НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:17


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Зам.-кметът на София Евгени Крусев: Движението по бул. „Христофор Колумб“ ще бъде отворено в понеделник, а във вторник започва ремонтът на Източната тангента

Зам.-кметът на София Евгени Крусев: Движението по бул. „Христофор Колумб“ ще бъде отворено в понеделник, а във вторник започва ремонтът на Източната тангента

18 Август 2018 | 10:40 | Агенция "Фокус"
София. Цялостно движението по бул. „Христофор Колумб“ ще бъде отворено в понеделник. Това каза пред журналисти зам.-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев на проверката на ремонтните дейности по бул. „Христофор Колумб“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Във вторник започва ремонтът на Източната тангента в участъка от кръговото на ул. „Продан Таракчиев“ до кв. „Христо Ботев“. Там също движението ще бъде затворено цялостно“, посочи той и допълни, че ще бъдат пропускани само автомобилите на хората, които имат работа в района. „Днес започна полагането на износващия пласт асфалт. Сигурно ще се работи до късните часове. Асфалтът трябва да бъде положен на цяло, без да се прекъсва технологичният процес. За утре остават довършителни дейности, като маркировка и вертикална сигнализация“, обясни зам.-кметът. „Днес сме ангажирали екипи на „Пътна полиция“ и им благодарим. Те ни съдействат активно, в района има много логистични бази, които са предварително уведомени“, коментира Евгени Крусев. „Правим информационната кампания заедно с район „Искър“, за да се знае и да не се преминава по новия асфалт, защото му трябват поне 10 часа, за да набере якост и здравина“, уточни той. „Гаранционният срок на ремонта на бул. „Христофор Колумб“ е 5 години. На практика изграждаме изцяло нов булевард, правим тротоари и осветление, които изобщо ги нямаше. Строителят има ангажимент, ако нещо възникне, да го поправя за негова сметка и да носи пълната отговорност за това“, обяви Крусев. „През почивните дни работят над 5 асфалтови бази в София. Асфалтира се по бул. „България“, текат ремонтните работи по бул. „Пенчо Славейков“ и бул. „Арсеналски“, изтъкна зам.-кметът. „Мобилизацията ни е пълна, за да можем да приключим дейностите за първия учебен ден и когато трафикът се увеличи, да можем да посрещнем автомобилите“, каза още той.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Планираме до средата на август да завършим ремонта на бул.“Христофор Колумб“

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Планираме до средата на август да завършим ремонта на бул.“Христофор Колумб“

31 Юли 2018 | 15:41 | Агенция "Фокус"
София. Планираме до средата на август да завършим ремонта на бул.“Христофор Колумб“ и веднага след това ще започне изпълнението на строително-ремонтни дейности по Източна тангента. Предвиждаме ремонтите на улиците, по които има интензивен трафик, да приключат до средата на септември. В момента извършваме ремонт на над 30 улици и булеварди. Отделно изграждаме и ремонтираме вътрешно-квартални улици. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на бул.“Христофор Колумб“, съобщиха от пресцентъра на Столична община. На проверката присъства и заместник-кметът по направление транспорт Евгени Крусев.
Планира се между 11 и 13 август да се затвори изцяло движението по бул.“Христофор Колумб“, за да се положи износващият пласт асфалт и да се пусне движнието. Ремонтира се бул."Христофор Колумб" в участъка от кръговото на ул.“Източна тангента“ до ул.“Продан Таракчиев“. Преасфалтират се пътните платна, изгражда се ново осветление, тротоари.
Към момента на по-голяма част от пътно-строителните ремонти се работи в срок, на някои обекти има между два и три дни забавяне. Към момента в зависимост от метеорологичните условия обектите се изпълняват и се очаква основните да приключат до 15 септември.
Източната тангента ще се ремонтира от кръстовището с бул.“Христофор Колумб“ до ул.“511“ в кв.“Христо Ботев“.
"До края на тази седмица се планира да завърши ремонта на бул. „Васил Левски“ от ул. „Граф Игнатиев“ до бул. „Цар Освободител“. След това ще започне преасфалтиране на участъка до паметника на Васил Левски. За възможно най-кратко време в първата половина на август ще се наложи да затворим кръстовището на Ректората, за да бъде ремонтиран, както миналата година бе извършен ремонта на кръстовището на Орлов мост", посочи кметът на София.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Продължава организацията на движението за реконструкция на бул. „Христофор Колумб“

София: Продължава организацията на движението за реконструкция на бул. „Христофор Колумб“

