НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

На 14 август започва експлоатацията на първото тролейбусно трасе, което се изгражда в София от 17 години насам (ОБЗОР)

На 14 август започва експлоатацията на първото тролейбусно трасе, което се изгражда в София от 17 години насам (ОБЗОР)

10 Август 2018 | 21:55 | Агенция "Фокус"
София. На 14 август започва експлоатацията на първото тролейбусно трасе, което се изгражда в София от 17 години насам. Това стана ясно от думите на зам.-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев, който в петък провери изграждането на новото тролейбусно трасе по линия 5 в ж.к. „Младост“ 2. Новата отсечка е дълга 700 м като ще удължи линията на тролейбус 5 с една спирка като ще стига до „колелото“, където обръща автобус 30, а старото „колело“ ще остане резервно. Изпълнител на проекта е Общинското дружество „Столичен електротранспорт“, а необходимите средства за цялостното изграждане му изграждане са 600 хил. лв.
Зам.- кметът каза също, че на 13 август (неделя) се затваря бул. „България“ между бул. „Иван Ев. Гешов“ и бул. „Гоце Делчев“ в посока кв. „Бояна“. По думите му това ще доведе до затруднения в трафика и затова призовава хората от следващата седмица да ползват трамвайна линия 7, тъй като тя ще преминава абсолютно безпрепятствено през зоната на ремонта.
Тази събота и неделя се затваря кръстовището на „СУ. Св. Климент Охридски“, което ще бъде ремонтирано в рамките на 48 часа, а следващия уикенд - на 18 и 19 август, се затваря бул. „Кристофор Колумб“, който също трябва да бъде преасфалтиран цялостно, като там движението отново ще бъде затворено.
От понеделник, 13 август, започва и ремонтът по бул. „Арсеналски“, който ще бъде на стойност 1,5 млн. лв. Движението там няма да бъде спирано, а ще бъде стеснявано в определен участък. Движението ще бъде двупосочно в едното платно за движение, като реконструкцията ще бъде съобразена с тролейбуса, който ще минава през бул. „Петко Тодоров“, ул. „Бяла Черква“, бул. „Арсеналски“ и бул. „Черни връх“. Изпълнител на проекта е Общинското дружество „Столичен електротранспорт“, а бюджетът, който е необходим за извършване на ремонтните дейности е на стойност 1,5 млн. лв. От понеделник първоначално ще се започне с работа по премахване на старата настилка, бордюри и тротоари, които трябва цялостно да се рехабилитират. Там ще се слагат основите и на контактната мрежа. От Столична община очакват тролейбусното трасе по бул. „Арсеналски“ до края на годината да бъде готово, а срокът за реконструкция на булеварда е до 15 септември“, посочи още той.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Планираме от вторник да започне експлоатацията на новоизграденото тролейбусно трасе в ж.к „Младост“ 2

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Планираме от вторник да започне експлоатацията на новоизграденото тролейбусно трасе в ж.к „Младост“ 2

10 Август 2018 | 11:50 | Агенция "Фокус"
София. Днес изпробвахме тролейна линия 5 за „Младост 2“, като това е първото тролейбусно трасе, което се изгражда в София от 17 години насам. Това каза пред журналисти зам.-кметът на София по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев, който провери изграждането на новото тролейбусно трасе в ж.к. „Младост“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите му отсечката е дълга 700 м, като реално ще удължи линията на тролейбус 5 с една спирка. "Тоест, от ж.к „Младост“ по новата пътна връзка, която е построена преди няколко години и ще стига до колелото, в което върти и автобус 306. Планираме от вторник да започне експлоатацията на тази тролейбусна отсечка, като старото колело ще остане резервно, а основното ще бъде в „Младост“ 2", посочи зам.-кметът. Той уточни, че тази отсечка е част от тролейбсуните трасета, които се очакват да бъдат построени в София.
Изпълнител на новоизграденото тролейбусно трасе в ж.к „Младост“ е Общинското дружество „Столичен електротранспорт“, а необходимите средства за цялостното изграждане на трасето са 600 хил. лв.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.