НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:19


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Лиляна Павлова: Признателна съм на екипа на Националния дворец на културата, който през цялото Българско председателство на Съвета на ЕС работи денонощно

Министър Лиляна Павлова: Признателна съм на екипа на Националния дворец на културата, който през цялото Българско председателство на Съвета на ЕС работи денонощно

17 Юли 2018 | 20:30 | Агенция "Фокус"
София. „Признателна съм на екипа на Националния дворец на културата, който през цялото Българско председателство на Съвета на ЕС работи денонощно. Това са хората, които направиха възможно провеждането на заседанията – плавно, добре организирано, без никакъв пропуск. Благодарна съм за колегиалното отношение, за доброто партньорство, за синхрона, който беше постигнат между нас“. Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова на проведената по-рано днес среща с екипа на Националния дворец на културата, съобщиха от пресцентъра на Министерство на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.
Министър Павлова благодари лично на всеки един служител. Тя връчи почетни грамоти на изпълнителния директор на дружеството Ангел Митев и на председателя на Съвета на директорите Борислав Велков.
„Хората от НДК накараха всички, прекрачили прага на двореца, да се чувстват уютно и спокойно, те направиха така, че сградата да се превърне в символ и в дом на Българското председателство“, каза министър Павлова по време на срещата с екипа на двореца.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Лиляна Павлова: Служителите на МВР направиха и невъзможното, за да гарантират спокойствието по време на Председателството

Министър Лиляна Павлова: Служителите на МВР направиха и невъзможното, за да гарантират спокойствието по време на Председателството

17 Юли 2018 | 18:49 | Агенция "Фокус"
София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова връчи грамоти в знак на признателност за професионалната работа през изминалата една година на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и на главния секретар главен комисар Младен Маринов. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на Българското председателство на Съвета на ЕС. На тържествената церемония в МВР тя благодари на всички служители, осигурили спокойствието на българските граждани и сигурността на проведените близо 300 събития от календара на Българското председателство.
„Вие направиха и невъзможното, за да гарантирате спокойствието на всички нас – българските граждани, и на всички нашите гости и делегати от света“, каза министър Лиляна Павлова в обръщението си към служителите на министерството на вътрешните работи. Тя подчерта, че благодарение на професионализма, отговорността и дискретното присъствие на службите и техните адекватни действия, обществото не разбра за заплахите и провокациите, съпътствали месеците на подготовка и провеждане на Българското председателство.
За спокойствието и сигурността на събитията от календара, на българските граждани и гостите на София се грижиха няколко служби на МВР - Гранична полиция, Национална полиция, Пътна полиция, ГДБОП, Пожарна безопасност и защита на населението, СДВР, Жандармерия, Специализираните полицейски сили, Специализирания отряд за борба с тероризма, Дирекция комуникации и информационни технологии, отделите Масови мероприятия и Охранителна полиция работиха като едно цяло по време на изминалата една година за успешното провеждане на Българското председателство. Специални благодарности министърът отправи и към служителите и експертите на МВР в Брюксел, които освен осигуряването на сигурността и охраната на събитията в чужбина, работиха на оперативно ниво в работните групи. Министърът подчерта техния принос за приключването на целия законодателен пакет по темата сигурност и миграция и най-вече за взимането на важното компромисно решение в края на Българското председателство, касаещо дъблинската реформа.
„Дни след края му можем с гордост и достойнство да кажем, че не дадохме и най-малкия повод за съмнения във възможностите на нашите служби. Напротив, те ни дадоха повод да се гордеем с тях като българи и да покажем, че страната ни е надежден партньор на ЕС и НАТО“, посочи министър Павлова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Лиляна Павлова ще награди ръководството на МВР за приноса му в успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС

Министър Лиляна Павлова ще награди ръководството на МВР за приноса му в успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС

17 Юли 2018 | 09:04 | Агенция "Фокус"
София. От 13.30 часа днес в сградата на Министерството на вътрешните работи ще се състои тържествена церемония, на която министър Лиляна Павлова ще награди политическото и професионално ръководство на МВР за съществен принос в успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.