НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:18


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОДМВР-Пазарджик: Извършва се строг контрол за движението на каруци по главните пътища в областта

ОДМВР-Пазарджик: Извършва се строг контрол за движението на каруци по главните пътища в областта

19 Юли 2018 | 10:58 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Продължава тенденцията за нерегламентирано движение на каруци по главните пътища в област Пазарджик, съобщи за Радио „Фокус” – Пазарджик говорителят на ОДМВР-Пазарджик. По думите му нерегламентираното движение на този вид превозни средства в региона се следи стриктно от „Пътна полиция“. „Каруците са пътни превозни средства, които създават предпоставки за пътни инциденти, особено ако не са оборудвани, не са боядисани в съответния жълт цвят, нямат светлоотразители и не са регистрирани“, каза още Стоянов. Според него, все още има проблеми с движението на каруци по скоростните пътища и най-вече по главния път І-8 Пазарджик – Пловдив. Там са насочени и усилията на полицейските служители. В тази връзка с контрола на движението на такива пътни превозни средства са ангажирани както екипи на „Пътна полиция“, така и на полицейското управление в квартал „Изток” и на Районното управление на полицията „На всеки един, който е установен на този път или съответно е с необорудвана каруцата по съответния начин, му се съставя акт за административно нарушение. Усилията на полицаите са насочени основно през нощните часове и почивните дни, които се използват от водачите на каруци най-често за пътуване по главни пътища и в централната част на Пазарджик“, уточни Стоянов.
Движението на каруци в областния град Пазарджик е регламентирано в Наредбата за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в община Пазарджик. Там е отбелязано, че пътните превозни средства (ППС) с животинска тяга, собственост на жители на Пазарджик, се регистрират в Община Пазарджик. На регистрираните ППС се издава регистрационен талон и регистрационна табела. Табелата представлява правоъгълник с размери 21/16 см с бял надпис на тъмносин фон ”Пазарджик и трицифрен номер”. В наредбата има текстове, с които се забранява движението на превозни средства с животинска тяга без престилки за животински отпадъци и необорудвани, съгласно Правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата. Забранява се и оставянето на превозни средства с животинска тяга без надзор по улиците.
Албена ЖИЛЕКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.