московский Комсомолец“: Русия може да затвори напълно Азовско море за украински кораби

16 Ноември 2018 | 02:25 | Агенция "Фокус"
Москва. Русия може да затвори напълно Азовско море за украински кораби, пише руският вестник “Московский Комсомолец“.
Съветът на федерацията коментира задържането на петнадесет кораба от Украйна заради посещения в пристанищата на Крим. Понастоящем задържаните съдове се намират в пристанищата Бердянск и Мариупол. Руската страна се опитва да разбере дали между тях има съдове от Руската федерация.
Франц Клинцевич, член на комисията по отбраната на Съвета на Федерацията, коментирайки напрегнатата ситуация в Азовско море след като Украйна задържа 15 кораба за пътувания до пристанищата на Крим, заяви, че такива действия на Киев могат да предизвикат остър отговор от Москва, като цялата акватория на Азовско море да бъде затворена за украинските кораби.
"Неотдавнашните действия на Киев са пълен произвол - няма значение дали става дума за задържане на руски или чуждестранни съдове, те са влезли законно в пристанищата на Крим, но Киев буквално бута Москва към остри репресивни действия. Украйна нарушава споразумението за Азовско море, от което само тя ще пострада ... Ние можем да блокираме Азовско море за всякакви украински съоръжения за плуване за минути и не изключвам, че такива действия могат да последват ", каза Клинцевич.
В същото време високопоставен представител на Министерството на външните работи на Руската федерация заяви, че засега руската страна няма намерение да увеличава военноморското си присъствие в Азовско море.
"Русия няма военни бази в Азовско море, а руските военни кораби основно осигуряват безопасността на кримския мост. В Азовско море не се планира никакво военно натрупване", заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Григорий Карасин, цитиран от TAСС.
В същото време дипломатът призна, че действията на украинската страна, като например задържането на руски съдове и изявления за създаването на военноморска база в Бердянск, засилват напрежението в региона.
По-рано службата за гранична охрана на Украйна обяви за ареста на 15 кораба, които преди това са посетили кримски пристанища без разрешение от украинската страна.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

TACC: В украински пристанища са задържани 15 кораба, които са акостирали в кримски пристанища

TACC: В украински пристанища са задържани 15 кораба, които са акостирали в кримски пристанища

15 Ноември 2018 | 20:56 | Агенция "Фокус"
Киев. Украйна е спряла и държи в пристанищата Бердянск и Мариупол 15 кораба, които са посещавали Крим. Това съобщи в четвъртък информационната агенция УНН по информация от Държавната гранична служба на страната, предава TACC.
"Като цяло 15 плавателни съда са били задържани и се намират в пристанищата на Бердянск и Мариупол, някои от тях са арестувани, а за други продължават съответните съдебни производства", цитира агенцията данните на граничните служби.
Министерството отбеляза, че украинските граничари наблюдават още 940 "съда на нарушители", повечето от които са плавателни съдове, обслужващи кримските пристанища.
Информацията не уточнява кои съдове са били задържани и с каква националност са.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Российская Газета“: Украйна готви провокация в Азовско море

„Российская Газета“: Украйна готви провокация в Азовско море

11 Октомври 2018 | 05:19 | Агенция "Фокус"
Мариупол. Провокация за дискредитация на руските граничари готви украинската страна в Азовско море, пише онлайн изданието на „Российская газета“, като уточнява, че в мероприятието се планира да бъдат задействани представители на украинските медии.
Според информация от неназован източник на ТАСС, на 11 октомври сътрудниците на Държавната гранична служба на Украйна ще изпратят в Азовско море стражеви катер с журналисти на борда. Сътрудниците на украинските медии ще събират информация и ще подготвят репортажи за измислени агресивни действия на руските граничари, както и за блокада на морските пристанища на Украйна в Азовско море.
Изданието коментира, че независимо от законните действия на руските гранични служби, украинската страна често необективно и недостоверно описва случващото се в Черно и Азовско море.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

