НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:35


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Диана Стефанова, Община Благоевград: Еко специалисти извършиха пръскане на тревните площи срещу бълхи в града

Диана Стефанова, Община Благоевград: Еко специалисти извършиха пръскане на тревните площи срещу бълхи в града

16 Август 2018 | 17:45 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Еко специалисти извършиха пръскане на тревните площи срещу бълхи в Благоевград. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Диана Стефанова, главен еколог в Община Благоевград. Пръскането е извършено на 14 и 15 август, след 21.00 часа. Обсегът на пръскане са детските площадки за общинско ползване, както и зелени площи, посещавани масово от жители и гости на града.“ При такива пръскания не е препоръчително за гражданите да бъдат в районите около час, след като бъде напръскано“, посочи Стефанова. По думите й препаратът, с който ще се извършва пръскането е водоразтворим прах със бърз нокдаун ефект и изключително дълъг остатъчен ефект след обработка. Инсектицид е с остатъчно действие за контрол на хлебарки, бълхи, люспеници, стоножки, скорпиони, ухолазки, мухи и оси. Стефанова подчерта, че специалистите ще продължат да следят популацията на бълхи и ако се наложи ще бъде извършено повторно пръскане.
„Тази година е доста голяма популацията на бълхи, кърлежи и комари“, заяви също Диана Стефанова и допълни, че не може да се прогнозира дали ще се наложи повторно третиране. „Със сигурност това, което ще се наложи и донякъде ще го направим като превантивна мярка, е трета поредна дезакаризация на тревните площи предназначени за обществено ползване на територията на Общината. Това ще бъде началото на септември, преди началото на учебната година, тъй като и популацията от кърлежи и комари е доста сериозна тази година“, каза Стефанова. Тя подчерта, че Община Благоевград е реагирала незабавно след постъпване на сигнал от граждани, че на детските площадки и по-точно - в централна градска част и няколко площадки в квартал „Еленово“, са се появили голямо количество бълхи. „Ние го очакваме това, тъй като първо го наблюдавахме във всички останали общини, с които поддържаме контакт. Заради топлото и влажно време, популацията на всички вредни насекоми е увеличена. Третирането на детските площадки бе извършено, като добавихме и терените около храмовете, заради вчерашния празник. Пръскането продължи от 21.00 часа на 14 август до 09.00 часа тази сутрин. Две нощи ние извършвахме това третиране“, каза още Стефанова.
Лора КАЛЧЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Еко специалисти на Общината пръскат срещу бълхи в града

Благоевград: Еко специалисти на Общината пръскат срещу бълхи в града

14 Август 2018 | 08:03 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Еко специалисти от Община Благоевград ще извършат пръскане срещу бълхи. То ще бъде осъществено днес и утре, след 21.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Обсегът на пръскане ще обхване детските площадки за общинско ползване, както и зелени площи, посещавани масово от жители и гости на града. Не е препоръчително за гражданите да бъдат в районите около час, след като бъде напръскано.
Препаратът, с който ще се извършва пръскането е „Цитрил Форте“. Той е водоразтворим прах с бърз нокдаун ефект и изключително дълъг остатъчен ефект след обработка. Инсектицид е с остатъчно действие за контрол на хлебарки, бълхи, люспеници, стоножки, скорпиони, ухолазки, мухи и оси.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Еко специалисти на Общината ще пръскат срещу бълхи в града на 14 и 15 август

Благоевград: Еко специалисти на Общината ще пръскат срещу бълхи в града на 14 и 15 август

13 Август 2018 | 17:17 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Еко специалисти от Община Благоевград ще извършат пръскане срещу бълхи. То ще бъде осъществено на 14 и 15 август, след 21.00 часа. Това съобшиха от пресцентъра на Общината. Обсегът на пръскане ще обхване детските площадки за общинско ползване, както и зелени площи, посещавани масово от жители и гости на града. Не е препоръчително за гражданите да бъдат в районите около час, след като бъде напръскано.
Препаратът, с който ще се извършва пръскането е „Цитрил Форте“. Той е водоразтворим прах със бърз ногдаун ефект и изключително дълъг остатъчен ефект след обработка. Инсектицид е с остатъчно действие за контрол на хлебарки, бълхи, люспеници, стоножки, скорпиони, ухолазки, мухи и оси.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Новият американски посланик в Босна и Херцеговина Ерик Нелсън. 18 февруари 2019 г.
Новият американски посланик в Босна и Херцеговина Ерик Нелсън. 18 февруари 2019 ...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.