НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:27


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов с идея за нов национален стадион, но след допитване на спортната общественост (ОБЗОР)

Премиерът Бойко Борисов с идея за нов национален стадион, но след допитване на спортната общественост (ОБЗОР)

2 Октомври 2018 | 21:45 | Агенция "Фокус"
София. Министър-председателят Бойко Борисов направи предложение да бъде построен нов национален стадион, тъй като сегашният не върши работа и задръства столицата. Премиерът обаче призова това да се случи след обсъждане и ако спортната общественост прецени, проектът да бъде реализиран. „Кокетно, хубаво стадионче, но да са първи. Сега по 500-1000 души ходят на мач. Ако спечелят, ето в краката им е. Волейболистите играха добре и ето зали в София, Пловдив, Варна, Русе, къде ли не, Бургас сега ще видите колко хубаво ще стане“, заяви Борисов и призова за обсъждане с въпрос: „Националният стадион нужен ли е на това място?“. Според него всеки мач блокира София, а такива има почти всяка седмица. Попитан какво предлага да стане, премиерът отговори: „Да се построи нов, а това може да се използва за друга тема“, заяви Борисов и отбеляза, че просто дава идея. „Тогава ще има пари и за нов стадион и за още други работи. Защото този хем не върши работа за нищо, хем се даваха десетки милиони за ремонти преди нас, нищо не отремонтираха, хем задръства града. Има примери, колко големи отбори в света имаха такива стадиони. Например, един Мюнхен, помните стадионът къде беше, той е уникален. Развалиха го, изнесоха го извън града и на място, където да няма задръствания, където отива метрото и го решиха“, обясни премиерът и подчерта, че има идеи. По думите му, ако спортната общественост прецени, че това е едно правилно решение, може да се направи и по този начин ще се помогне на всички. „Защото всеки път като има мач, хиляди хора псуват. Снощи на националния стадион имаше 200 човека, а 2 млн. не можеше да минат покрай стадиона. А правилно ли е? Не. Вие вдигнете темата и ще ни помогнете. Ще я обсъдим, парите са на държавата, общи са“, обърна се към журналистите Бойко Борисов.
Агенция „Фокус“ припомня: Идеята на министър-председателя за нов национален стадион се зароди на 11 септември във Варна, където обяви, че догодина правителството може да отпусне стотина милиона лева за изграждането му и на него да играе българският национален отбор по футбол. „Ако продължат така и се класират, мисля, че догодина може едно кокетно ново стадионче да им направим. Ама да е така - като при волейболистите. Първо да зарадват народа, да има желаещи да ходят. Мисля, че стотина милиона могат да се отделят за един нов стадион да им направим, но да има защо“, заяви тогава Борисов и добави, че на националния стадион „Васил Левски“ са правени два ремонта.
„На „Васил Левски“ нали му правиха ремонт. Вие много забравяте. Нали го избушиха, откраднаха парите, не му направиха ни козирка, ни зали, нищо, протече. Правихме му наново ремонт“, коментира още той.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Премиерът Бойко Борисов: Ако спортната общественост прецени, може да се построи нов национален стадион, който да не блокира столицата

Премиерът Бойко Борисов: Ако спортната общественост прецени, може да се построи нов национален стадион, който да не блокира столицата

2 Октомври 2018 | 11:46 | Агенция "Фокус"
София. Ако спортната общественост прецени, може да се построи нов национален стадион, който да не блокира столицата. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка с идеята за изграждане на нов национален стадион в София, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Кокетно, хубаво стадионче, но да са първи. Сега по 500-1000 души ходят на мач. Ако спечелят, ето в краката им е. Волейболистите играха добре и ето зали в София, Пловдив, Варна, Русе, къде ли не, Бургас сега ще видите колко хубаво ще стане“, заяви Борисов. „При всяка среща с някой, се поставя въпросът: „А колко още ще дадете?“. Ако е една сфера, я решаваме от раз и я приключваме. Ако се направи така от футболистите, че да има нужда и да се стекат и десетки хиляди желаещи да гледат футбол, така както беше, няма нищо сложно. Тук спортните журналисти могат малко да помогнат, защото от всяка една камера питат къде повече пари ще се дадат. Да се сложи едно обсъждане: „Националният стадион нужен ли е на това място?“ и го направете, за да не излезе, че някой иска да направи, знаете приказките. Всеки мач блокира София, а то има почти всяка седмица. На това място този национален стадион върши ли работа?“, коментира Борисов.
Попитан какво предлага да стане премиерът отговори: „Да се построи нов, а това може да се използва за друга тема“, заяви Борисов и отбеляза, че просто дава идея. „Тогава ще има пари и за нов стадион и за още други работи. Защото този хем не върши работа за нищо, хем се даваха десетки милиони за ремонти преди нас, нищо не отремонтираха, хем задръства града. Има примери колко големи отбори в света имаха такива стадиони. Например, един Мюнхен, помните стадионът къде беше, той е уникален. Развалиха го, изнесоха го извън града и на място, където да няма задръствания, където отива метрото и го решиха. Аз имам идеи, но вместо да бръкнем и да извадим от бюджета пари, вместо да ги дадем за други дейности, ако спортната общественост прецени, че това е едно правилно решение, можем да го направим и ще помогнем на всички. Защото всеки път като има мач, хиляди хора псуват“, подчерта той. „Снощи на националния стадион имаше 200 човека, а 2 млн. не можеше да минат покрай стадиона. А правилно ли е? Не. Вие вдигнете темата и ще ни помогнете. Ще я обсъдим, парите са на държавата, общи са“, каза още Бойко Борисов.
Люба АЛЕКСИЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Премиерът Бойко Борисов: Догодина правителството може да отпусне стотина милиона лева за нов стадион, на който да играе българският национален отбор по футбол

Премиерът Бойко Борисов: Догодина правителството може да отпусне стотина милиона лева за нов стадион, на който да играе българският национален отбор по футбол

11 Септември 2018 | 12:03 | Агенция "Фокус"
Варна. Догодина правителството може да отпусне стотина милиона лева за нов стадион, на който да играе българският национален отбор по футбол. Това стана ясно от думите на министър-председателя Бойко Борисов по време на посещението му във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Варна. „Ако продължат така и се класират, мисля, че догодина може едно кокетно ново стадионче да им направим. Ама да е така - като при волейболистите. Първо да зарадват народа, да има желаещи да ходят. Мисля, че стотина милиона могат да се отделят за един нов стадион да им направим, но да има защо“, заяви Борисов и добави, че на националния стадион „Васил Левски“ са правени два ремонта.
„На „Васил Левски“ нали му правиха ремонт. Вие много забравяте. Нали го избушиха, откраднаха парите, не му направиха ни козирка, ни зали, нищо, протече. Правихме му наново ремонт“, коментира той.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Новият американски посланик в Босна и Херцеговина Ерик Нелсън. 18 февруари 2019 г.
Новият американски посланик в Босна и Херцеговина Ерик Нелсън. 18 февруари 2019 ...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.