НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Окръжен съдият потвърди мярката за неотклонение „парична гаранция“, наложена на Габриела Медарова, която , която блъсна 10 коли на паркинг в града

Пловдив: Окръжен съдият потвърди мярката за неотклонение „парична гаранция“, наложена на Габриела Медарова, която , която блъсна 10 коли на паркинг в града

20 Август 2018 | 18:10 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжен съд – Пловдив потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което мярката за неотклонение на подсъдимата Габриела Медарова е изменена от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на 5000 лева. Това съобщиха за Радио „Фокус“-Пловдив от пресцентъра на съда. Окръжният съд определи, че решението на първоинстационният съд мярката за неотклонение на подсъдимата в парична гаранция, като по вид и размер (5000 лева) е правилна. Съдът намира за правилни и срока на задържането и етапа, на който се намира наказателното производство – внесеното обвинение за разглеждане на делото в съдебна фаза.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Съдът пусна Габриела Медарова от ареста срещу парична гаранция в размер на 5000 лева

Пловдив: Съдът пусна Габриела Медарова от ареста срещу парична гаранция в размер на 5000 лева

1 Август 2018 | 12:12 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районен съд – Пловдив измени взетата спрямо подсъдимата Г. М. мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека такава, а именно „парична гаранция“ в размер на 5000 лева, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. Според съда не са налице всички изискуеми по чл. 63 ал.1 от НПК предпоставки, за да продължава подсъдимата Г. М. да бъде с наложена най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“. Към настоящия момент съдът приема, че липсва реална опасност подсъдимата да се укрие и да извърши престъпление. Според съда разумният срок на задържане на Г. М. не бива да бъде продължаван.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване в 7-дневен срок пред Окръжен съд – Пловдив.Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Районният съд ще разгледа жалбата на Габриела Медарова срещу мярката ѝ за неотклонение „Задържане под стража“ на 1 август

Пловдив: Районният съд ще разгледа жалбата на Габриела Медарова срещу мярката ѝ за неотклонение „Задържане под стража“ на 1 август

31 Юли 2018 | 16:25 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Утре, 1 август, от 09.30 часа в зала №12 Районен съд – Пловдив ще разгледа жалбата на защитата на Г. М. за изменение на мярката й за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека по реда на чл. 270 от НПК.В настоящия момент делото е с внесен обвинителен акт. Това съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. на Срещу Г. М. са повдигнати обвинения в това, че:
-На 15.04.2018 г. в гр. Пловдив е управлявала моторно превозно средство – лек автомобил марка „БМВ Х5“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,38 на хиляда – престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.
-На 15.04.2018 г. в гр. Пловдив е управлявала моторно превозно средство – лек автомобил марка „БМВ Х5“, след употреба на наркотични вещества – канабис – престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК
-На 15.04.2018 г. в гр. Пловдив при управление на моторно превозно средство - лек автомобил марка „БМВ Х5“, собственост на К. З., е нарушила правилата за движение – чл. 5 ал.1 т.1 от ЗДвП, чл. 5 ал.3 т.1 от ЗДвП и чл. 20 ал.1 от ЗДвП, и по непредпазливост е причинила значителни имуществени вреди на единадесет моторни превозни средства, като общата стойност на причинените имуществени вреди възлиза на 39 755,19 лв. – престъпление по чл. 343 ал.1 б. А вр. с чл. 342 ал.1 от НК.
-На 11.05.2018 г. в гр. Пловдив е причинила лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на носа с оток и кръвотечение, довела до болка и страдание на К. А., по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. чл.130 ал.2 от НК.
Предстои провеждането на разпоредително заседание, насрочено на 3.09.2018 г. от 9,30 часа, за което трябва да бъдат уведомени обвинението, защитата и пострадалите.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Районният съд прекрати делото срещу Габриела Медарова, обвинена в причиняване на лека телесна повреда, срещу нея започва дело от общ характер

