НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:02


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Британската хеви метъл група „Judas Priest“ събра 20 000 души публика във втората вечер на фестивала „Hills of Rock“

Пловдив: Британската хеви метъл група „Judas Priest“ събра 20 000 души публика във втората вечер на фестивала „Hills of Rock“

22 Юли 2018 | 10:53 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Британската хеви метъл група „Judas Priest“ обедини 20 000 души във втората вечер на фестивала „Hills of Rock“ в Пловдив, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив организаторите на събитието. Членовете на групата, която беше хедлайнер в програмата на фестивала за 21 юли, излязоха на Главната сцена малко след 22.30 часа. В продължение на час и половина „Judas Priest“ поддържаха настроението на екзалтираната публика и изпълниха на сцената 18 от своите песни. Стартът на участието на хеви метъл легендите беше даден с песента „Firepower“ от последния им едноименен албум. Последваха „Grinder“, „Sinner“, „The Ripper“, „Lightning Strike“, „Bloodstone“, „Saints in hell“, „Turbo Lover“, „Tyrant“, „Night comes down“, „Freewheel burning“, „Guardians“, „Rising from ruins“. Групата не пропусна да изпълни и хитове като „You’ve got another thing comin'“, „Painkiller“, „Metal gods“, „Breaking the law“ и „Living after midnight“.
Преди „Judas Priest”на главната сцена стъпиха „Odd crew“, „Jinjer“, „Madame Mayhem“, „Battle beast“ и „Dope“, които имаха задачата да подгреят публиката за хеви метъл легендите „Judas Priest“. Музикалната програма на останалите две сцени – Алтърнатив-сцена и сцена „На тъмно“ включваше „Fool circle“, „Saint electrics“, „District 13“, „Cold snap“, „Axez“, „Drive your life“, „Mlyk!“ и Милена.
Хедлайнери в третата последна вечер на фестивалната програма са „Iron Maiden“. Те ще излязат на Главната сцена минути след 21.00 часа, за да представят своите хитове през последните десетилетия. Преди титаните „Iron Maiden“ на сцената ще се изявят групите „Planet of Zeus“, „The raven age“ и „Tremonti“. Вратите на фестивала отново ще бъдат отворени в 16.30 часа днес за желаещите да присъстват на най-мащабното рок събитие в България.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Никола Дойчев, Доброволно формирование „Пловдив 112“: Грижата за собственото ни здраве и безопасност са водещи при присъствие на мащабни събития като „Hills of Rock“

Никола Дойчев, Доброволно формирование „Пловдив 112“: Грижата за собственото ни здраве и безопасност са водещи при присъствие на мащабни събития като „Hills of Rock“

21 Юли 2018 | 14:05 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Грижата за собственото ни здраве и безопасност са водещи при присъствие на мащабни събития като „Hills of Rock“ в Пловдив. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Никола Дойчев, експерт по първа помощ към Доброволно формирование „Пловдив 112“, което за втора поредна година се грижи за обезпечаване здравната безопасност на посетителите по време на фестивала „Hills of Rock“ в града. По думите му заради многобройните гости на самия концерт екипът на ДФ „Пловдив 112“ е достатъчно подготвен. „Провели няколко инструктажа, разработили сме и сме оттренирали специални техники и планове за действие при нужда от оказване на помощ на хората. Ние се чувстваме отговорни за здравето и живота на хората по време на фестивала“, коментира Никола Дойчев. Той посъветва хората с придружаващи заболявания да осигурят необходимите им медикаменти и при най-малкото съмнение за здравето им, да потърсят помощта на доброволното формирование. „По възможност нека хората да си носят за пиене минерална вода. Подчертавам минерална, защото газираните напитки и тези, които съдържат кофеин, не утоляват жаждата и не допринасят за подобряване на състоянието. Трябва да се почива на сянка колкото се може повече. Когато сме изложени на слънце, трябва да използваме лосион за защита, който е с висок фактор. Светлите дрехи и аксесоари също помагат за ситуацията. Нека хората, които присъстват на фестивала да се уверят, че приемат достатъчно течности, дори и да не са жадни. Препоръчвам да се пие най-малко три литра вода на ден. Продължителното излагане на откритите части от тялото на човек на преки слънчеви лъчи може за кратко време да предизвика изгаряния, а високата температура – термичен шок. Ако наблюдавате главоболие, гадене, повръщане, мускулни крампи и неуриниране през последните часове, то най-вероятно сте свидетели на обезводняване. Препоръчваме в такива случай да се пие вода на малки глътки до стабилизиране на човека. Ако някои повръща, не бива да пие каквото и да е било. Ако забелязваме обърканост, дезориентираност, разсеяност или друга промяна в менталното състояние на човек, това е най-вероятно топлинен удар. Потърсете отново нас“, призова Дойчев.
Той коментирам, че на последно място, но не и по важност е предупреждението към посетителите да не прекаляват с алкохола. „Алкохолът в съчетание с високите температури е много рискован фактор, който често води до фатални последствия“, посочи Никола Дойчев. Той каза още, че посетителите на фестивала „Hills of Rock“ лесно ще разпознаят доброволците от „Пловдив 112“, тъй като те са облечени с червени фланелки, които са с бранд и надпис на формированието. „Подготвени сме за всяка една възможна ситуация, в която има риск за здравето на посетителите. Както казваме ние, когато Господ не помага, ние сме на ход. Не трябва да подценяваме ситуацията и големия риск, който съществува“, коментира още експертът.
Никола Дойчев коментира, че по време на фестивала през миналата година са били регистрирани 21 души, които са пострадали от високите температури и от приемането на алкохол. „Имаше и някои по-сериозни случаи, като момче със специфични припадъци от хронично заболяване. Тогава се наложи да предприемем по-специфични действия и да направим нужното, за да го транспортираме до болнично заведение“, каза Дойчев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Никола Дойчев, Доброволно формирование „Пловдив 112“: Разполагаме с най-модерната екипировка на Балканите

