НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:57


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Петър Георгиев, зам.-кмет Садово: Предстои обявяване на обществена поръчка за нови контейнери

Петър Георгиев, зам.-кмет Садово: Предстои обявяване на обществена поръчка за нови контейнери

20 Август 2018 | 18:52 | Агенция "Фокус"
Садово. Предстои обявяване на обществена поръчка за нови контейнери с обем 1100 литра. Това каза за Радио „Фокус“-Пловдив зам.-кметът на Община Садово Петър Георгиев. В момента общината разполага с три сметовоза и един резервен. На четири населени места работи един сметовоз. В момента и трите сметовоза работят. „Надявам се с новите контейнери нацяло да запълним празнотите“,аза още зам.-кметът. По думите му най-сериозният проблем е, че в големите контейнери се изхвърлят растителни отпадъци от дворовете.
„По този начин тонажа, който депонираме в Асеновград,се увеличава и оттам парите са сметопочистване и сметоизвозване. Това е много дълъг процес, който не знам кога ще свърши да научим хората да не си изхвърлят в контейнерите за битови отпадъци растителните такива. Освен това общините, които участват в Регионалното сдружение за управление на отпадъците, имаме сключен договор с МОСВ за изграждане на сепарираща и компостираща инсталация. Надявам се,че след като бъде осъществен този договор, голяма част от тези растителни отпадъци да минават през компостиране и няма да има такъв голяма проблем“, заяви Георгиев. Той обясни, че ще има съдове, които ще бъдат специализирани за растителни отпадъци. Ще има специализиран транспорт, който ще преминава през населените места в определени дни и ще ги товари.
„Оттам нататък ще се извозват в депото в Асеновград , където се намира площадката , върху която ще се извърши компостирането“, каза още Георгиев. Услугата ще бъде безплатна.
Мария РУСЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Все още не е решен проблемът с канализацията в четири населени места в община Садово

Пловдив: Все още не е решен проблемът с канализацията в четири населени места в община Садово

20 Август 2018 | 18:42 | Агенция "Фокус"
Садово. Все още не е решен проблемът с канализацията в четири населени места в Община Садово. Това каза за Радио „Фокус“-Пловдив зам.-кметът на Общината Петър Георгиев. Той добави, че на извънредна сесия в края на месеца общинските съветници трябва да решат как да се процедира със съдебното дело, което Общината води с немската фирма, която е проектирала преди повече от 10 години изграждането на канализация на четирите големи села –Садово, Катуница, Болярци, Чешнегирово с обща пречиствателна станция в Поповица. Георгиев каза, че Община Садово е осъдила фирмата, но в момента местната администрация плаща 1 млн. лева неустойки на Министерството на околната среда и водите заради неизпълнението на проекта. В момента немските адвокати предлагат споразумение за възстановяване на една част от средствата. Ако общинските съветници не се съгласят, има опасност делото да се проточи до 2025 година и не е гаранция дали изобщо ще може да се вземат някакви пари. Немската фирма е действаща.
Мария РУСЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ангела Меркел и Еманюел Макрон при подписването на Аахенския договор. 22 януари 2019 г.
Ангела Меркел и Еманюел Макрон при подписването на Аахенския договор. 22 януари ...

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.