Пловдив: Районният съд прекрати делото срещу Габриела Медарова, обвинена в причиняване на лека телесна повреда, срещу нея започва дело от общ характер

20 Юли 2018 | 16:24 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районният съд прекрати делото срещу Габриела Медарова, обвинена в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пловдив. Делото е образувано по жалба на Габриела, срещу взетата ѝ мярка за неотклонение „задържане под стража“. Причината за прекратяването на делото е постъпил днес в съда обвинителен акт срещу задържаната и образуването на наказателно дело от общ характер срещу нея. Тъй като наказателното производство вече е в съдебна фаза, а не във фазата на досъдебно производство, магистратите постановиха искането за промяна на мярката за неотклонение на Габриела Медарова да се изпрати на съдебния състав, който е определен да разгледа делото.
Новият съдебен състав ще прецени дали да насрочи ново заседание за разглеждане на жалбата срещу мярката за неотклонение „задържане под стража“, или ще определи дата за разпоредително заседание, в което да се произнесе и по искането за промяна на взетата мярка на подсъдимата.
За престъплението, в което е обвинена 21-годишната Габриела, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до една година или пробация.
Спрямо Габриела Медарова има повдигнато и обвинение за нанесени материални щети на десет леки автомобила. Тя повреди автомобилите в нетрезво състояние, докато са на паркинг в Пловдив.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Окръжният съд остави в ареста Габриела Медарова по обвинението за причиняване на лека телесна повреда

Пловдив: Окръжният съд остави в ареста Габриела Медарова по обвинението за причиняване на лека телесна повреда

22 Май 2018 | 17:41 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжен съд – Пловдив остави в ареста Габриела Медарова, обвинена за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на нейна връстница. Това съобщиха от Съдебната палата в Пловдив. Съдът отмени като незаконосъобразно определението на Районен съд – Пловдив от 18 май 2018 г., с което е постановена мярка за неотклонение „подписка“ спрямо Габриела Медарова. Окръжният съд приема, че от доказателствата по делото се установява наличието на обосновано предположение, че Габриела Медарова е извършила престъплението, в което е обвинена. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до една година или пробация.
Не е налице опасност Габриела М. да се укрие, но е налице реална опасност, в случай на по-лека мярка, тя да извърши друго престъпление. Тази опасност се извежда от доказателствата по делото, които сочат по-висока от обичайната за това престъпление обществена опасност на деянието и дееца. В подкрепа на този извод е и поведението на обвиняемата след деянието. В присъствието на полицейски служители тя е отправила спрямо една от свидетелките по делото заплаха, че ще й се случи същото, но е била възпряна да изпълни заканата си от друг свидетел.
Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.
21-годишната Габриела Медарова нашумя с това, че преди месец блъсна с джипа на приятеля си 10 автомобила на паркинг в Пловдив, след като беше употребила алкохол и наркотици.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Габриела Медарова, която блъсна 10 коли на паркинг в града, остава на свобода с подписка по второто обвинение

Пловдив: Габриела Медарова, която блъсна 10 коли на паркинг в града, остава на свобода с подписка по второто обвинение

