НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:21


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Столичният автотранспорт ще закупи 10 реновирани автобуса за природен парк „Витоша“ (ОБЗОР)

Столичният автотранспорт ще закупи 10 реновирани автобуса за природен парк „Витоша“ (ОБЗОР)

21 Юли 2018 | 18:52 | Агенция "Фокус"
София. Столичният автотранспорт ще закупи 10 реновирани автобуса за природен парк „Витоша“. Това стана ясно при проверка на транспортното обслужване в природения парк, направена от зам.-кмета на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев. По думите на Крусев те са предназначени само за туристически пътувания, съобразени с 3-те специфични линии - 63, 163, 66, които предлагат сезонни пътувания до природен парк „Витоша“ през лятото, когато курсовете са повече на брой. Той уточни, че реновираните автобуси ще са с по-голям брой седалки, за да се избегне по време на пътуване да има правостоящи. По думите на Крусев новите превозни средства ще бъдат с ръчни скоростни кутии и дизелови двигатели, като това предполага по-голяма устойчивост и сигурност за пътуващите по тези линии. Зам.-кметът Крусев обясни, че голяма част от хората използват планината за туризъм и целта на Столична община е да бъде по-гъвкава и отговаряща на нуждите на хората. Той уточни, че средствата ще бъдат отпуснати от бюджета на Столична община. По думите му обществената поръчка за доставка ще бъде обновена през месец август, като се очаква превозните средства да бъдат доставени през зимата на тази година. Крусев отбеляза, че Центърът за градска мобилност следи за натовареността на линиите и при необходимост да пуска допълнителни автобуси до природен парк „Витоша“.
Той съобщи, че след тежките валежи се предвиждат частични ремонти по пътищата на природен парк „Витоша“. Крусев уточни, че поправката ще обхванат по-конкретно ж.к „Княжево“, ж.к „Драгалевци“, ж.к „Симеоново“ и ж.к „Бояна“, защото те са в по-тежко състояние, като са предвидени допълнителни средства, за да могат да бъдат ремонтирани. На въпрос каква е ситуацията с ремонтните дейности в София и как се справят изпълнителните фирми за момента той отговори, че важните обекти, които са в центъра на града се движат в срок, въпреки променливите метеорологични условия. По думите на Крусев за момента строителите влизат в съставените графици и не трупат закъснения.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: След тежките валежи се предвиждат частични ремонти по пътищата на природен парк „Витоша“

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: След тежките валежи се предвиждат частични ремонти по пътищата на природен парк „Витоша“

21 Юли 2018 | 09:56 | Агенция "Фокус"
София. След тежките валежи се предвиждат частични ремонти по пътищата на природен парк „Витоша“. Това каза зам.-кметът на София по направление “Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев, който провери транспортното обслужване в природен парк „Витоша“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. По думите на Крусев поправката ще обхване по-конкретно ж.к „Княжево“, ж.к“Драгалевци“, ж.к „Симеоново“ и ж.к „Бояна“. „Те са в по-тежко състояние и са предвидени допълнителни средства, за да могат да бъдат ремонтирани“, посочи той. На въпроса каква е ситуацията с ремонтните дейности в София и как се справят изпълнителните фирми за момента, той уточни, че важните обекти, които са в центъра на града се движат в срок, въпреки променливите метеорологични условия и валежите, които се наблюдават. По думите му за момента строителите влизат в съставените графици и не трупат закъснения.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: Зам.-кметът Евгени Крусев ще провери транспортното обслужване в природен парк „Витоша“

София: Зам.-кметът Евгени Крусев ще провери транспортното обслужване в природен парк „Витоша“

21 Юли 2018 | 07:30 | Агенция "Фокус"
София. Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев ще провери транспортното обслужване в природен парк „Витоша“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Проверката ще се състои на автобусната спирка при Националния исторически музей в 8.30 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.