РИА Новости: Украйна ще затвори част от Азовско море заради ученията си

РИА Новости: Украйна ще затвори част от Азовско море заради ученията си

6 Октомври 2018 | 07:34 | Агенция "Фокус"
Киев. Част от Азовско море, в района на град Бердянск и селището Ялта в Донецката област, ще бъде затворена по време на планираните за 9-12 октомври артилерийски обстрели в хода на военното учение на украинската армия, написа в социалната мрежа „Фейсбук“ журналистът Андрий Клименко, предава РИА Новости.
Той също така посочи координатите на затворения район и точния времеви период, в който ще бъдат проведени обстрелите.
Преди това секретарят на Националния съвет по сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов заяви, че Въоръжените сили на Украйна планират провеждането на широкомащабни учения в Азовско море, без, обаче, да разкрива подробности.


Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия".


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: ВМС на Украйна са завършили ученията си в Азовско море

ТАСС: ВМС на Украйна са завършили ученията си в Азовско море

30 Септември 2018 | 12:15 | Агенция "Фокус"
Киев. Военноморските сили на Украйна са завършили военните си учения „Казацкая воля – 2018“ в Азовско море, се казва в съобщение на пресцентъра им, предава ТАСС.
„Главната цел на ученията е да увеличи възможностите на структурата на военното управление в хода на извършване на отбранителни действия от страна на войската, както и планиране и извършване на контранастъпателни операции“, се казва в съобщението.
Според информацията на ВМС, тактическите групи са провели бойни стрелби, осигурявайки изолацията на морския бряг и защита на морските комуникации. „Маневриращият спасителен екип, във взаимодействие с авиацията, е отработил издирвателно-спасителни операции за подпомагане на аварирали кораби и спасяване на персонала“, отбелязват от пресцентъра.


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Военний обозреватель“: Су-30СМ и Су-34 са нанесли удари по корабна групировка на условен противник в Черно море, ЮВО е отработил защита на обекти в Крим от удари на дронове

„Военний обозреватель“: Су-30СМ и Су-34 са нанесли удари по корабна групировка на условен противник в Черно море, ЮВО е отработил защита на обекти в Крим от удари на дронове

27 Септември 2018 | 13:05 | Агенция "Фокус"
Севастопол/Симферопол. Авиацията на Южния военен окръг (ЮВО) на Русия, използвайки три ескадрили изтребители и бомбардировачи е унищожила в Черно море ударна корабна групировка на условен противник, а в същото време специалистите за радиоелектронна борба (РЕБ) от ЮВО са отработили отразяване на удар от безпилотни летателни апарати (БПЛА) на условния противник по военни обекти в Крим, информира военният портал „Военний обозреватель“.
Ответно-насрещният масиран авиационен удар по условни носители на ракетни установки е отработен от екипажите на изтребители Су-30СМ и многофункционални бомбардировачи Су-34 в рамките на съвместни летателно-тактически учения с авиационните съединения и дивизии на противовъздушната отбрана (ПВО) на ЮВО.
Учението е проведено в сложна радиоелектронна обстановка. Екипажи на самолети Су-24МР и радиотехнически подразделения от дивизията на ПВО са провели разузнаване в района на стрелбата.
На етапа на практическата работа по нанасяне на огневи поражения са извършени повече от 40 пуска на управляеми ракети клас „въздух-земя“, а освен това са използвани около 20 авиобомби.
По-рано самолетите от оперативно-тактическата авиация на ЮВО са извършили прелитане от Ростовска област до летищата за временно базиране на територията на Крим за участие в съвместните летателно-тактически учения със съединенията на ПВО.
В маневрите са взели участие повече от 1000 военнослужещи и са задействани повече от 50 самолета от далечната, оперативно-тактическата и щурмовата авиация, включително самолет за далечно радиолокационно засичане и управление А-50, стратегически многорежимен свръхзвуков ракетоносец-бомбардировач Ту-22М3, както и 10 кораба от Ченоморския флот.
По същото време, информира „Военний обозреватель“, като се позовава на съобщение от пресслужбата на ЮВО, са се състояли учения по защитата на армейски обекти в Крим от удари на безпилотни летателни апарати (БПЛА).
„Специалисти за РЕБ (радиоелектронната борба) от ЮВО в Крим са отработили на учения прикритие на военни обекти от бомбардировка на дронове на терористи. В хода на специализираните маневри военнослужещите са извършили марш към посочените райони на щатната техника и са изпълнили нормативите за разполагане на съвременни системи и станции за РЕБ“, се казва в съобщението.
В маневрите са задействани станции за радиоелектронно заглушаване „Житель“, „Красуха“ и „Борисоглебск“, както и мобилните системи за РЕБ „Леер“. Отработени са установяване на посоката на сигнала и анализ на източниците на радиоизлъчване към дроновете на противника, провеждащи разузнаване на цели за бомбардировка, както и произвеждане на радиосмущения.
„Отработени са задачи по провеждане на въздушно разузнаване, намиране и определяне на точките за връзка на противника за последващото им огнево поразяване. Основната цел на мероприятията е била усъвършенстването на нивото на професионална подготовка на специалистите за РЕБ при изпълнението на задачи по прикриване на обекти от несанкционирано провеждане на разузнаване от безпилотни апарати на противника“, добавят от пресслужбата.
Ученията на специалистите от РЕБ са се провели на всички полигони в ЮВО, включително в Армения и Абхазия. В мероприятията са участвали 1500 военнослужещи и около 300 единици специална техника.

