НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:26


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

До края на 2019 г. в парк „Възраждане“ ще бъде изграден комплекс с басейни с минерална вода (ОБЗОР)

До края на 2019 г. в парк „Възраждане“ ще бъде изграден комплекс с басейни с минерална вода (ОБЗОР)

17 Юли 2018 | 21:07 | Агенция "Фокус"
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков представиха проекта за разширяване на парк „Възраждане“ с инвестиции от общинското дружество „Софийски имоти“. Паркът ще бъде разширен с още 25 дка, а върху 6,6 дка ще бъдат изградени аквапарк и басейни с минерална вода. Аквапаркът ще разполага с 5 открити басейна, с две водни пързалки, детски и бебешки басейн. В сграда в парка ще има закрит басейн и СПА център. Съществуващите дървета ще се запазят, като ще бъдат засадени още над 400 широколистни и иглолистни дървета, 9800 храсти и 5000 цветя. „Целта ни е паркът и аквапаркът да са готови в края на 2019 г. Така София ще разполага с над 80 дка нов парк с развлекателни и спортни съоръжения“, обяви Йорданка Фандъкова. По предварителни оценки дружеството „Софийски имоти“ ще инвестира 9,5 млн. лева в проекта. Част от средствата се осигуряват от управлението на общинската собственост, а друга - ще бъде финансирана чрез заем от Фонда за градско развитие съм ОП „Региони в растеж“. Предложението на дружеството „Софийски имоти“ за разходване на собствени средства и паричен заем от 9,5 млн. лева и изпълнението на последния етап от реализацията на парк „Възраждане“ ще бъде гласувано от Столичния общински съвет на 26 юли. Председателят на СОС Елен Герджиков отбеляза, че дружеството „Софийски имоти“ от символ на разграбването се е превърнало в такова, което управлява оптимално общинската собственост, предназначена за търговски цели и отстоява собствеността си. Той обяви, че за първи път капиталът на дружеството е ясен, чист и вписан. „Основната цел на този развлекателен комплекс, който предстои да се обособи, е да облагороди района на парк „Възраждане“. Да подобри средата за отдих, да създаде допълнителни условия за спорт и здравословна жизнена среда чрез използване на минералната вода в прилежащото находище“, заяви Елен Герджиков.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът Йорданка Фандъкова: Ще разширим парк „Възраждане“ и ще изградим аквапарк и басейни с минерална вода

Кметът Йорданка Фандъкова: Ще разширим парк „Възраждане“ и ще изградим аквапарк и басейни с минерална вода

17 Юли 2018 | 14:42 | Агенция "Фокус"
София. Готови сме с идейния проект за разширяване на парк „Възраждане“ с още 25 дка. Върху 6,6 дка изграждаме аквапарк и басейни с минерална вода, а с 18,2 дка разширяваме парка. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във „Фейсбук“. „Всички съществуващи дървета на терена се запазват, като ще бъдат засадени още над 400 широколистни и иглолистни дървета. Закритият плувен басейн ще е разположен в обслужващата сграда, в която ще има и СПА-център. Аквапаркът разполага с 5 открити басейна, като акценти са двете водни пързалки, детския и бебешкия басейн“, обяснява кметът. „Целта ни е паркът и аквапаркът да са готови в края на 2019 г. Така София ще разполага с над 80 дка нов парк с развлекателни и спортни съоръжения“, обявява Йорданка Фандъкова. „Предварителните оценки на инвестицията, която ще направи общинското дружество „Софийски имоти“, в изграждането на парка и аквапарка, е 9,5 млн. лв. Част от средствата се осигуряват от управлението на общинската собственост, а друга - ще бъде финансирана чрез заем от Фонда за градско развитие съм ОП „Региони в растеж““, пише още кметът.

Визуализация на изготвения проект за разширение на парка можете да видите тук:

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков ще представят проекта за разширяване на парк „Възраждане“

Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков ще представят проекта за разширяване на парк „Възраждане“

17 Юли 2018 | 07:25 | Агенция "Фокус"
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков ще представят проекта за разширяване на парк „Възраждане“ с инвестиции от общинското дружество „Софийски имоти“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Представянето ще се състои в 11.30 часа в зала 1 на ул. „Московска“ 33.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.