НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:25


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: 240 дни е срокът за изграждане на нови детска градина и физкултурен салон в жилищен комплекс „Бистрица” в Дупница

Кюстендил: 240 дни е срокът за изграждане на нови детска градина и физкултурен салон в жилищен комплекс „Бистрица” в Дупница

4 Октомври 2018 | 12:06 | Агенция "Фокус"
Дупница. 240 дни е срокът за изграждане на нови детска градина и физкултурен салон в жилищен комплекс „Бистрица” в Дупница. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Христо Апостолов, експерт по връзки с обществеността в Община Дупница. По думите му срокът ще започне да тече, след подписване на самите договори с избраните фирми-изпълнители. Този срок е за проектиране и реално изпълнение на строителните и монтажни дейности. Детската градина ще бъде с капацитет 100 места, а предвидената сума за строителство е в размер на 834 648 лева без ДДС. Новият физкултурен салон е с цена от 205 000 лева. Очакванията са, че от следващата учебна година възпитаниците на Основно училище „Неофит Рилски“ ще имат модерна и просторна зала, която ще може да се използва за практикуване на няколко вида спорт. До дни ще започне премахване на съществуващия стар физкултурен салон, за да може след изготвянето на проекта и съгласуването му – да стартира самото изграждане. Започват и дейностите по изграждане на детската градина, която ще бъде удобство за жителите на най-големия квартал в града.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Общинският съвет в Дупница ще проведе извънредно заседание

Кюстендил: Общинският съвет в Дупница ще проведе извънредно заседание

11 Септември 2018 | 10:06 | Агенция "Фокус"
Дупница. Общинският съвет в Дупница ще проведе извънредно заседание. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Емил Гущеров, председател на Общински съвет – Дупница. Съветниците трябва да одобрят предложение за безвъзмездно прехвърляне на правото на собственост върху язовири-публична общинска собственост, намиращи се на територията на Община Дупница, в полза на държавата, съгласно предоставената възможност, посочена в Закона за водите.
Съветниците трябва да разгледат и докладна записка от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, касаеща утвърждаване и дофинансиране на паралелка в VIII клас с профил „Физическо възпитание и спорт“ в Средно училище „Свети Климент Охридски“. Ще бъде разгледана и докладна записка за поемане на общински дълг и даване на съгласие за получаване на кредити от „Фонд за органите на местно самоуправление в България – ФЛАГ”. Заемът е необходим за изпълнение на проекта за реконструкция на уличната мрежа, тротоарите, междублоковите пространства, съоръжения за игра на деца, съоръжения за младежи в най-големия жилищен комплекс – „Бистрица”. Трябва да бъде утвърдено и дофинансиране на самостоятелни паралелки с по-малко от 10 ученици в общински училища в Дупница.
Венцеслав ИЛЧЕВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Атина
Протест в Атина "Македония е гръцка!". 20 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.