НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:17


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: Работи се по изграждането на бул. „Васил Левски“ в града, задръствания се образуват по бул. „Сливница“ и  бул. „Вл. Варненчик“

Варна: Работи се по изграждането на бул. „Васил Левски“ в града, задръствания се образуват по бул. „Сливница“ и бул. „Вл. Варненчик“

10 Август 2018 | 10:34 | Агенция "Фокус"
Варна. Усилено се работи по изграждането на бул. „Васил Левски“ във Варна, задръствания се образуват по бул. „Сливница“ и бул. „Вл. Варненчик“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Движението по бул. „Вл. Варненчик“ е затруднено в посока центъра на града, като колоните от автомобили, които изчакват за преминаване през работния участък, достигат до кръстовището с бул. „Хр. Смирненски“. Подобна е ситуацията и по другия булевард, в частта, където се извършват ремонтни дейности.
Бул. „Васил Левски“ е най-големият инфраструктурен проект, който се реализира във Варна. Работи се едновременно в отделни части на цялото трасе. Поставени са над 1 800 пилота за подпорните стени, изградени са над 2 200 м канализация и 2 000 м водопроводи, както и 500 м от ново трасе на дерето, продължават дейностите по конструкцията. Монтирани са 100 стълба за улично осветление, изкопите маси са над 58 000 м3. Преместени са трасетата на част от телекомуникационни мрежи. На някои от участъците е положена асфалтова настилка, изграждат се тротоари и осветление. Готов към момента е участъкът от ул. „Подвис“ до ул. „Прилеп“, включително основният булевард и локалните платна, както и част от мостовите конструкции по булевардите „Владислав“ и „Сливница“.
В участъка бул. „Вл. Варненчик“ – ул. „Девня“ отчуждителните процедури са приключили, пилотната конструкция е готова, работи се по основното и локалното платно, както и по отводнителния канал. Реконструкцията на подземните комуникации в южната част на локалните платна между бул. „Владислав“ и ул. „Прилеп“ също е изпълнена. Поетапно всеки участък ще бъде пускан в движение. Над 34 000 тона отпадъци са изнесени от района на Максуда при почистване на терена за новото трасе. Новото трасе в участъка от ул. „Девня“ до ул. „Подвис“ ще бъде с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти, като пресичането на ул. „Прилеп“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Сливица“, бул. „Вл. Варненчик“ и ул. „Кракра“ ще се осъществява на различни нива чрез мостови съоръжения.
Кръгови кръстовища ще бъдат изградени на пътните възли с „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Владислав“, а директни преминавания на ул. „Прилеп“ и „Кракра“. Ще бъдат изградени 6 двойни рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. Съгласно проекта пешеходно пресичане е предвидено чрез прелези – до стадион „Спартак“, между „Цар Освободител“ и „Сливница“, между „Сливница“ и Вл. Варненчик“, а на „Кракра“ – автомобилен и пешеходен прелез. Отделно на трите кръгови кръстовища с бул. „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Вл. Варненчик“ ще има пешеходни пътеки.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нападение в Страсбург. 12 декември 2018 г.
Нападение в Страсбург. 12 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.