НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:08


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: 255 деца ще се включат в лятната академия „Шарена ваканция“ в Асеновград

Пловдив: 255 деца ще се включат в лятната академия „Шарена ваканция“ в Асеновград

30 Юни 2018 | 21:05 | Агенция "Фокус"
Асеновград. 255 деца се включват тази година в организираната от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН), Градска библиотека „Паисий Хилендарски” и Община Асеновград лятна академия „Шарена ваканция”. Това каза за Радио „Фокус“ – ПловдивБожидар Носиков, секретар на МКПППМН. Заниманията започват на 2 юли и ще продължат до края на август. Детската академия е насочена към деца от 7 до 13-годишна възраст и е напълно безплатна. Тя включва плуване, колоездене и „Ваканция в библиотеката”. Срокът за подаване на заявления за участие в лятната академия изтече на 15 юни. Предварително бе обявено, че всяко дете може да избере до две дейности, с които да се занимава активно през лятната ваканция. След извършено класиране, стана ясно, че тази година в лятната академия ще се включат общо 255 деца. От тях 213, разпределени в 6 групи, ще се включат в организираните занимания по плуване, които са с времетраене от 45 минути на група. 37 от децата са избрали да участват в занимания по колоездене, а 130 са изявили желание да прекарат „Ваканция в библиотеката“ и да бъдат ангажирани със занятия в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“. В културната институция ще се сформират групи по рисуване, ще има също арт работилница, кръжок по фотография, както и представяне на стари български занаяти. Ще се осъществи и екохепънинг сред красивите природни местности в Асеновград. Децата ще бъдат с подготвени ръководители и ще успеят да видят красотите на града. Участниците в детската академия ще имат възможност и да учат информатика с помощта на робота „Финч“, който гостува в Градската библиотека.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Божидар Носиков, Комисия за борба с противообществените прояви - Асеновград: Участниците в лятната академия „Шарена ваканция“ се увеличават с всяка изминала година

Божидар Носиков, Комисия за борба с противообществените прояви - Асеновград: Участниците в лятната академия „Шарена ваканция“ се увеличават с всяка изминала година

12 Май 2018 | 16:20 | Агенция "Фокус"
Асеновград. Броят на участниците в лятната детска академия „Шарена ваканция“ в Асеновград нараства с всяка изминала година. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Божидар Носиков, секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Асеновград, която организира лятната детска академия съвместно с Градската библиотека „Паисий Хилендарски“. По думите му тази година очакванията са в лятната детска академия да се запишат минимум 200 деца. „С всяка изминала година информацията за инициативата достига до все повече хора. Родителите вече започнаха да питат кога ще започне, вече са готови да кандидатстват и очакват това да се случи“, коментира Носиков. Той посочи, че отзивите за „Шарена ваканция“ от страна на родителите са изключително позитивни. „Детската лятна академия е безплатна за децата. Ангажирани са професионалисти, които се занимават с участниците и в много случаи успяват и да набележат деца със заложби, които впоследствие да продължат да развиват. Много от децата продължават да посещават курсове и занимания, дори и след приключване на инициативата „Шарена ваканция“. Целта ни е да съумеем и да успеем да им дадем някаква основа, да засилим желанието им да развиват това, в което са добри“, коментира Божидар Носиков.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Инициативата „Шарена ваканция“ ще се проведе в Асеновград за четвърта поредна година

Пловдив: Инициативата „Шарена ваканция“ ще се проведе в Асеновград за четвърта поредна година

12 Май 2018 | 13:02 | Агенция "Фокус"
Асеновград. Инициативата „Шарена ваканция“ ще се проведе в Асеновград за четвърта поредна година. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив Божидар Носиков, секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Асеновград, която организира лятната детска академия съвместно с Градската библиотека „Паисий Хилендарски“. По думите му инициативата ще се проведе отново в периода юли - август, като през следващата седмица ще стартира и двуседмичният срок за записване, в който ще се приемат декларации и заявления от родителите. „Всяка година се опитваме да разширим обхвата и дейностите на детската лятна академия. Тази година, освен групите по плуване, планинско колоездене и приложни изкуства, самите приложни изкуства в Градската библиотека ще са под надслов „Ваканция в библиотеката“. В културната институция ще има отделно и групи по рисуване, арт работилница, кръжок по фотография, представяне на стари български занаяти. Ще има екохепънинг сред красивите природни местности в Асеновград. Децата ще бъдат с подготвени ръководители и ще успеят да видят красотите на града. Участниците в детската академия ще имат възможност и да участ информатика с помощта на робота „Финч“, който се намира в библиотеката“, каза Божидар Носиков. Той обясни, че след приключване приема на заявления за участие в „Шарена ваканция“ в рамките на няколко дни ще бъде изготвено класиране на децата в зависимост от техния брой и желания. „Заради завишения интерес към заниманията по плуване през миналата година направихме всичко възможно да няма отпаднали деца. От всички 200 деца през 2017 година 106 бяха ангажирани с плуване. Ще видим какъв ще е интересът и тази година и в зависимост от броя на децата, ще направим всичко по възможностите си, за да може желанията им да бъдат удовлетворени“, коментира Носиков. Той уточни, че едно дете може да заяви желание за участие в две различни занимания. „Например може да се запише за плуване и за приложни изкуства в библиотеката, но няма как детето да бъде ангажирано в три различни занимания, защото така всеки ден ще бъде заето“, посочи Носиков.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Главата на Арлекин. Пабло Пикасо. 18 ноември 2018 г.
Главата на Арлекин. Пабло Пикасо. 18 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.