НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:01


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Районният съд остави в ареста молдовеца, обвинен за кражба от банкомат в града

Пловдив: Районният съд остави в ареста молдовеца, обвинен за кражба от банкомат в града

13 Юли 2018 | 17:17 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районният съд в Пловдив остави в ареста молдовеца Евгени Недеалков, обвинен за кражба от банкомат в Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. Съдът уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Спрямо него е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 195 ал.2 вр. ал.1 т.3 пр.1 т.4 пр.3 и т.5 вр. чл. 194 ал.1 от Наказателния кодекс (НК), извършено на 7 юли 2018 г. За извършеното тежко умишлено престъпление НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 15 години. Начинът, по който е извършено деянието - чрез взрив, и високата стойност на инкриминираните вещи – сумата от 215 050 лева, очертават извършеното от него престъпление като деяние с изключителна висока обществена опасност.
Мярката за неотклонение на Евгени Недеалков може да бъде обжалвана в тридневен срок.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Молдовецът, обвинен в кражбата от банкомат в града, е дошъл в България, за да закупи кола, според защитника му

Пловдив: Молдовецът, обвинен в кражбата от банкомат в града, е дошъл в България, за да закупи кола, според защитника му

13 Юли 2018 | 17:02 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Молдовецът, обвинен в кражбата от банкомат в Пловдив, е дошъл в България, за да закупи кола. Това каза пред журналисти служебният му защитник адвокат Весела Нажар, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. „Той твърди, че са му платили 500 лева да дойде в България, а мисията му е била да купи кола и да я закара в Молдова”, посочи адвокат Нажар. Пред нея 22-годишният Евгени Недеалков не е разказал нищо за обир. Направил е пълни обяснения, но обирът го е нямало никъде в тях. „Свидетелката, която е била негова приятелка и е пътувала в колата с тях, твърди, че парите, които е сменяла в чейндж бюра, са и били давани от друг, който още не е установен в разследването по делото, а не от Евгени.
За нормалното провеждане на съдебното заседание в залата бе осигурен преводач на руски език. Обвиненият младеж поиска да се запознае с материалите по делото. Съдът му даде тази възможност.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Заловеният за кражба от банкомат молдовец поиска от съда по-лека мярка за неотклонение

Пловдив: Заловеният за кражба от банкомат молдовец поиска от съда по-лека мярка за неотклонение

13 Юли 2018 | 16:23 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Заловеният за кражба от банкомат в Пловдив молдовец поиска от съда по-лека мярка за неотклонение, различна от „задържане под стража”, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. 22-годишният студент по право Евгени Недеалков каза, че няма документи и няма да избяга, а има намерение да остане на квартира в България с майка си, която също е пристигнала тук и ще се явява на процеса редовно. Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение спрямо него, тъй като той може да се укрие и да извърши ново престъпление. Според прокурора всички събрани досега доказателства говорят, че той е извършител на престъплението, в което е обвинен.
Свидетелката, също от Молдова, която е пътувала с двамата, е дала подробни показания за това какви са отношенията между тях, разказала е какво са направили двамата преди и след обира, дори е сменявала пари в чейндж бюро, давани и от тях. Тя е посочила къде са били изхвърлени дрехите, с които са били облечени двамата по време на извършването на престъплението. Те са били открити от разследващите на същото място. Става ясно още, че срещу задържания Евгени Недеалков са образувани четири наказателни дела в Молдова за различни престъпления.
Според служебния защитник на молдовеца, от дадените показания от свидетелката не могат да се направят обосновани предположения, че обвиненият е съпричастен към престъплението. Не е ясно от материалите по делото, дали парите, които свидетелката е обменяла са и давани от него, или от другия обвиняем, който е избягал.
Очаква се всеки момент съдът ще обяви решението си за мярката за неотклонение.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Районният съд ще гледа мярката за неотклонение на задържания за взривения банкомат молдовец

Пловдив: Районният съд ще гледа мярката за неотклонение на задържания за взривения банкомат молдовец

