НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:39


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

До 15 септември приключват инфраструктурните ремонти в столицата с изключение на този на ул. „Граф Игнатиев“ (ОБЗОР)

До 15 септември приключват инфраструктурните ремонти в столицата с изключение на този на ул. „Граф Игнатиев“ (ОБЗОР)

11 Август 2018 | 20:03 | Агенция "Фокус"
София. До 15 септември приключват инфраструктурните ремонти в столицата с изключение на този на ул. „Граф Игнатиев“. Информацията съобщи заместник-кметът по транспорт на Столична община Евгени Крусев. Той обясни, че ремонтите по бул. „България“, бул. „Арсеналски“, бул. „Васил Левски“, Източната тангента и ул. „Резбарска“ трябва да приключат до първия учебен ден, за да може да се използват пълноценно, когато трафикът се засили. Крусев уточни, че при ремонтите на булевардите „Арсеналски“ и „България“ са възможни закъснения на градския транспорт. Той увери, че няма да се променя маршрутът им, както при дейностите на кръстовището при Ректората на Софийския университет, на които той направи инспекция. След проверката Крусев бе категоричен, че няма вариант кръстовището при Ректората на Софийския университет да не е отворено за движение в понеделник сутринта (13 август 2018 г.). Той поясни, че графикът, който предвижда ремонтът да се осъществи в рамките на 48 часа, е направен при максимална мобилизация. Крусев увери, че в неделя вечерта всичко ще е готово, така че в понеделник кръстовището да работи нормално. Той отчете, че за 12 часа строителите са премахнали изцяло старата настилка и още същия ден ще започне асфалтиране на три пласта, като на 12 август 2018 г. остава да се сложи износващият финален пласт асфалт и маркировката. Евгени Крусев обърна внимание, че участъкът не е ремонтиран повече от 20 години.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Инфраструктурните ремонти в столицата, с изключение на този по ул. „Граф Игнатиев“, ще приключат до 15 септември

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Инфраструктурните ремонти в столицата, с изключение на този по ул. „Граф Игнатиев“, ще приключат до 15 септември

11 Август 2018 | 12:24 | Агенция "Фокус"
София. Инфраструктурните ремонти в столицата, с изключение на този по ул. „Граф Игнатиев“, ще приключат до 15 септември. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столична община по направление „Транспорт“ Евгени Крусев след инспекцията на ремонта на кръстовището при Ректората на Софийския университет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите му ремонтите по бул. „България“, бул. „Арсеналски“, бул. „Васил Левски“, Източната тангента и ул. „Резбарска“ трябва да приключат до 15 септември 2018 г. „Всички тези обекти ще приключат на първия учебен ден, така че когато трафикът се засили, да могат да се използват пълноценно всички булеварди и улици“, обясни Крусев.
На въпрос как ще коментира изявления в публичното пространство, че ремонтите в столицата не са качествени, заместник-кметът отговори: „Нямам информация някоя дейност да е изпълнена некачествено. Има строителен надзор, който постоянно следи на обектите. Той има за ангажимент единствено и само това да съблюдава за качеството“, обясни още Крусев.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Няма да се променя маршрутът на градския транспорт при ремонтите на бул. „Арсеналски“ и „България“, но са възможни закъснения

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Няма да се променя маршрутът на градския транспорт при ремонтите на бул. „Арсеналски“ и „България“, но са възможни закъснения

11 Август 2018 | 12:13 | Агенция "Фокус"
София. Няма да се променя маршрутът на градския транспорт при ремонтите на булевардите „Арсеналски“ и „България“, но са възможни закъснения. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столична община по направление „Транспорт“ Евгени Крусев след инспекцията на ремонта на кръстовището при Ректората на Софийския университет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Във връзка с ремонтите по бул. „Арсеналски“, бул. „България“ и около паметника Левски, заместник-кметът поясни, че тези три фронта са последната вълна от започващи ремонти в столицата. „От утре (12 август 2018) се затваря бул. „България“ в участъка между бул. „Иван Гешов“ и бул. „Гоце Делчев“ в платното в посока Бояна. Успоредно с това тръгва трамвайна линия № 7. Днес вече правят последни проби и изпитания с трамвайни мотриси по новото трасе. Резултатите показват, че всичко е наред, така че от утре трамваят тръгва и затваряме пътните платна. Очакваме за около две седмици строителите да се справят с платното в посока Бояна. Това зависи от метеорологичните условия. Ако те са благоприятни, съответно да се справят в срок и да се прецени дали да се прави платното в посока центъра“, каза Крусев.
По думите му от понеделник ( 13 август 2018 г.) започва ремонтът на бул. „Арсеналски“. Крусев уточни, че там движението няма да се спира, а ще бъде отклонявано в едното или в другото платно.
По отношение на ремонта около паметника Левски, Крусев уточни, че от понеделник започва работа по самия булевард. „Той ще се изпълнява поетапно. Първо ще се работи по платното, което е в посока към паметника на Апостола. Съответно движението ще бъде двупосочно в другото платно, след което ще се обърне тази организация. Предполагам, че в средата на септември е възможно да го затворим за един ден“, допълни Крусев.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Няма вариант кръстовището при Ректората на Софийския университет да не е отворено за движение в понеделник сутринта

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Няма вариант кръстовището при Ректората на Софийския университет да не е отворено за движение в понеделник сутринта