Никола Дойчев, Доброволно формирование „Пловдив 112“: Разполагаме с най-модерната екипировка на Балканите

21 Юли 2018 | 13:47 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Доброволно формирование „Пловдив 112“ разполага с най-модерната екипировка за доброволно формирование на Балканите. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Никола Дойчев, експерт по първа помощ към Доброволно формирование „Пловдив 112“, което за втора поредна година се грижи за обезпечаване здравната безопасност на посетителите по време на фестивала „Hills of Rock“ в града. По думите му екипът на доброволното формирование е изключително подготвен и държи на професионализма. „На много места и събития сме отговаряли за обезпечаване безопасността на посетителите. Аз и екипът сме едно цяло и сме се сработили много добре на терен. Работили сме на „Капана Фест“, също на „Hills of Rock“ през миналата година. Ходили сме на истински бедствия като тези в Мизия, в кв. „Аспарухово“ във Варна. Трудно е да се изброи на колко много места сме ходили. Важното е, че имаме много голям опит, попадали сме на много и различни ситуации, като сме се справяли максимално добре във всяка една от тях“, посочи Никола Дойчев.
По повод присъствието на мащабни събития и отговорността на хората към собственото им здраве, той коментира, че има хора, които не усещат, че нещо не е наред с тях и са по-издръжливи на високи температури. „Практиката и опитът ми показват, че хората обичат да се правят на герои и търсят нашата помощ в последния момент. Затова ги съветвам възможно най-скоро и възможно най-рано, ако усетят че нещо не е наред и не се чувстват добре, да потърсят нашата помощ. Това изключително много ще помогне както на тях, така и на нас“, заяви Никола Дойчев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Започва тридневният фестивал „Hills of Rock“ в града, над 50 групи ще вземат участие в музикалното събитие

Пловдив: Започва тридневният фестивал „Hills of Rock“ в града, над 50 групи ще вземат участие в музикалното събитие

20 Юли 2018 | 10:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Започва тридневният фестивал „Hills of Rock“ в Пловдив, 55 групи ще вземат участие в музикалното събитие, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. В тазгодишното издание на фестивала на три сцени ще вземат участие над 50 артисти от Европа, Америка и Балканите. Организаторите очакват събитието да бъде посетено от около 60 000 души. За втора поредна година българската група „Уикеда“, малко преди началото на фестивала, отказва договореното си участие на 20 юли и е своевременно заменена от „JEREMY?“.
Още от понеделник започна изграждането на сцените на фестивала и специалните зони за артистите – гримьорни, кетъринг, офиси и други. За реализирането на събитието работи екип от над 600 души. Основната сцена, на която ще свирят хедлайнерите Sabaton, Judas Priest и Iron Maiden, пристигна специално от Унгария. Тя е с внушителни размери и ще бъде оборудвана с изключително модерна звукова и светлинна апаратура. Сцената ще разполага с огромни екрани, което ще позволи на хората и от по-далечно разстояние да следят шоуто.
По време на фестивалните дни, входовете на Гребната база в Пловдив ще бъдат отворени от 16.30 часа. Билети могат да бъдат закупени и на място. След задължителните проверки за забранени предмети, на всеки посетител ще бъде поставена гривна, според типа билет, който притежава. В специално обособена къмпинг зона 500 посетители ще имат възможност да разположат своите палатки.
През трите дни на фестивала „Hills of Rock“ се затваря за движение западното платно на бул. „Копривщица“ в Пловдив, в участъка между кръстовищата с бул. „Шести септември“ и бул. „Марица-юг“.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Интересът към тридневния фестивал „Hills of Rock“ е огромен, от месеци няма места за настаняване в хотелските комплекси

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Интересът към тридневния фестивал „Hills of Rock“ е огромен, от месеци няма места за настаняване в хотелските комплекси

18 Юли 2018 | 13:55 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Интересът към тридневния фестивал „Hills of Rock“ в Пловдив е огромен, от месеци няма места за настаняване в хотелските комплекси в града. Това каза на пресконференция по повод събитието кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Тотев добави, че специално за фестивала в града ще пристигнат от други градове и държави хиляди фенове на рок и метъл музиката, за да чуят своите идоли. „Нивото на групите, които са част от афиша на събитието, е изключително високо. Става въпрос за групи, с които са израснали цели поколения. Феновете в България ще могат да се докоснат до едно събитие, което е на изключително високо ниво, изключително добре организирано, на правилното място и в правилното време. След поредната успешна година за фестивала остава предизвикателството за организаторите за това какви групи ще бъдат поканени на фестивала през 2019 година. Групите тази година вдигат високо летвата“, коментира кметът Иван Тотев. Той посочи, че във връзка с мащабното тридневно събитие на Гребната база в Пловдив, ще бъде въведена временна забрана за движение по западното платно на бул. „Копривщица“, от зоната на зала „Чайка“ до бул. „Шести септември“. „Платното ще се използва за паркиране на посетители. „Призовавам да се ограничи максимално придвижването с автомобили в района, тъй като местата за паркиране са ограничени. Каквото и да се направи, местата не са толкова много. Ще може да се паркира и около Зоопарка, където има около 200 паркоместа. Молбата ми е повече хора да се придвижват с един автомобил, а който може да дойде без превозно средство, независимо дали пеша или с градския транспорт. Автобуси ще има до късно в събота и неделя. През района на Гребната база преминават автобусите с №10, 17 и 37“, посочи Иван Тотев, като уточни, че в утрешния ден ще има по-подробна информация за разписанието на автобусите, възможностите за паркиране и ограниченията за движението в района.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.