13 Юли 2018 | 11:51 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районният съд ще гледа мярката за неотклонение на задържания за взривения банкомат молдовец. Това съобщиха т пресцентъра на Районния съд. От 14.00 часа в зала №1 Районен съд – Пловдив ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Евгени Н. Спрямо него е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 195 ал.2 вр. ал.1 т.3 пр.1 т.4 пр.3 и т.5 вр. чл. 194 ал.1 от НК, извършено на 7 юли. За извършеното от него тежко умишлено престъпление НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години. Начинът, по който е извършено деянието, чрез специален начин – чрез взрив, и високата стойност на инкриминираните вещи – сумата от 215 050 лева, очертават извършеното от него деяние като такова с изключителна висока обществена опасност.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Разкриха извършителите на кражбата от банкомат в Пловдив, единият е задържан (ОБЗОР)

Разкриха извършителите на кражбата от банкомат в Пловдив, единият е задържан (ОБЗОР)

11 Юли 2018 | 19:48 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Задържан е един от мъжете, взривили банкомат в район „Тракия“ в Пловдив - 29-годишният молдовски гражданин Евгений Неделев. Това съобщи на специален брифинг днес зам.-районният прокурор на Пловдив Румяна Калеева. По думите ѝ извършителите са били двама, но вторият е успял да избяга извън страната. Обявен е за издирване. Откраднатата сума от банкомата е 215 000 лева. Заловеният е с повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане. Очаква се в петък да се гледа мярката му за неотклонение. Част от парите - 88 000 лева, е открита в чейндж бюро, като е разпозната заради обгарянето на банкнотите вследствие на взрива. Все още се работи за установяване на метода на взривяване на банкомата, като се предполага, че той е бил взривен с пропан-бутан. По думите на главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов разкритите извършители имат отношение и към опита за кражба от банкомат, направен този месец в София. Той заяви, че е използвано същото превозно средство и същите способи. Тепърва ще се извършват процесуално-следствени дейности и по този опит. Главният секретар каза още, че служителите на полицията от областните дирекции на МВР в Пловдив, Сливен, Бургас, Варна и София-град са работили бързо и екипно по случая, там където извършителите са пребивавали известно време и по тази причина групата е била неутрализирана бързо. „Това са чужди граждани, които мигрират и извършват тези престъпления в различни страни, а след това се местят в други държави и поради тази причина са трудни за задържане”, каза главен комисар Младен Маринов. В Пловдив те са откраднали регистрационните номера от друга кола, в близост до банкомата непосредствено преди обира. С категоричност наличието на видеонаблюдение в Пловдив е дало положителен резултат, коментира гл. комисар Маринов.
Чрез системата на Европол ще се проверява дали установените лица, които извършиха кражба от банкомат в Пловдив имат още такива деянията в други държави, съобщи директорът на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски. Той обясни, че ще се проверява дали те имат връзка и със стари неразкрити такива престъпления у нас, като уточни, че преди три години също молдовска група е извършила кражби от банкомати в Ръжево Конаре и в Устина.
„Направихме връзка с колеги от Молдова и установихме, че задържаното лице е криминално проявено за кражби в Молдова и няколко пъти е обявявано за издирване от службите”, каза още главен комисар Христо Терзийски. Той припомни, че тази година е била задържана и друга група молдовци, които са извършили грабеж на бензиностанция в Шуменско, като са били арестувани двама от общо установени 4-ма извършители. По думите на Терзийски в България случаите на кражби от банкомати чрез взривяването им са значително по-малко отколкото в други страни в Западна Европа, предимно в Германия и Холандия.
Двамата молдовци, които обраха банкомата в Пловдив са имали спътница, която е служила за параван, съобщи директорът на ОДМВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков. Той обясни, че тя също е молдовка, но досега няма данни да е знаела какво вършат спътниците ѝ. Задържаният не е дал обяснения защо са предпочели именно този банкомат, но полицията има логично обяснение за това - банкоматът се намира в крайна част на града и на лесно място за оттегляне от произшествието. Благодарение на видеонаблюдението полицията е имала посоката, в която се е отправила колата на крадците след извършване на престъплението и от коя част са напуснали града. Така полицията е знаела посоката, в която извършителите се насочват и откраднатите регистрационните номера на автомобила, с които са се придвижили до Бургас. След оперативно-издирвателни мероприятия се е стигнало до мястото в квартал „Славейков” в Бургас, където колата е стояла няколко дни.
Единият от извършителите е заловен в автомивка, където се е опитал да заличи от колата следите от извършения обир. След задържането му е било установено по безспорен начин, че има пряко участие в престъплението, извършено в Пловдив. Към настоящия момент продължават действията на полицията по задържането на втория извършител. Досега не е установено лицата да имат изградени трайни връзки с други лица в България.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Старши комисар Атанас Илков, ОДМВР-Пловдив: Двамата молдовци, които обраха банкомат в града, са имали спътница, която е служила за параван

