НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:39


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети детска градина „Чиполино” в Свищов

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети детска градина „Чиполино” в Свищов

15 Август 2018 | 16:33 | Агенция "Фокус"
Свищов. Председателят на Парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посети детска градина „Чиполино” в Свищов. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Заедно с него бяха кметът на града Генчо Генчев и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов
Площадката и парковата част към заведението се ремонтират в момента със средства по проект „Красива България”. Детските съоръжения са били поставени през далечната 1972 година и за подмяната им вече са били издадени предписания. Благодарение инициативността на управниците, сега те се подменят с нови, съобразно изискванията за безопасност. Готови са четири от площадките за различните възрастови групи. Те са преоборудвани с нови настилки и уреди.
Ремонтните дейности включват и нова дъждовна канализация, което ще реши проблема с влагата в самата сграда. Поставени са и нови и удобни за малчуганите външни чешми.
В Детска градина „Чиполино“ се полагат грижи за 150 деца, включително на яслена възраст.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с кметове на 15-те села в община Свищов

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с кметове на 15-те села в община Свищов

15 Август 2018 | 15:13 | Агенция "Фокус"
Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна в Свищов с кметове на 15-те села в общината. Товяа съобщиха от пресцентъра на партията. На срещата, организирана по настояване на местните управници, присъстваха кметът на Свищов Генчо Генчев, великотърновският му колега Даниел Панов, депутатът от ГЕРБ-Свищов Станислава Стоянова и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов.
По време на срещата зам.-председателят на ГЕРБ изтъкна, че стабилността на държавата в момента позволява проблеми, натрупвани с години, да се решават. „Правим всичко това за гражданите. Все пак нашата работа, като техни избраници, е да сме им полезни с каквото можем“, коментира Цветанов.
На свой ред кметът Генчо Генчев подчерта, че Община Свищов среща огромна подкрепа от правителството, от Цветан Цветанов и от народните представители от ГЕРБ, както и от председателя на НСОРБ Даниел Панов. По думите на Генчев, никога в свищовските села не са инвестирани толкова средства, както при управлението на премиера Бойко Борисов.
По време на разговора Георги Георгиев, който шести мандат управлява село Морава, заяви, че през всичките тези години не е виждал такава грижа.
През септември в свищовските населени места започва преасфалтиране на улици, за което ще се вложат 500 000 лева, отпуснати от държавата. 200 000 лева пък са за ремонти в самия град, като за рехабилитация на улици в общината правителството одобри общо 700 000 лв.
„Други 200 000 лв. пък са отпуснати за подмяна на водопреносната мрежа в с. Хаджидимитрово, където повече от 20 години хората страдат от безводие“, каза кметът на населеното място Емил Тодоров. Той и колегите му предадоха благодарност от името на жителите в 15-те села, които по-рано са тънели в забвение.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов даде старт на строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за култура и образование в село Царевец

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов даде старт на строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за култура и образование в село Царевец