Превод и редакция: Иван Христов


Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Военний обозреватель“: Подразделения на армейски корпус са приложили тактиката „Сирийски вал“ на учения в Крим

„Военний обозреватель“: Подразделения на армейски корпус са приложили тактиката „Сирийски вал“ на учения в Крим

26 Септември 2018 | 12:48 | Агенция "Фокус"
Москва. Подразделения на руския армейски корпус са приложили тактиката „Сирийски вал“ на учения в Крим. Двустранните ротни тактически маневри се провеждат на полигона Ангарский, съобщава от пресслужбата на Южния военен окръг на Русия, предава военният портал „Военний обозреватель“.
„На полигона Ангарский в Крим, подразделения от бреговата отбрана на армейския корпус към Южния военен окръг в рамките на двустранни ротни тактически учения използваха тактиката „Сирийски вал“. В първия етап съединение на бреговата отбрана е вдигнато на учебна тревога. На маневрите личният състав е отработил въпроси от общовойсковия бой в отбрана и настъпление, във взаимодействие с артилерийски и авиационни подразделения“, се казва в съобщението.
Авиацията е прикрила подразделенията от ударите на условния противник, провела е въздушно разузнаване и е нанесла ракетно-бомбови удари по критично важни обекти на условния противник в хода на учебния бой.
Авиационните наблюдатели, влизащи в състава на полевите командни пунктове, действайки в единната система на разузнавателно-огневите и разузнавателно-ударните контури, са координирали действията на авиацията. Насочването върху целите се е изпълнявало с използване на разузнавателни системи за управление и връзка КРУС „Стрелец-ВР“.
Общо в маневрите са задействани повече от 600 военнослужещи, около 150 единици военна и специална техника, самолети Су-25СМ3 и ударни хеликоптери Ми-28Н.

Превод и редакция: Иван Христов


Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

“Военное обозрение“: Украйна е провела тактически учения по крайбрежието на Азовско море

“Военное обозрение“: Украйна е провела тактически учения по крайбрежието на Азовско море