Старши комисар Атанас Илков, ОДМВР-Пловдив: Двамата молдовци, които обраха банкомат в града, са имали спътница, която е служила за параван

11 Юли 2018 | 17:57 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Двамата молдовци, които обраха банкомат в Пловдив, са имали спътница, която е служила за параван. Това съобщи на брифинг старши комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР-Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. „Тя също е молдовка, но досега няма данни тя да е знаела какво вършат спътниците й”, каза Илков. Задържаният не е дал обяснения защо са предпочели именно този банкомат, но полицията си има логично обяснение за това - че банкоматът се намира в крайна част на града и на лесно място за оттегляне от произшествието. Благодарение на видеонаблюдението полицията е имала информация за посоката, в която се е отправила колата, след извършване на престъплението и от коя част са напуснали града.
„Имахме посоката, към която се насочват и регистрационните номера на колата, които са били откраднати”, заяви ст. комисар Илков. Те са оставили номерата до пристигането им в Бургас. След оперативно-издирвателни мероприятия се е стигнало до мястото, в квартал Славейков в Бургас, където колата е стояла няколко дни. След това едното лице е взело автомобила и е било заловено в автомивка, където се е опитал да залича следите от извършения обир. След задържането му е било установено по безспорен начин, че има пряко участие в престъплението, извършено в Пловдив. Към настоящия момент продължават действията на полицията по задържането на втория извършител. Досега не е установено задържаните да имат изградени трайни връзки с други лица в България.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Главен комисар Христо Терзийски: Чрез Европол ще се проверява дали установените лица, които извършиха кражба от банкомат в Пловдив, имат още такива деянията в други държави

Главен комисар Христо Терзийски: Чрез Европол ще се проверява дали установените лица, които извършиха кражба от банкомат в Пловдив, имат още такива деянията в други държави

11 Юли 2018 | 16:54 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Чрез системата на Европол ще се проверява дали установените лица, които извършиха кражба от банкомат в Пловдив ,имат още такива деянията в други държави. Това съобщи на брифинг директорът на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. Ще се проверява дали имат връзка и със стари неразкрити такива престъпления у нас. Преди три години е имало кражби от банкомати в Ръжево Конаре и в Устина. Ще се установява дали молдовците имат отношение и към тези случаи.
„Направихме връзка с колеги от Молдова и установихме, че задържаното лице е криминално проявено за кражби в Молдова и няколко пъти е обявявано за издирване от службите”, каза още главен комисар Христо Терзийски. Той припомни, че тази година е била задържана и друга група молдовци, които са извършили грабеж на бензиностанция в Шуменско. Задържани под стража са били двама от общо установени 4-ма извършители. „Това са граждани, които пребивават като туристи в страната ни, не са регистрирани като постоянно пребиваващи”, уточни Терзийски. По думите му в България случаите на кражби от банкомати чрез взривяване са значително по-малко от други страни в Западна Европа, предимно в Германия и Холандия, като разпространението на този метод е започнало преди три години от Холандия.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Главен комисар Младен Маринов: Групата молдовци, която обра банкомат в Пловдив, има отношение и към опита за кражба от банкомат в „Люлин”

