НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Японската агенция за външна търговия разпространи филм за зоната в Божурище след проведения през юни в София българо-японски бизнес форум

Японската агенция за външна търговия разпространи филм за зоната в Божурище след проведения през юни в София българо-японски бизнес форум

16 Август 2018 | 14:05 | Агенция "Фокус"
София. Японската агенция за външна търговия (JETRO) разпространи през уеб канала си и в социалните мрежи филм за България след проведения през юни в София българо-японски бизнес форум. Това съобщиха от пресцентъра на „Национална компания индустриални зони“.
Значително място във видеото е отделено на посещението на японската бизнес делегация, съставена от представители на над 30 компании от Страната на изгряващото слънце, в Икономическа зона София – Божурище. Зоната е собственост и се управлява от „Национална компания индустриални зони“.
Гостите от Япония разгледаха индустриалния парк и се запознаха както с неговата вече почти изградена първа част, така и с интереса на български и чуждестранни компании да позиционират бизнеса си в него и с перспективите за бъдещото му развитие.
Делегацията посети производствената база на един от инвеститорите в икономическата зона в Божурище – българската високотехнологична компания Volacom, която представи продуктите си.
Японската организация за външна търговия (ДЖЕТРО) е създадена от японското правителство като главна организация за осъществяване на външнотърговската политика на Япония. Основен фокус в работата ѝ е насърчаване на преките чуждестранни инвестиции в Япония, както и на търговията и бизнеса на страната с останалия свят.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Заместник министър-председателят Томислав Дончев ще открие Българо-японски бизнес форум

Заместник министър-председателят Томислав Дончев ще открие Българо-японски бизнес форум

26 Юни 2018 | 07:30 | Агенция "Фокус"
София. Заместник министър-председателят Томислав Дончев ще открие Българо-японски бизнес форум, на който ще присъстват над 30 японски компании от различни икономически сектори, членове на Японската агенция за външна търговия (ДЖЕТРО). Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет на Република България. В рамките на форума заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и японският посланик в България Н. Пр. Масато Ватанабе ще подпишат съвместен документ, с който ще се създаде Японски бизнес форум - нова платформа за делово сътрудничество между двете държави.
Представителите на ДЖЕТРО ще посетят България в периода 25-27 юни 2018 г. Мисията им е продължение на постигнатите договорености за задълбочаване на икономическото сътрудничество между двете страни по време на официалното посещение на министър-председателя на Япония г-н Шиндзо Абе в България през януари 2018 г. и потвърдени по време на визитата на вицепремиера Дончев в Япония през февруари 2018 г.
В рамките на своето посещение в България представителите на японските компании ще проучат възможностите за бизнес и инвестиции в България, ще посетят производствени бази в София и Пловдив, които са пример за успешен бизнес в страната, и ще проведат срещи с представители на българския бизнес за установяване на директни контакти и стартиране на съвместни проекти.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Александър Манолев, зам.-министър на икономиката: Край на политическия мит, че има отлив на инвестиции и капитали у нас

Александър Манолев, зам.-министър на икономиката: Край на политическия мит, че има отлив на инвестиции и капитали у нас

6 Юни 2018 | 16:09 | Агенция "Фокус"
София. Край на политическия мит, че има отлив на инвестиции и капитали у нас – Мултивак е поредната немска инвестиция у нас. Вложени са над 35 млн. лева и са създадени повече от 150 работни места. Това каза зам.-министърът на икономиката Александър Манолев на официалната церемония по откриване на нов завод за вакуумни опаковъчни машини Мултивак в Индустриална зона Божурище, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това показва, че страната ни предлага все по-конкурентни условия за правене на бизнес, а чуждестранния бизнес се чувства добре тук. Това е първият завод на Мултивак, който се реализира като инвестиция на изток от Германия. Според резултати от проучване на германо-българската търговска камара направи за 2017 година – над 90% от съществуващите инвеститори от Германия в България биха инвестирали отново в страната ни“, коментира зам.-министър Манолев. Той уточни, че Германия е сред водещите икономически партньори на България, а провинция Бавария заема много специално място в икономическите отношения на страната ни.
Анна АНГЕЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

На официална церемония ще бъде открит нов завод за вакуумни опаковъчни машини в Индустриална зона Божурище

На официална церемония ще бъде открит нов завод за вакуумни опаковъчни машини в Индустриална зона Божурище