26 Септември 2018 | 12:30 | Агенция "Фокус"
Москва. Украйна е провела съвместни тактически учения по крайбрежието на Азовско море. В отразяването на условна атака от страна на морето са участвали подразделения от украинските въоръжени сили и гранични части, съобщи в сряда пресслужбата на Държавната гранична служба на Украйна, предава руският военен портал „Военное обозрение“.
Съгласно съобщението, от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са участвали танкови подразделения а от граничната служба – бронирани автомобил „Хъмви“. В хода на маневрите обединените сили са отработили задачи по взаимодействието при изпълнение на задачи „за отбрана на бреговата ивица и унищожаване на надводни цели“. Също така са отработени съвместни действия по унищожаването на морски десант на крайбрежието
В хода на маневрите, по заявлението на пресслужбата, също са проведени учебни стрелби със снайпери и картечници, а шофьорите на бронираните автомобили са отработвали навици за придвижване в колона и маневриране на бойното поле. Особено внимание е отделено на въпросите по оказване на първоначална медицинска помощ на бойното поле и евакуация на ранените.
Количеството на средствата и силите, задействани на ученията, не се привежда в съобщението на Държавната погранична служба на Украйна.

Превод и редакция: Иван Христов


Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Русия получи от Украйна официална нота за развалянето на Договора за приятелство

ТАСС: Русия получи от Украйна официална нота за развалянето на Договора за приятелство

25 Септември 2018 | 13:51 | Агенция "Фокус"
Москва. На 24 септември Русия получи официална нота от Киев за непродължаване на Договора за приятелство, съобщи във вторник пред журналистите директорът на департамента по въпросите на ОНД (Общността на независимите държави) към Министерството на външните работи на Русия Андрей Руденко, цитиран от ТАСС.
„В понеделник временно повереният (в делата на Украйна) ни донесе нотата“, информира дипломатът. По неговите думи, договорът ще престане да действа от 1 април 2019 година.
Руденко заяви, че Москва съжалява за решението на Киев да развали договора за приятелство. „Украйна реши да не продължава големия договор с Русия и, разбира се, ние съжаляваме много за това. Независимо, че този договор беше рамков, той задаваше тона за всички други споразумения“, отбеляза той.
ТАСС припомня, че Договорът за приятелство, сътрудничество и партньорство между Украйна и Руската Федерация е подписан през май 1997 година и влиза в сила през април 1999 година за срок от 10 години с автоматично продължаване за следващите десетилетни периоди при липса на възражения от страните. През октомври 2018 година изтича срока, когато страните трябва да заявят намеренията си за продължаване или прекратяване на действието на договора за поредния период.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

РИА Новости: Павел Климкин разказа за таен план на Украйна за разрешаване на ситуацията в Азовско море

РИА Новости: Павел Климкин разказа за таен план на Украйна за разрешаване на ситуацията в Азовско море

21 Септември 2018 | 17:55 | Агенция "Фокус"
Москва. Министърът на външните работи на Украйна Павел Климкин разказа, че Киев има таен план за Азовско море, предава РИА Новости.
При това той отказа да назове конкретни мерки, но подчерта, че те вече са съгласувани.
„Ние разглеждаме различни възможности по отношение на договорите. Разбира се, на всички ни е ясно, че Азов не е вътрешно море, териториално море. Трябва да стигнем до това. Но в момента се осъществява международен арбитраж относно нарушенията на правата на Украйна по отношение на Черно море и относно Азовско море, Керченския пролив и незаконното строителство на Кримския мост“, заяви Климкин на брифинг, излъчен от канал „112 Украина“.
По думите на украинския външен министър, властите са обсъдили всички възможни опции с „приятелите и партньорите“. Той добави също, че успехът в ситуацията около Азовско море може да бъде постигнат чрез действия „едновременно на всички фронтове“.
Освен това Климкин отбеляза необходимостта от „фундаментално увеличаване на присъствието и мощта“ на Украйна в Азовско море.
По неговите данни, в момента средното време на задържане на корабите от руските граничари при преминаването на Керченския пролив е средно 33 часа.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„День“ (Украйна): На Съвета за асоциация между Украйна и ЕС през декември ще бъде „формирана ясна логистика“ за интеграцията на Киев в Съюза

„День“ (Украйна): На Съвета за асоциация между Украйна и ЕС през декември ще бъде „формирана ясна логистика“ за интеграцията на Киев в Съюза