18 Май 2018 | 14:46 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Габриела Медарова, която блъсна 10 коли на паркинг в Пловдив, остава на свобода с подписка по второто обвинение срещу нея, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив. След като изслуша страните и се запозна с материалите по делото, Районният съд прие, че искането на Районна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Габриела е неоснователно и го остави без уважение. Съдът констатира, че липсват достатъчно доказателства за обосноваване на предположение относно авторството на деянието. От представените в съдебната зала доказателства от досъдебното производство съдът констатира, че очевидци на извършване на деянието са били приятелят на обвиняемата, както и самата пострадала. За обосноваване достоверност на такива показания представителят на обвинението посочи като доказателство протокол за оглед на веществено доказателство. Поради неговото неподписване съдът констатира, че се явява негодно средство и не може да бъде ползвано.
Съдът констатира, че в хода на досъдебното производство е било установено неадекватно състояние на обвиняемата. В този случай е следвало да се назначи съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, за да се отговори на въпроса разбирало ли е лицето свойството и значението на извършеното и могло ли е да ръководи постъпките си. Към настоящия момент такава не е назначена, въпреки позоваването по отношение на състоянието на обвиняемата от страна на представител на Районна прокуратура.
Съдът не констатира опасност лицето да извърши друго престъпление или да се укрие. С оглед гарантиране на провеждането на досъдебното производство съдът постанови мярка за неотклонение „подписка“ спрямо Габриела Медарова.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 22 май 2018 г. от 15.30 часа.
Габриела Медарова бе задържана по обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на своя връстница, на 11 май в нощен бар в Пловдив. Преди месец тя беше задържана за това, че удари 10 коли на паркинг в Пловдив, след употреба на алкохол и наркотик.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Районният съд ще гледа мярката за неотклонение на Габриела Медарова за второ провинение

Пловдив: Районният съд ще гледа мярката за неотклонение на Габриела Медарова за второ провинение

18 Май 2018 | 11:00 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районният съд ще гледа от 11.00 часа в зала №9 искането на Районна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Габриела Медарова за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на 21-годишната студентка Катя Андреева. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.
Габриела Медарова бе задържана отново, след като стана ясно, че е ударила с юмрук в лицето своя връстница в заведение в Пловдив. Само преди месец тя беше задържана, тъй като удари 10 паркирани автомобила след употреба на алкохол и наркотик. Медарова беше освободена от ареста срещу парична гаранция 5 хиляди лева.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Отново задържаха Габриела Медарова, която удари 10 коли в града, за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди

Пловдив: Отново задържаха Габриела Медарова, която удари 10 коли в града, за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди

14 Май 2018 | 15:17 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Отново задържаха за 24 часа Габриела Медарова за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Пловдив прокурор Атанас Илиев, от Районна прокуратура - Пловдив. Момичето има наложена марка за неотклонение „Парична гаранция“ по друго производство, за това че преди по-малко от месец блъска с джип 10 автомобила на паркинг в Пловдив, след употреба на алкохол и наркотик.
Районна прокуратура - Пловдив е разпоредила провеждането на бързо производство относно нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди на друга жена. От установените към настоящия момент факти е видно, че в ранните часове на 11 май 2018 г. Катя А. от гр. Пловдив празнувала рожден ден със свои приятели в Нощен клуб в Пловдив. Около 02.50 часа Катя А. отишла до тоалетната в заведението и на излизане непознато за нея лице от женски пол ѝ нанесло удар с юмрук в лицето в присъствието на очевидци. От удара Катя А. паднала на земята и от носа й потекла кръв.
Установена е самоличността на лицето, отправило удара – Габриела Медарова от Пловдив, като към настоящия момент същата е задържана за 24 часа.
По делото предстои установяване и разпити на всички очевидци на инцидента, изготвяне на медицинска експертиза относно вида на нанесената на пострадалата телесна повреда и механизма за причиняването й.
За престъплението законът предвижда наказание до една година лишаване от свобода, или пробация.
Работата по случая продължава.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Окръжният съд намали на 5000 лева паричната гаранция на момичето, което блъсна 10 автомобила на паркинг, след употреба на алкохол и наркотици

Пловдив: Окръжният съд намали на 5000 лева паричната гаранция на момичето, което блъсна 10 автомобила на паркинг, след употреба на алкохол и наркотици