31 Юли 2018 | 08:20 | Агенция "Фокус"
София. Продължава организацията на движението за реконструкция на бул. „Христофор Колумб“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Забранява се влизането на пътни превозни средства, както следва:
- от 31 юли 2018 г. до 4 август 2018 г. по бул. “Христофор Колумб” в участък от 170 м, считано от ул. „Продан Таракчиев” в посока към ул. „Неделчо Бончев”.
От 08 юли 2018 г. до 4 август 2018 г. маршрутът на автобусна линия № 84 се променя, както следва:
- в посока Летище София – Терминал 2: от ул. „Ген. Йосиф Гурко“ по маршрута си до кръстовище бул. „Христофор Колумб“ – ул. „Неделчо Бончев“ – ул. „Източна тангента“, по Източна тангента, по ул. „Мими Балканска“, ул. „Продан Таракчиев“ и по маршрута си до Летище София – Терминал 2;
- в посока ул. „Ген. Йосиф Гурко“: от Летище София – Терминал 2 по маршрута си до Летище София – Терминал 1, бул. "Брюксел" и след кръстовище бул. „Брюксел“ – ул. „Мими Балканска“ – ул. „Продан Таракчиев“, по ул. "Мими Балканска", по Източна тангента, по бул. „Христофор Колумб“ и по маршрута си до ул. „Ген. Йосиф Гурко“.
Маршрутът на автобусна линия № 184 се променя, както следва:
- в посока Летище София – Терминал 1: от ул. "Ген. Йосиф Гурко" по маршрута си до кръстовище бул. „Христофор Колумб“ – ул. "Неделчо Бончев" – ул. "Източна тангента", наляво по ул. "Източна тангента", надясно по ул. "Мими Балканска", наляво по бул. "Брюксел" и по маршрута си до Летище София – Терминал 1;
- в посока ул. "Ген. Йосиф Гурко": от Летище София – Терминал 1 по маршрута си до Летище София – Терминал 2, ул. "Продан Таракчиев", направо по ул. "Мими Балканска", наляво по ул. "Източна тангента", по бул. "Христофор Колумб" и по маршрута си до ул. "Ген. Йосиф Гурко".
Маршрутът на автобусна линия № 384 (в посока Летище София – Терминал 2) се променя, както следва:
от ж.к. "Дружба 2" по маршрута си до кръстовище бул. "Христофор Колумб" – ул. "Неделчо Бончев" – ул. "Източна тангента", по ул. "Мими Балканска", ул. "Продан Таракчиев" и по маршрута си до Летище София – терминал 2, двупосочно.
За маршрутите на автобусни линии №№ 84, 184 и 384 се разкриват временни спирки, както следва:
- с код 6475 "Технотест" на ул. "Източна тангента" след кръстовището бул. "Христофор Колумб" – ул. "Неделчо Бончев" – ул. "Източна тангента" в посока Летище София – Терминал 1 и 2;
- с код 6476 "Бул. "Брюксел" на ул. "Мими Балканска" преди кръстовището бул. "Брюксел – ул. "Мими Балканска" – ул. "Продан Таракчиев" в посока Летище София – Терминал 1 и 2;
- с код 6477 "Бул. "Брюксел" на ул. "Мими Балканска" след кръстовището бул. "Брюксел" – ул. "Мими Балканска" – ул. "Продан Таракчиев" в посока бул. "Асен Йорданов".
Закриват се автобусните спирки по бул. "Христофор Колумб" в участъка от ул. "Продан Таракчиев" до ул. "Неделчо Бончев":
- с код 0091 "Технотест";
- с код 2473 и с код 2474 "Нова телевизия";
- с код 1463 "Р-т "Александрия".

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери ремонтните дейности на бул. „Христофор Колумб“ при новия мост между ул. „Продан Таракчиев“ и Източната тангента

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери ремонтните дейности на бул. „Христофор Колумб“ при новия мост между ул. „Продан Таракчиев“ и Източната тангента

31 Юли 2018 | 07:20 | Агенция "Фокус"
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери ремонтните дейности на бул. „Христофор Колумб“ при новия мост между ул. „Продан Таракчиев“ и Източната тангента. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Проверката ще се състои днес в 11.00 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Затварят за движение столичния бул. „Христофор Колумб“ заради ремонт

Затварят за движение столичния бул. „Христофор Колумб“ заради ремонт

8 Юли 2018 | 07:27 | Агенция "Фокус"
София. От днес се затваря за движение бул. „Христофор Колумб“ в отсечката между източната тангента и ул. „Продан Таракчиев“ заради ремонт, който ще продължи около месец. Там ще бъде положена изцяло нова настилка, ще бъде изградено улично осветление и тротоари, каквито в момента липсват. По участъка ще се работи на 5 етапа. Автобусите, които се движат по булеварда – 84 и 184, няма да минават от там, а по Източната тангента, след което ще се прави десен завой по ул. „Мими Балканска“ и съответно към Терминал 1 и 2 на летище „София“.
Ремонтът на този участък ще струва около 1 млн. лв. След ремонта на бул. „Христофор Колумб“, такъв ще започне и на бул. „Източна тангента“, който също ще бъде цялостно ремонтиран с нова настилка, пътни платна, тротоари, в отсечката между кръговото с бул. „Христофор Колумб“ и кв. „Христо Ботев“. Очаква се затруднение в движението. От Столична община препоръчаха на хората, които имат работа до летище „София“ или околните сгради да минават по бул. „Брюксел“. И за двете отсечки ремонтите ще продължат по около месец. За „Източна тангента“ ремонтът ще започне в началото на август и плановете са затварянето да стане в първата седмица на август. Очаква се първата седмица на септември абсолютно всичко да бъде отворено, за да може да бъде посрещнат нарастващият трафик през есента.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Около 1 млн. лв. е стойността на ремонта на бул. „Христофор Колумб“