Главен комисар Младен Маринов: Групата молдовци, която обра банкомат в Пловдив, има отношение и към опита за кражба от банкомат в „Люлин”

11 Юли 2018 | 16:24 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Групата молдовци, която обра банкомат в Пловдив, има отношение и към опита за кражба от банкомат в „Люлин” на 5-ти този месец. Това каза на специален брифинг в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. По думите му са използвани същото превозно средство и същите способи. Тепърва ще се извършват процесуално-следствени дейности и по този опит. По думите на главния секретар на МВР бързо и екипно са работили по случая служителите на областните дирекции на МВР в Пловдив, Сливен, Бургас, Варна и Столичната дирекция - там, където са пребивавали известно време извършителите, и по тази причина групата е била неутрализирана бързо.
„Това са чужди граждани, които мигрират и извършват тези престъпления в различни страни, а след това се местят в други държави и поради тази причина са трудни за задържане”, каза главен комисар Младен Маринов. В Пловдив те са откраднали номера от друга кола, в близост до банкомата и непосредствено преди обира. С категоричност наличието на видеонаблюдение в Пловдив е дало положителен резултат.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Задържан е един от мъжете, взривили банкомат в район „Тракия“

Пловдив: Задържан е един от мъжете, взривили банкомат в район „Тракия“

11 Юли 2018 | 16:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Задържан е един от мъжете, взривили банкомат в район „Тракия“ в Пловдив. Той е 29-годишен молдовски гражданин Евгений Неделев. Това съобщи на специален брифинг зам. районният прокурор на Пловдив Румяна Калеева, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. По думите й извършителите са били двама, но вторият е успял да избяга извън страната. Обявен е за издирване. Откраднатата сума от банкомата е 215 000 лева. Заловеният е с повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа с прокурорско нареждане. Очаква се в петък да се гледа мярката му за неотклонение. Една малка част от парите е открита в чейндж бюро, разпозната е заради обгарянето около парите вследствие от взрива. Парите са 88 000 лева.
Все още се работи за установяване на метода на взривяване на банкомата, като се предполага, че е бил взривен с пропан-бутан. По думите на главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов разкритите извършителите имат отношение и към опита за кражба от банкомат , направен този месец в София. Маринов каза още, че двамата са използвали методи на конспирация, като са взели чужди табели на МПС и са го сложили на автомобила непосредствено преди престъплението, с който са извършили кражбата. Младият мъж е бил заловен в Бургас на автомивка в опит да заличи следите от взрива по автомобила. За това е помогнало видеонаблюдението, което го има в района на банкомата в Пловдив.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Полицията ще огласи подробности за взломната кражба от банкомат в район „Тракия“

Пловдив: Полицията ще огласи подробности за взломната кражба от банкомат в район „Тракия“

11 Юли 2018 | 11:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Полицията в Пловдив ще огласи подробности за взломната кражба от банкомат в район „Тракия“. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Пловдив говорителят на ОДМВР - Пловдив. За брифинга от 14.00 часа, в сградата на ОДМВР – Пловдив на ул. „Княз Богориди” 7 пристига главният секретар на МВР и директорът на Главна дирекция „Национална полиция”. В областната дирекция на МВР ще присъства и заместник-административният ръководител на районната прокуратура, които ще оповестят подробности около разследването и разкриването на взломната кражба от банкоматно устройство в Пловдив.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Около 200 000 лева са откраднати от взривения банкомат в града

Пловдив: Около 200 000 лева са откраднати от взривения банкомат в града

9 Юли 2018 | 13:33 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че на 7 юли 2018 г. в Пловдив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – повреждане на банкомат, са били отнети чужди движими вещи – около 200 000 лева, от владението на собственика – банка, без съгласието на ръководството, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 195 ал.1 т.3 във връзка с чл.194 ал.1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. По делото са извършени процесуално-следствени действия, като работата по случая продължава.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Огромна опашка се е извила пред банковия клон, където в събота бе взривен банкомат

