НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:07


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Икономическата зона на „Национална компания индустриални зони“ нареди Божурище на челните места по инвестиции

Икономическата зона на „Национална компания индустриални зони“ нареди Божурище на челните места по инвестиции

12 Септември 2018 | 11:59 | Агенция "Фокус"
Божурище. Община Божурище се нарежда сред 20-те общини с най-добри показатели за финансова самостоятелност, устойчивост и инвестиционна активност. Това показват данните на Министерството на финансите за второто тримесечие на тази година, съобщиха от пресцентъра на „Национална компания индустриални зони“.
Основен притегателен център за инвестиции там е Икономическа зона София-Божурище. Финансовите показатели поставят Божурище в групата на големи общини като София, Пловдив, Варна, Стара Загора и други.
По данни на Министерството на финансите към края на второто тримесечие на 2018-та година се наблюдава подобрение на инвестиционната активност на общините спрямо средното равнище на показателя от 7.89%, отчетен за същия период на 2017 г.
В същото време всяка втора община в страната има дългове, като общият обем на просрочените задължения е в размер на 138,2 млн. лева. Анализът на финансовите отчети показва още, че средният дял на приходите в общите постъпления за страната нараства до 41,95% за разглеждания период.
Зоната на „Национална компания индустриални зони“ в Божурище се радва на все по-голям интерес през последните години. Икономическа зона София-Божурище със сигурност допринася за инвестиционната активност на територията на Община Божурище.
Актуалните данни на НКИЗ към края на август сочат, че националната компания е подписала 23 предварителни и окончателни договора с инвеститори в Божурище. Някои от тях вече работят, а други в момента реализират инвестиционните си проекти.
Сред тях са големи компании от Германия, Дания, Турция, Гърция и България. Първа в Божурище изгради производствената си база германската „Бер-Хелла Термоконтрол“. Най-голяма по обем е инвестицията на датската компания „ЮСК Бул“.
Общата стойност на инвестиционните проекти в Божурище надхвърля 456 млн. лева, а броят на новооткритите работни места е 1130.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.
Десетки загинали при пожар в Бангладеш. 21 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.