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Около 1 млн. лв. е стойността на ремонта на бул. „Христофор Колумб“

7 Юли 2018 | 11:51 | Агенция "Фокус"
София. Около 1 млн. лв. е стойността на бул. „Христофор Колумб“ в отсечката, която планираме да ремонтираме. Това каза пред журналисти заместник-кметът на София Евгени Крусев по направление транспорт и транспортни комуникации, който представи началото на работите по ремонта на бул. „Христофор Колумб“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Веднага щом строителите приключат с бул. „Христофор Колумб“, отиват на бул. „Източна тангента“, който също ще бъде цялостно ремонтиран с нова настилка, пътни платна, тротоари, съответно в отсечката между кръговото с бул. „Христофор Колумб“ и кв. „Христо Ботев“. Със сигурност ще има затруднение в движението. Именно заради това се стремим да информираме хората по всички възможни информационни канали. Молим за търпение и разбиране“, призова Крусев. Той изрази надежда, че резултатът, който ще бъде след ремонтните работи, ще бъде удовлетворяващ за всички.
„За хората, които имат работа до летище „София“ или околните сгради, препоръчваме да минават по бул. „Брюксел“ и съответно дори да е необходимо, после да се върнат назад с известно разстояние, това би било доста по-удобно и бързо за тях. Около десет дни ще отнеме първият етап, съответно впоследствие спрямо метеорологичните условия, ще се върви поетапно“, допълни той. По думите му строителите имат ангажимента да работят при пълна мобилизация и ако успеят да се справят по-бързо, това ще бъде добре, но приоритет номер 1 е качеството. „И за двете отсечки ремонтите ще продължат по около месец. За „Източна тангента“ ремонтът ще започне в началото на август. Планираме затварянето да стане в първата седмица на август и съответно в първата седмица на септември абсолютно всичко да бъде отворено, така че да може да посрещнем нарастващия трафик през есента“, каза още Евгени Крусев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: От 8 юли затваряме за движение бул. „Христофор Колумб“ в отсечката между източната тангента и ул. „Продан Таракчиев“

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: От 8 юли затваряме за движение бул. „Христофор Колумб“ в отсечката между източната тангента и ул. „Продан Таракчиев“

7 Юли 2018 | 11:15 | Агенция "Фокус"
София. От 8 юли затваряме за движение бул. „Христофор Колумб“ в отсечката между източната тангента и ул. „Продан Таракчиев“. Това каза пред журналисти заместник-кметът на София Евгени Крусев по направление транспорт и транспортни комуникации, който представи началото на работите по ремонта на бул. „Христофор Колумб“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Ще се извърши цялостен ремонт на тази отсечка, което включва, както изцяло нова настилка, така и изграждане на улично осветление и тротоари, каквито в момента липсват. Това е едно от най-ключовите трасета и в рамките на около месец ще бъде цялостно реновирано. Ще се работи на етапи, като е разделено на общо 5“, заяви Крусев. По думите му движението ще бъде спирано изцяло във всеки един от етапите. „Автобусите, които се движат по булеварда – 84 и 184, няма да минават от тук, а по Източната тангента, след което ще се прави десен завой по ул. „Мими Балканска“ и съответно към Терминал 1 и 2 на летище „София“, каза още той.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-кметът на София Евгени Крусев ще представи началото на работите по ремонта на бул. „Христофор Колумб“

Зам.-кметът на София Евгени Крусев ще представи началото на работите по ремонта на бул. „Христофор Колумб“

7 Юли 2018 | 07:28 | Агенция "Фокус"
София. От 10.30 часа заместник-кметът на София Евгени Крусев по направление транспорт и транспортни комуникации ще представи началото на работите по ремонта на бул. „Христофор Колумб“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Ще бъде представена организация на движението, алтернативни маршрути, обхват на строителните дейности. Събитието ще се проведе на кръговото кръстовище на бул. „Христофор Колумб“ и Източна тангента.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В САЩ се подготвят за пристигането на мигрантския керван. 17 ноември 2018 г.
В САЩ се подготвят за пристигането на мигрантския керван. 17 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.