НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Инж. Мишо Жеков, Природен парк „Странджа”: Дъждовното лято не е отразява негативно на туризма, паркът се радва на голям интерес от страна на чуждестранните туристи

Инж. Мишо Жеков, Природен парк „Странджа”: Дъждовното лято не е отразява негативно на туризма, паркът се радва на голям интерес от страна на чуждестранните туристи

21 Юли 2018 | 15:50 | Агенция "Фокус"
Бургас. Дъждовното лято не е отразява негативно на туризма в Странджа. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас инж. Мишо Жеков, изпълнителен директор на Природен парк „Странджа”. По думите му Празникът на зелениката, който се провежда ежегодно, привлича близо 2 000 гости, което е рекорден брой. „Увеличава се броят на хората, които обичат природата. Това се дължи и на рекламната дейност на нашите служители. По време на учебната година, когато учениците и студентите са ангажирани, организираме многократни срещи с тях. Обясняваме им какво е екология и екотуризъм и това още повече увеличава броя на туристите и дори цели семейства посещават Природен парк „Странджа“, каза още Жеков. Според него паркът ще бъде един от първите не само в страната, но и в чужбина, който ще привлече хора с интерес към екотуризма, дори и с научна цел. По думите му по този начин и посещенията ще се увеличат многократно.
Жеков посочи, че паркът се радва на голям интерес от страна на чуждестранните туристи това лято. „Когато туристите се свържат с нашите представители, получават насоки и препоръки за безопасно преминаване в планина. Инструкциите са свързани с техническа безопасност, защото маршрутите ни са много разнообразни и изискват различна подготовка.
Инж. Мишо Жеков отбеляза, че колективът към Дирекцията на ПП „Странджа“ се състои от 13 служители, които определя като добри професионалисти с добри знания. Той уточни, че те всеки ден обхождат маршрутите, за да отстраняват паднали сухи дървета и клони и да осигуряват безопасността на желаещите да разгледат забележителностите на Странджа планина.
Веселина НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нападение в Страсбург. 12 декември 2018 г.
Нападение в Страсбург. 12 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.