6 Юни 2018 | 07:53 | Агенция "Фокус"
София. На официална церемония ще бъде открит нов завод за вакуумни опаковъчни машини в Индустриална зона Божурище. Това съобщиха от пресцентъра на "Национална компания индустриални зони". В 13.00 часа днес в Индустриална зона Божурище ще се състои тържествено откриване на новото предприятие на световният лидер във вакуумните опаковъчни машини - Мултивак.
На официалната церемонията ще присъстват министър-председателят на Република България Бойко Борисов, делегация от провинция Бавария, оглавявана от г-н Ханс Йозеф Пширер, държавен министър на икономиката, енергетиката и технологиите на провинция Бавария, г-н Емил Караниколов, министър на икономиката на Република България, други официални държавни лица, представители на Българска агенцията за инвестиции и "Национална компания индустриални зони" ЕАД, Община Божурище, ръководството на Германо-Българската индустриално-търговска камара в лицето на г-н Тим Курт, президент и г-н д-р Митко Василев, главен изпълнителен директор, контрагенти от страната и чужбина, висши ръководители на МУЛТИВАК Груп.
МУЛТИВАК България Продакшън ЕООД стартира строежа на новия завод на групата МУЛТИВАК на 15 септември 2016 г. след като компанията получи сертификат за Инвеститор клас „А“ от Министерство на икономиката. Инвестицията възлиза на 18,8 млн. евро и ще създаде 153 нови висококвалифицирани работни места.
Производствената база на МУЛТИВАК е построена върху обща площ от 20 хил. кв. м, а застроената площ е около 8 хил. кв. м и включва модерно производство, складова и логистична база, модерен шоурум, офиси и социална сграда. В производственото хале са монтирани най-модерните съоръжения за допълнително въвеждане на естествена светлина, която дава по-голям комфорт на хората по време на работа.
Технологичното оборудване е последна дума на техниката и е доставено от водещи световни производители. С него се произвеждат части и модули за опаковъчните машини на Мултивак.
В рамките на проекта в България, МУЛТИВАК ще доразвие центъра за споделени ИТ услуги, който работи от 2015 г. и центъра за стратегическо снабдяване. В следващите годи-ни ще бъде развит и R&D департамент.
Заводът на Групата МУЛТИВАК в България е 8-мият завод в глобален план, но първият на изток от Германия. Освен трите производствени бази в Германия, производства са изградени още в Австрия, Бразилия, САЩ и Испания. Производство на решения за маркиране и етикетиране в рамките на Групата е концентрирано в дъщерната компания MULTIVAC Marking & Inspection. Продуктовото портфолио на МУЛТИВАК се разширява непрекъстнато. През 2017 г. компанията закупи мажоритарен дял от немската TVI Entwicklung & Produktion GmbH, специализирана в производството на машини за порциониране и темпериране, както и поделението за слайсери на швейцарската организация VC999.
Преди по-малко от месец по време на изложението Ануга ФуудТек 2018, г-н Ханс Йоахим Букщегерс, Главен изпълнителен директор на МУЛТИВАК Груп обяви, че в момента се извършва начален етап на строеж на нова производствена зона във Волфертшвенден, както и нов приложен център за слайсери. Той сподели, че наскоро е пусната в експлоатация и нова фабрика в САЩ. Производственият капацитет в Лехашау, Австрия както и в MULTIVAC Marking & Inspection в Енгер бяха допълнително разширени. Г-н Букщегерс предостави информация, относно бъдещите инвестиционни планове на групата: "Ще продължим систематично да насърчаваме разширяването на нашите търговски и производствени обекти, както и да работим за разширяване на продуктовото ни портфолио". С откриване на производството в България ще бъде повишен капацитета на цялостното производство и ще бъде гарантирано изпълнение на поръчките. Прогнозата за 2018 г. е за ръст от около 10 %.
По отношение на инвестиционния проект в България, МУЛТИВАК България Продакшън ЕООД изпълнява стриктно плана за наемане на трудови ресурси. Екипът в момента наброява над 65 души и непрекъснато расте. Компанията привлича талантливи млади хора, които имат трайни интереси в областта на машиностроенето, ИТ технологиите и пр., чрез целогодишни платени стажове, след което същите имат възможност да продължат професионалното си развитие именно в МУЛТИВАК.
Г-н Ивайло Димитров, Изпълнителен директор на Мултивак България Продакшън споде-ли: „Горди сме, че Мултивак избра именно България за инвестицията си в разширяване на производствените си мощности. Поехме тази висока отговорност с вярата, че можем да изградим едно от най-модерните предприятия на Мултивак в света, и че с помощта на сплотеният ни екип от специалисти ще достигнем високите стандарти на Мултивак в най-кратки срокове.“

„МУЛТИВАК“ е един от най-големите световни доставчици на опаковъчни решения. Kомпанията е световен лидер на пазара на терморформовъчни опаковъчни машини и произвежда широка гама от трейсийлъри, камерни вакуум-машини, камерни конвейерни машини, етикетиращи устройства, системи за контрол, решения за автоматизация и цялостни производствени линии. В групата „МУЛТИВАК“ работят над 5300 служители в цял свят, а над 1900 от тях са базирани в централата в гр. Волфертшвенден, Германия. Организацията е представена на всеки континент, благодарение на мрежата от 85 дъщерни дружества. Над 1000 консултанти и техници по света са на разположение на клиентите със своите знания и опит, за да гарантират, че всички инсталирани машини „МУЛТИВАК“ функционират пълноценно и безотказно.
„МУЛТИВАК България“ ЕООД е доставчик на опаковъчни решения за българската промишленост, произведени от групата MULTIVAC- вакуум-опаковъчни и етикетиращи ма-шини, системи за контрол и инспекция, роботизирани опаковъчни линии, както и продукти произведени от партньорите на МУЛТИВАК- машини за нарязване, системи за дозиране на продукти, Sous Vide оборудване и пр. Комплексното обслужване на клиентите включва доставката на консумативи - фолио, пликове, опаковки както и консултации при проектиране и изработка на дизайн. За дългосрочната и надеждна работа на доставените машини се грижат висококвалифицирани сервизни инженери обучени в тренинг-центъра в МУЛТИВАК Волфертшвенден, Германия.
През 2015 год. „МУЛТИВАК България“ стартира своята производствена дейност и откри новата организация „МУЛТИВАК България Продакшън“ ЕООД, чрез която продължава своя производствен план и целеустремено върви по посока разширение на производствените мощности на компанията.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
София. Премиерът Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха среща в Министерския съвет. 15 ноември 2018 година
София. Премиерът Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха среща в Министерския съвет...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.