15 Август 2018 | 14:11 | Агенция "Фокус"
Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметът на Свищов Генчо Генчев дадоха старт на строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за култура и образование в бившето ОУ „Д-р Асен Златаров“ в село Царевец. Заедно с тях в свищовското село бяха и председателят на Общински съвет-Свищов д-р Кристиян Кирилов и кметът на населеното място Марин Любенов. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Със съдействието на Цветанов и колегата му от ПГ на ГЕРБ Станислава Стоянова, статутът на закритото през 2000 г. училище бе успешно променен. Това позволи на Община Свищов да кандидатства с проект за развитие на културния туризъм по Програмата за трансгранично сътрудничество. Спечеленото финансиране в размер на 914826.93 лв. ще позволи да се извърши ремонт, преустройство и промяна на сградното предназначение на имота, който в момента пустее и се руши. Това включва външна облицовка и топлоизолация, смяната на дограми и врати, вътрешно боядисване на всички помещения, подмяна на фаянс и санитария, нови подови настилки и др. През 2019 г. новият Център за култура и образование ще започне пълноценното си функциониране.
По време на събитието Цветан Цветанов съобщи, че след разговори с Министерството на финансите и Министерство на културата е поет ангажимент и за субсидирането на 15 щатни бройки, които да осигурят продължаване работата на Центъра и устойчивост на проекта след изтичането му и ще осигури работа на 15 специалисти, които с труда си ще са полезни на обществото. „Свищов има късмет с толкова инициативен кмет и за нас е отговорност и радост да му помагаме, за да стигат средства до всяко населено място в общината”, каза още Цветан Цветанов. Той подчерта, че фирмата изпълнител на проекта е местна, което допълнително стимулира бизнеса в общината.
По думите на кмета на Свищов Генчо Генчев това ще оживи района и ще даде възможност за развитие на интернационалното културно наследство. Генчев благодари за подкрепата, която неизменно среща в лицето на Цветан Цветанов и депутатите от ГЕРБ, а също и от държавата, благодарение на които селата в общината са се преобразили.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети Преображенския манастир

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети Преображенския манастир

15 Август 2018 | 10:21 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. На празника „Голяма Богородица“ председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посети Преображенския манастир край Велико Търново. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Той и великотърновският кмет Даниел Панов бяха посрещнати от игумена Отец Георги.
Отецът за пореден път изрази задоволство от извършения неотдавна ремонт на единствения път, водещ към светата обител, която освен място за преклонение е и атрактивна туристическа дестинация. Пътят дотам е построен през 1935 година, а единственият ремонт, който е правен преди настоящата пълна реконструкция, било полагането на тънък слой асфалт през 70-те години. Доскоро трасето бе осеяно с огромни дупки и почти непроходимо.
Миналата година, при свое посещение в храма и в разговор с Отец Георги, Цветан Цветанов бе запознат с проблема и пое ангажимент да съдейства за отпускането на необходимите за цялостен ремонт средства. Изготвеният от Община Велико Търново проект получи от Министерски съвет целево финансиране за трайно възстановяване, след като първо бе одобрен от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Обновяването на 2,5-километровата отсечка към Преображенския манастир стана факт миналия септември.
По думите на игумена Отец Георги, който близо три десетилетия служи в манастира, през тези години много политици само са обещавали подкрепа, но напразно. Затова отецът цени високо свършеното и не пести благодарности към Цветанов както от името на духовниците, така и от името на всички, които всеки ден посещават Преображенския манастир.
Уникалният манастир е символ на българщината и е неизменна част от облика на региона. В него се намира единственото Колело на живота, изрисувано от Захари Зограф, а в църквата са запазени оригиналните стенописи на блестящия майстор.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов присъства на празнична Литургия в манастира „Света Богородица” в Арбанаси

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов присъства на празнична Литургия в манастира „Света Богородица” в Арбанаси

15 Август 2018 | 10:02 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов присъства тази сутрин на празничната Литургия в манастира „Свето Успение Богородично” в Арбанаси. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Заедно с него беше и кметът на Велико Търново Даниел Панов.
На Голяма Богородица - 15 август, манастирът има храмов празник, празнува и архитектурният резерват Арбанаси, който е част от стоте национални туристически обекта на България. На големия християнски празник поклонници от различни краища на света се стекоха при манастира, за да се помолят пред чудотворната икона на Света Богородица. Председателят на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов се преклони пред светинята и запали свещичка за здраве на всички миряни и за просперитет на България.
„За мен е голямо удоволствие да отбележа Успение Богородично заедно с жителите на с. Арбанаси. Днес е един от най-големите християнски празници. Нека в семействата на всички българи светлината на този празник да донесе здраве, уют, хармония и разбирателство. Честито на всички именници и на жителите на Арбанаси“, сподели Цветан Цветанов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруари 2019 г.
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруа...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.