17 Септември 2018 | 17:45 | Агенция "Фокус"
Киев. Провеждането на заседанието на Съвета за асоциация между Украйна и Европейския съюз е планирано за декември тази година, съобщи украинският премиер Владимир Гройсман след края на телефонния си разговор с върховния представител на Съюза по политиката на сигурност и външните работи Федерика Могерини, пише киевският ежедневник „День“.
„Проведох телефонен разговор с Могерини. Обсъдихме подробно текущото сътрудничество, както и подготовката и съдържателното запълване на заседанието на Съвета за асоциация Украйна-ЕС. Планираме да го проведем през декември“, написа Гройсман във „Фейсбук“.
По неговите думи, страните са се договорили по време на това заседание „да сформираме ясна логистика на нашата интеграция с ЕС. Конкретно, по такива направления като правосъдие, цифров пазар, енергетика и митнически въпроси“.
„Нашата цел е интеграция с Европейския съюз. Затова и водим постоянен и интензивен диалог с Европейската комисия“, резюмира Гройсман.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВнР на Русия: Ще възстановяваме отношенията с Украйна, но с други, по-отговорни политици в Киев

МВнР на Русия: Ще възстановяваме отношенията с Украйна, но с други, по-отговорни политици в Киев

17 Септември 2018 | 17:29 | Агенция "Фокус"
Москва. Възстановяването на руско-украинските отношения, очевидно, ще трябва да стане с други, по-отговорни политици в Украйна, се казва в разпространено в понеделник съобщение от Министерството на външните работи на Русия във връзка с развалянето от страна на Киев на двустранния Договор за приятелство, сътрудничество и партньорство, предава ТАСС.
„Изхождаме от това, че на народите на Русия и Украйна самата историческа съдба е предначертала да живеят в добросъседство. Към това ги тласкат и многовековното съвместно минало, тесните духовни, културни и родствени връзки“, обръщат внимание от министерството. „Настоящата криза между нашите страни неизбежно ще бъде преодоляна. Но възстановяването на отношенията, очевидно, ще се случи с други, по-отговорни украински политици“.
От руското външно ведомство добавят също, че решението на Киев да прекрати действието на Договора за добросъседство с Русия обслужва чужди на Украйна геополитически интереси и предизвиква дълбоко съжаление.
„Предприеманите от сегашното ръководство на Украйна деструктивни действия предизвикват дълбоко съжаление“, посочват от МВнР на Русия. „В стремежа си да обслужат чужди геополитически интереси и своите политически амбиции, киевските власти демонстрират готовност с лекота да разрушават всичко това, което е работено с години и десетилетия и да прекъсват връзка, изграждани с векове от много поколения наши предци“.
Както напомнят от ведомството, по-рано президентът на Украйна Петро Порошенко подписа указ за отказ от автоматичното продължаване на поредния десетгодишен период на Договора за приятелство, сътрудничество и партньорство между Русия и Украйна и документът ще прекрати своето действие на 1 април 2019 година. Сега тази мярка трябва да бъде одобрена от Върховната рада.
„В своя антируски бяс украинското ръководство, добрало се до властта след въоръжен антиконституционен преврат през 2014 година, не се гнуси да остави следа в историята, като за политици, нанесли колосални вреди не само на руско-украинските отношения, но и на националните интереси на самата Украйна“, обясняват от МВнР на Русия.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

РИА Новости: В Държавната дума на Русия оцениха плана на Украйна за създаване на военноморска база в Азовско море

РИА Новости: В Държавната дума на Русия оцениха плана на Украйна за създаване на военноморска база в Азовско море

16 Септември 2018 | 21:48 | Агенция "Фокус"
Москва. Плановете на Украйна за създаване на военноморска база в Азовско море не трябва да бъдат считани за сериозни, заяви пред „Russia Today“ председателят на парламентарната комисия по отбрана в Държавната дума на Русия Александър Шерин, предава РИА Новости.
„Дълбочината в Азовско море е между 7 и 14 метра. Тоест това не позволява там да има каквито и да е бойни кораби, какво остава за подводници“, поясни той.
Подобни планове служат като прикритие за украинските власти, заинтересовани от разхищение на бюджетни средства, счита Шерин.
„Ако искат да се занимават с реално възстановяване на флота или военните си бази, по-добре да вложат пари и да възстановят корабостроителницата в Николаев, който е на изкуствено дишане и скоро ще бъде закрита“, заяви руският депутат.Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия".


