НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:58


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Румен Христов: СДС е партия, която твори история

Румен Христов: СДС е партия, която твори история

11 Септември 2018 | 12:26 | Агенция "Фокус"
София. СДС е партия, която твори история. Това каза председателят на СДС Румен Христов по време на предоставянето на архива на партията за съхранение и дигитализациране на Държавна агенция „Архиви“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Христов обясни, че ръководството на СДС единодушно е решило да предостави архивите на партията на Държавна агенция „Архиви“. „За нас фактът, че самият архив се иска, означава, че СДС е партия, която твори история и от към тази гледна точка е породен този голям интерес към изминалите години“, коментира той.
Предаденият масив е от 1989 г. до 2009г. и е обработен. Председателят на партията Румен Христов обясни, че след предаването на архива към Държавната агенция, масивът ще стане обществено достъпен.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СДС предостави на Държавна агенция „Архиви“ архива на партията за съхранение и дигитализиране

СДС предостави на Държавна агенция „Архиви“ архива на партията за съхранение и дигитализиране

11 Септември 2018 | 11:59 | Агенция "Фокус"
София. СДС предостави на Държавна агенция „Архиви“ архива на партията за съхранение и дигитализиране , предаде репортер на Агенция „Фокус“. В СДС постъпи писмо от Държавна агенция „Архиви“ за предоставяне на документацията на партията. Ръководството единодушно е взело решение, обработеният до този момент архив (1989 г. – 2009 г.) да бъде предаден. Официалното събитие се проведе в централата на партията на ул. „Г. С. Раковски“ 134, ет. 5. На него присъстваха председателят на Държавна агенция „Архиви“ доц. д-р Михаил Груев, председателят на СДС Румен Христов и членове на ръководството на партията.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СДС ще предостави архива на партията за съхранение и дигитализиране по искане на Държавна агенция "Архиви"

СДС ще предостави архива на партията за съхранение и дигитализиране по искане на Държавна агенция "Архиви"

11 Септември 2018 | 07:25 | Агенция "Фокус"
София. В СДС е постъпило писмо от Държавна агенция "Архиви" за предоставяне на архива на партията за съхранение и дигитализиране. Това съобщиха от пресцентъра на СДС. Интересът към историята на СДС като първата демократична партия, променила България след комунистическия режим, както и предстоящото честване на 30-годишнината от създаването ѝ са добри поводи да се даде възможност на всеки, който се интересува, да научи повече за СДС от документите на партията. Затова ръководството единодушно реши, обработеният до този момент архив (1989 г. – 2009 г.), да бъде предаден.
Официалното събитие ще се състои от 11.30 часа на ул. "Г. С. Раковски"134, ет. 5. Ще присъстват председателят на Държавна агенция "Архиви" доц. д-р Михаил Груев, председателят на СДС Румен Христов, членове на ръководството на партията. Присъстващите ще могат да разгледат стаята с архива, както и портретите на всички предишни председатели, които вече са поставени по хронологичен ред в централата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
София. Премиерът Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха среща в Министерския съвет. 15 ноември 2018 година
София. Премиерът Бойко Борисов и Зоран Заев проведоха среща в Министерския съвет...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.