11 Август 2018 | 11:57 | Агенция "Фокус"
София. Няма вариант кръстовището при Ректората на Софийския университет да не е отворено за движение в понеделник сутринта. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столична община по направление „Транспорт“ Евгени Крусев след инспекцията на ремонта на кръстовището при Ректората на Софийския университет, предаде репортер на Агенция „Фокус“ . Той поясни, че графикът е направен при максимална мобилизация в неделя вечерта всичко да е готово, така че в понеделник кръстовището да работи нормално. По думите му изпълнението на графика се обуславя от хубавото време. „Тук ремонт не е правен от около 20 години. Вече кръстовището е затворено 12-ти час. За тези 12 часа строителите са премахнали изцяло старата настилка. На места излезе по-слаба основа на самото кръстовище, така че там се фрезова допълнително. Очакваме до два часа да започне асфалтиране“, каза Крусев и поясни, че това ще се случи на три пласта. „За утре ще остане износващият финален пласт асфалт, плюс маркировката“, каза заместник-кметът.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Зам.-кметът Евгени Крусев  ще провери ремонта на кръстовището при Ректората на Софийския университет

София: Зам.-кметът Евгени Крусев ще провери ремонта на кръстовището при Ректората на Софийския университет

11 Август 2018 | 07:40 | Агенция "Фокус"
София. От 11.30 часа зам.-кметът по направление транспорт Евгени Крусев ще провери ремонта на кръстовището при Ректората на Софийския университет на бул. „Васил Левски“ – бул. „Цар Освободител“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Тази вечер затварят за ремонт кръстовището при Ректората на Софийски университет на бул. "Васил Левски"

София: Тази вечер затварят за ремонт кръстовището при Ректората на Софийски университет на бул. "Васил Левски"

10 Август 2018 | 18:56 | Агенция "Фокус"
София. Тази вечер се затваря за ремонт кръстовището при Ректората на Софийски университет на бул. "Васил Левски", съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 00.00 часа тази нощ до 24.00 часа на 12 август се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището при Ректората на Софийски университет на бул. "Васил Левски" - бул. "Цар Освободител", като се осигурява влизане на превозни средства по бул. "Васил Левски" надясно по бул. "Цар Освободител" в посока Орлов мост.
За времето от 11 август до 24.00 часа на 12 август се променя маршрутът на тролейбусния транспорт, както следва:
Тролейбусни линии № 1 и 2:
- в посока Пета градска болница и ж.к. „Бъкстон“: по маршрутите до кръстовище бул. “Княз Александър Дондуков”/ул. “Кракра”, направо по бул. “Княз Александър Дондуков”, по бул. “Васил Левски”, площад “Сточна гара”, по ул. “Г. С. Раковски” по маршрута на тролейбусна линия № 9 и от кръстовище ул. “Г. С. Раковски”/бул. “Патриарх Евтимий” надясно по бул. “Патриарх Евтимий” по маршрутите;
- в посока ж.к. „Левски Г“ и ж.к. „Хаджи Димитър“: от Пета градска болница и ж.к. „Бъкстон“ по маршрутите до изхода от транспортен тунел НДК, по ул. “Г. С. Раковски” по маршрута на тролейбусна линия № 9 до бул. “Сливница”, надясно по бул. “Сливница”, по бул. “Васил Левски” до площад “Паметник Левски”, обратен завой на площада и по бул. “Васил Левски” и надясно по бул. “Княз Александър Дондуков” и по маршрутите си.
Тролейбусни линии № 4 и 11:
- маршрутите се скъсяват до площад “Орлов мост” – от бул. “Цариградско шосе” наляво по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, с обратен завой пред Национален стадион “Васил Левски”, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и надясно по бул. “Цариградско шосе” и по маршрутите си.
Тролейбусни линии № 5 и 8:
- в посока ж.к. Младост 1 и УМБАЛ Св. Анна – маршрутите не се променят
- в посока надлез Надежда и ж.к. Гоце Делчев: по маршрутите до кръстовище бул. “Цариградско шосе”/бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по “Ул. Ген Гурко” и наляво по бул. “Васил Левски” по маршрутите.
Променят се маршрутите на автобусния транспорт, както следва:
Автобусна линия № 9: по маршрута до кръстовище бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”/ул. “Ген. Гурко”, обратен завой пред национален стадион “Васил Левски”, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута;
Автобусни линии № 280 и 306: по маршрутите до кръстовище бул. “Цариградско шосе”/бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, обратен завой на моста при Военна академия, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и наляво по бул. “Цариградско шосе” и по маршрутите.
Временната автобусна линия № 10-ТМ в посока метростанция “Витоша” ще се движи: от бул. “Цар Освободител” наляво по ул. “15-ти ноември” до площад “Св. Александър Невски”, надясно по ул. “Оборище”, по бул. “Васил Левски”, надясно по бул. “Янко Сакъзов”, надясно по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута си.
Нощната автобусна линия № N 1 ( в посока ж.к. Младост): от бул. “Цар Освободител” наляво по ул. “15-ти ноември” до площад “Св. Александър Невски”, по ул. “Оборище”, по бул. “Васил Левски”, по бул. “Янко Сакъзов”, по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и по бул. “Цариградско шосе” и по маршрута двупосочно.
Нощна автобусна линия № N 2 ( в посока Студентски град): от бул. “Цар Освободител” наляво по ул. “15-ти ноември” до площад “Св. Александър Невски”, по ул. “Оборище”, по бул. “Васил Левски”, по бул. “Янко Сакъзов”, по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”, по ул. “Ген. Гурко” и по бул. “Васил Левски” и по маршрута си двупосочно.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Путин танцува с булката Карин Кнайсл. 18 август 2018 г.
Владимир Путин танцува с булката Карин Кнайсл. 18 август 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.