26 Април 2018 | 18:05 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Окръжният съд в Пловдив намали размера на паричната гаранция на Габриела Медарова, която блъсна 10 автомобила на паркинг, след употреба на алкохол и наркотици, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. Първоначално съдът поиска гаранция от 20000 лева. Решението бе обжалвано в размера му. Прокуратурата също протестира тази мярка за неотклонение, като я смята за неадекватна. Адвокатът на Габриела Орлин Търновалийски представи уверение, че тя е студентка по маркетинг в Техническия университет в Пловдив, както и документ за платено лечение, тъй като момичето е в нервен срив.
Съдът днес прецени и прие за процесуално допустими приложените доказателства и с оглед на възрастта на момичето и чистото му съдебно минало намали гаранцията на 5000 лева.
Преди десетина дни Габриела Медарова, на 21 години, след употреба на алкохол и наркотик, се блъсна с джипа на приятеля си в десет автомобила, паркирани в жилищен комплекс в Пловдив, малко след 6.00 часа сутринта. Сред автомобилите е била и нейната лична кола. Причинените щети са в размер на 40000 лева.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Габриела Медарова, която удари 10 автомобила в Пловдив: Никога повече няма да се кача на кола

Габриела Медарова, която удари 10 автомобила в Пловдив: Никога повече няма да се кача на кола

19 Април 2018 | 12:30 | Агенция "Фокус"
Пловдив. „Никога повече няма да се кача на кола, дори да ми върнат книжката“. Това каза в съдебната зала Габриела Медарова, която блъсна 10 автомобила на паркинг в Пловдив, след употреба на алкохол и марихуана, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив. „Много съжалявам, много ми е тежко”, каза още Медарова. Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение за нея „Задържане под стража” под предлог, че може да се укрие и да извърши ново престъпление. Габриела е обвинена в три престъпления, за които се предвижда затвор от 1 до 3 години. Наблюдаващият прокурор изтъкна, че тя е направила опит да прехвърли вината върху майка си, като е излъгала, че именно тя е управлявала автомобила. Майката е отрекла това и е отказала да лъжесвидетелства, стана ясно още в залата. Според прокурора Габриела е излъгала още и затова, че е изпушила цигарата с марихуана, след като вече е причинила катастрофата. Според свидетелски показания това е станало преди да се качи на автомобила. Прокурорът посочи, че Медарова вече има и глоба, наложена и за неправилно паркиране. В свидетелските си показания Габриела е казала, че същата вечер тя е била на работа и не е имала „пукната стотинка в джоба си”, тъй като работодателят не ѝ е платил и дори и е наложил глоба в размер на 100 лева. Всичко това е било причина, според свидетелските показания на Габриела, тя да употреби алкохол (водка) и да бъде в такова състояние.
Защитникът на обвинената адвокат Орлин Търновалийски призова съда да се абстрахира от високия обществен интерес и да отсъди мярката за неотклонение справедливо, а не унизително и жестоко. „Вие днес ще отсъдите мярка, а не присъда”, каза адвокатът.
След съдебното заседание бащата и майката на Габриела Медарова определиха станалото като глупост, извършена от дъщеря им. Майката каза, че не се е съгласила да лъжесвидетелства заради дъщеря си, защото не е редно, а и тя трябва да си вземе урок от този случай.
„Тепърва ще обмисляме дали да обжалваме размера на паричната гаранция“, каза адвокатът.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Районният съд освободи от ареста младата жена, която блъсна 10 автомобила на паркинг, срещу парична гаранция от 20 000 лв.

Пловдив: Районният съд освободи от ареста младата жена, която блъсна 10 автомобила на паркинг, срещу парична гаранция от 20 000 лв.

19 Април 2018 | 12:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Пловдивският районен съд освободи от ареста срещу парична гаранция от 20 000 лв. младата жена, която блъсна 10 автомобила на паркинг, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пловдив. Районният съдия Теофана Спасова прецени, че няма опасност 21-годишната Габриела Медарова да се укрие, или да извърши друго престъпление и я освободи от най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Съдията обаче определи мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 20000 лева. Парите трябва да се внесат в 10-дневен срок, след което Габриела ще бъде освободена от ареста.
Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Окръжния съд. Определената дата за това е 24 април от 15.30 часа.
В съдебната зала стана ясно, че вече е готова автооценъчната експертиза, от която е видно, че размерът на нанесените щети е за над 40 000 лева. Тя надвишава значително допустимата сума от 14 пъти минималната работна заплата у нас и затова се счита, че става дума за значителни имуществени щети, нанесени на автомобилите.
Габриела е извършила катастрофата след употребата на алкохол и наркотици. Тя е управлявала джипа на приятеля си, а сред увредените автомобили е била и личната ѝ кола.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Съдът решава дали да остане ли в ареста жената, която блъсна 10 паркирани коли