Пловдив: Огромна опашка се е извила пред банковия клон, където в събота бе взривен банкомат

9 Юли 2018 | 10:51 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Огромна опашка се е извила пред банковия клон, където в събота бе взривен банкомат, предаде репортер на Радио „Фокус”- Пловдив. Чакащите са предимно пенсионери, които искат да получат пенсиите си. Клонът е единственият на тази банка в район „Тракия“. На мястото на витрините, които бяха взривени заедно с банкомата, има поставени сини плоскости.
Все още не е ясно дали са задържани извършителите на престъплението. Очаква се по-късно днес прокуратурата да излезе с информация.
Някои от живеещите срещу банката разказват, че около 4.40 часа, когато е получен сигнала за обира, са успели да видят черен голф, в който се предполага, че са били извършителите.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Полицейски патрули са разположени на входно-изходните артерии на града от сутринта, извършителите на взривяването на банкомата в район „Тракия”

Пловдив: Полицейски патрули са разположени на входно-изходните артерии на града от сутринта, извършителите на взривяването на банкомата в район „Тракия”

7 Юли 2018 | 17:36 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Полицейски патрули са разположени на всички входно-изходните артерии на Пловдив от сутринта, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. Патрули има и в централната градска част, след Тунела, в посока Сточна гара, както и след бензиностанцията на ул. „Найчо Цанов”. Предполага се, че полицията издирва извършителите на взривяването на банкомата в район „Тракия”. Все още няма информация каква е откраднатата сума от банкомата. През целия ден на местопрестъплението се извършват огледи, а районът е отцепен. Парчета от взривеното устройства имаше в близост до сградата на клона на банката. Тя се намира до Пазара в район „Тракия”. Банкоматъте бил поставен в сграда с контролиран достъп. Извършителите на престъплението са влезли вътре, за да поставят взрива.
Цветана ТОНЧЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВР: Криминалисти работят по изясняването на обстоятелствата около взривения банкомат в Пловдив, предприети са оперативни действия за установяване на извършителя

МВР: Криминалисти работят по изясняването на обстоятелствата около взривения банкомат в Пловдив, предприети са оперативни действия за установяване на извършителя

7 Юли 2018 | 12:54 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Криминалисти на Областната дирекция на МВР работят по изясняването на обстоятелствата около взривения банкомат, монтиран на сграда в район „Тракия“ в Пловдив. Сигналът за извършеното престъпление е получен около 04.40 часа тази сутрин. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицейски екипи са извършили оглед на място. Предприети са оперативни действия за установяване на извършителя на престъплението.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Продължава огледът на мястото на взривения банкомат в район „Тракия“

Пловдив: Продължава огледът на мястото на взривения банкомат в район „Тракия“

7 Юли 2018 | 11:06 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Продължава огледът на мястото на взривения банкомат в район „Тракия“ в Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пловдив. Районът е отцепен. Засега няма официална информация за това колко пари са откраднати, но се предполага, че банкоматът е бил зареден снощи, тъй като предстои тегленето на пенсии.
Стотици жители на квартала ползват именно този банкомат, тъй като той е единствен в района. Възрастна жена се чудеше как ще изкара почивните дни, тъй като е останала без дори стотинка и е разчитала да си изтегли пенсията днес. „Ще ям домати, имам и малко хляб“, каза баба Елена.
„Фокус“ припомня, че банкоматът е бил взривен около 04.30 часа тази сутрин. На мястото не е останало нищо от него.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Взривен е банкомат в район „Тракия“

Пловдив: Взривен е банкомат в район „Тракия“

7 Юли 2018 | 09:17 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Взривен е банкомат в район „Тракия“ в Пловдив. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пловдив говорителят на ОДМВР-Пловдив. Сигналът е получен около 04.40 ч. тази сутрин на тел. 112. В момента на мястото се извършва оглед. Провеждат се процесуално-следствени действия.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.