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ТАСС: Украйна планира изграждането на военноморска база в Азовско море до края на годината

ТАСС: Украйна планира изграждането на военноморска база в Азовско море до края на годината

16 Септември 2018 | 18:58 | Агенция "Фокус"
Киев. До края на текущата година Украйна планира да изгради военноморска база в Азовско море, предава TACC, като се позовава на съобщение от пресслужбата на правителството в Киев.
„В Бердянск са пуснати на вода два артилерийски бронекатера на ВМС на Украйна. Планира се до края на годината в Азовско море да бъде създадена база на ВМС на Въоръжените сили на Украйна“, става ясно от текста, разпространен в социалната мрежа „Фейсбук“.
На 6 септември 2018 г. Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна проведе заседание при закрити врати, в рамките на което утвърди серия от мерки за засилване на военното присъствие на страната в Азовско море, насочени към „защита на националните интереси в южните региони“, припомня руската агенция.


Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия".

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

РИА Новости: Петро Порошенко обвини Русия, за това че има желание да „окупира“ Азовско море

РИА Новости: Петро Порошенко обвини Русия, за това че има желание да „окупира“ Азовско море

15 Септември 2018 | 15:28 | Агенция "Фокус"
Киев. Президентът на Украйна Петро Порошенко обвини Русия за това, че блокира украинските корабите в Азовско море, за да го „окупира“, предава РИА Новости.
„Това е жестоко нарушение на международното право и ние не можем да го приемем. Ние укрепваме нашата армия там и започваме дело против Русия в международния арбитражен съд“, заяви той в интервю за американския вестник „Washington Post“.
Според Порошенко, блокирането на съдове с украинска метална продукция от Мариупол само за един ден причинява загуби от хиляди долари.
„Ако Русия не прекрати това, ни остава само един инструмент – санкции“, заяви украинският държавен глава.


Превод и редакция: Йонислав Дочев
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Взгляд“: САЩ обвиниха Русия, че пречи на корабоплаването в Азовско море

„Взгляд“: САЩ обвиниха Русия, че пречи на корабоплаването в Азовско море

31 Август 2018 | 04:19 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Държавният департамент на САЩ призова Русия да не пречи на международното корабоплаване в Азовско море и в Керченския пролив, пише „Взгляд“.
„Искаме от Русия да прекрати притесняването на международното корабоплаване в Азовско море и в Керченския пролив“, заяви прессекретарят на Държавния департамент Хийтър Нойерт.
Според нея САЩ осъждат „руските заплахи за международната навигация“. Нойерт твърди, че Русия от април е задържала „стотици търговски съдове и е спряла най-малко 16 от тях“, насочили се към украинските пристанища.
„Действията на Русия пречат на морския транзит и са поредния пример за руската кампания по дестабилизацията на Украйна, а също така пример за нарушение от Русия на международните норми“, заяви тя.
Правният статут на морето се определя на първо място от договора между Русия и Украйна за сътрудничеството в използването на Азовско море и Керченския пролив, ратифициран и от двете страни през 2004 г. В този документ морето влиза в категорията вътрешни води за двете държави, а не международни, във връзка с което САЩ нямат отношение към регулирането на ситуацията в региона.
Освен това руската страна действа в Азовско море в строго съответствие на закона, което дори и Киев признава: в частност за това говори заместник-министърът на Украйна по „временно окупираните територии“ Георгий Тука, който заяви, че Русия „има право да прегледа всеки съд, който влиза в Азовско море“.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
София. Премиерът Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха среща в Министерския съвет. 15 ноември 2018 година
София. Премиерът Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха среща в Министерския съвет...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.