Пловдив: Съдът решава дали да остане ли в ареста жената, която блъсна 10 паркирани коли

19 Април 2018 | 08:51 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районният съд в Пловдив решава дали да остане ли в ареста жената, която блъсна 10 паркирани коли, лед употреба на алкохол и наркотици. На 15 април сутринта 20-годишната Габриела Медарова помете 10 паркирани коли в пловдивския квартал „Кючук Париж”, след което заряза повредения си джип и избяга. След задържането ѝ е установено, че преди да се качи на моторното превозно средство обвиняемата употребила алкохол и наркотични вещества – марихуана. Повдигнати са ѝ три обвинения - за това, че управлявала моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство.
Обвиняемата Габриела М. бе задържана за срок от 72 часа.
За престъпленията, за които е обвинена младата жена може да плучи до 3 години лишаване от свобода.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Районната прокуратура привлече като обвиняема жената, която удари с джипа си 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Пловдив: Районната прокуратура привлече като обвиняема жената, която удари с джипа си 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици

16 Април 2018 | 16:40 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районната прокуратура привлече като обвиняема жената, която удари с джипа си 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Днес Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняема Габриела М., на 20 г., за три престъпления - за това, че управлявала моторно превозно средство след употреба на алкохол, както и на наркотични вещества и за причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство. В хода на разследването е установено, че на 15 април 2018 г., в гр. Пловдив, около 6.00 часа сутринта, обвиняемата Габриела М. управлявала джип „БМB Х-5“, по улица „Македония“. Обвиняемата е правоспособен водач на моторно превозно средство, със стаж две години.
Установено е, че преди да се качи на моторното превозно средство обвиняемата употребила алкохол и наркотични вещества – марихуана. При движение по ул. „Македония“ в гр. Пловдив, тя загубила управление върху автомобила и причинила щети на други паркирани 10 моторни превозни средства, след което изоставила управлявания от нея автомобил на улицата и се прибрала в дома си. След извършена проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер“ било установено наличие на 1,38 промила алкохол в кръвта й, както и наличие на употребени наркотични вещества – марихуана.
С постановление на наблюдаващия прокурор, от 16 април 2018 г., обвиняемата Габриела М. е задържана за срок от 72 часа. По делото e извършен оглед на местопроизшествие и продължават действията по разследването с разпити на свидетели, назначаване на автотехническа експертиза и др.
За престъпленията по чл. 343б ал. 1 и ал. 3 от НК се предвижда наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода, както и глоби, а за престъплението по чл.343 ал.1 буква А от НК наказанието е лишаване от свобода до 1 година или пробация.
Разследването по случая продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Задържана е 21-годишна жена, ударила 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Пловдив: Задържана е 21-годишна жена, ударила 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици

15 Април 2018 | 12:33 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Задържана е 21-годишна жена, ударила 10 автомобила при шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Инцидентът е станал на паркинг в Пловдив. Това съобщи за Радио "Фокус" - Пловдив говорителят на ОДМВР. Сигналът е подаден тази сутрин около 6.20 часа в 1 РУ в Пловдив. Установено е, че щетите са причинени от пътнотранспортно произшествие, предизвикано от жената, водач на джип. Увреждания има и по нейния автомобил. Дрегерът отчел над 1.3 промила алкохол. Установено е, че жената е шофирала и след употреба на марихуана. Тя е задържана за 24 часа.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Победа за
Победа за "Зелени" в Бавария. 15 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.