НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:46


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ново кръгово кръстовище в столичния кв. „Драгалевци“ ще регулира потоците на движение и ще убива скоростта на автомобилите (ОБЗОР)

Ново кръгово кръстовище в столичния кв. „Драгалевци“ ще регулира потоците на движение и ще убива скоростта на автомобилите (ОБЗОР)

15 Август 2018 | 19:29 | Агенция "Фокус"
София. Кръгово кръстовище на ул. „Папрат“ в кв. „Драгалевци“ е готово и движението е пуснато още във вторник. Това стана ясно при проверка на новоизграденото съоръжение от зам.-кмета на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев и кмета на район „Витоша“ инж. Теодор Петков. Проектът е на стойност 440 хил. лв., като по думите на Крусев изграждането му е било необходимо както за да се регулират потоците на движение, така и за да се намали скоростта на преминаване и да се ограничат предпоставките за ПТП. Кметът на район „Витоша“ инж. Теодор Петков сподели, че е много доволен от изграждането на кръговото кръстовище, защото така се намаля скоростта в участъка на детска градина „Пинокио“. Той каза, че пресичането за нея преди е било много трудно, тъй като е нямало изградени тротоари.
При проверката стана ясно, че на 20 август ще започне и ремонт на отклонението от околовръстния път към кв. „Бояна“. От другата седмица се очаква да започнат ремонтни дейности по ул. „Боянска“, като там движението няма да бъде спирано, а само стеснявано и ограничавано в определени участъци. По улицата ще бъде подменена настилката по останалата неремонтирана част на улицата. След приключване на този проект се завършват големите ремонти в кв. „Драгалевци“. Работата по училища, детски градини, подновяване на пътни знаци, настилки и маркировки продължава. Според него се прави всичко възможно да се влиза в срокове и да се изпълняват желанията на гражданите. Кметът на район „Витоша“ коментира, че септември месец в кв. „Драгалевци“ ще има нова детска градина, която се намира в горния край на квартала. Тя ще бъде за четири групи и е напълно ново строителство, същевременно продължават пристройките на още две детски градини в кв. „Княжево" и кв. „Павлово".
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: 440 хил. лв. струва новоизграденото кръгово кръстовище в кв. „Драгалевци“

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: 440 хил. лв. струва новоизграденото кръгово кръстовище в кв. „Драгалевци“

15 Август 2018 | 11:01 | Агенция "Фокус"
София. 440 хил. лв. струва новоизграденото кръгово кръстовище на ул. „Папрат“ в кв. „Драгалевци“. Това каза зам.-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев, който провери новоизграденото кръстовище, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на Крусев движението по кръстовището е пуснато вчера. Той обясни, че изграждането му е било необходимо, защото спускайки се от по-високата част на квартала, шофьорите са развивали висока скорост, и са се създавали предпоставки за ПТП, особено при зимни условия. „Решението за изграждане на кръгово кръстовище тук цели както регулиране на потоците на движението, така и убиване на скоростта“, заяви зам.-кметът.
„Очаква се другата седмица да започнат ремонтните дейности по ул. „Боянска“, като там движението няма да бъде спирано, а само стеснявано и ограничавано в определени участъци“, посочи още зам.-кметът. Той обясни, че ще бъде подменена настилката по останалата неремонтирана част на улицата. „След завършване на този проект можем да кажем, че сме приключили с големите ремонти в кв. „Драгалевци,“ каза още той. Крусев обясни, че работата по училища, детски градини, подновяване на пътни знаци, настилки и маркировки продължава.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-кметът на София Евгени Крусев ще провери новоизграденото кръгово кръстовище в кв. „Драгалевци“

Зам.-кметът на София Евгени Крусев ще провери новоизграденото кръгово кръстовище в кв. „Драгалевци“

15 Август 2018 | 07:43 | Агенция "Фокус"
София. От 10.00 часа днес заместник-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев ще провери новоизграденото кръгово кръстовище в кв. „Драгалевци“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. На проверката ще присъства и кметът на район „Витоша“ инж. Теодор Петков. Кръговото кръстовище се намира на ул. „Папрат“ в кв. „Драгалевци“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Мигрантски керван. Мексико 14 ноември 2018 година..
Мигрантски керван. Мексико 14 ноември 2018 година..

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.