НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград: Основната дейност на Рило-Пирински туристически район е да популяризира възможностите за туризъм

Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград: Основната дейност на Рило-Пирински туристически район е да популяризира възможностите за туризъм

17 Юли 2018 | 15:36 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Основната дейност на Рило-Пирински туристически район е популяризиране на прекрасните възможности, които има нашия район. Това каза по време на учредяване на Организация за управление на Рило-Пирински туристически район, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. „Последователните усилия на Министерство на туризма за развитие на всички дейности, свързани с регионалния маркетинг и рекламата на туристическите възможности най-вече на нашия Рило-Пирински район, са в следствие на това днес да бъде положена основата за учредяване на тази организация“, каза Михайлов. По думите му основната дейност ще бъде свързана именно с популяризиране на прекрасните възможности, които има районът и даденостите му – минерални извори, възможности за зимен и културен туризъм, така че поставянето на основата на това много важно за развитие на туризма начинание да бъде днес. „Предстои доста работа след това. Искам да декларирам безрезервната подкрепа, която ще имате от страна на Областна администрация - Благоевград в осъществяване на вашата дейност и постигане на целите. Ненапразно в Югозападния район за развитие на Регионалния съвет е определено, че една от приоритетните цели за дейността на този съвет, заедно с огромната подкрепа на Банско Георги Икономов, беше издигнато като приоритет туризма и неговото развитие“, каза още Михайлов.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: В града беше учредена Организация за управление на Рило-Пирински туристически район

Благоевград: В града беше учредена Организация за управление на Рило-Пирински туристически район

17 Юли 2018 | 14:59 | Агенция "Фокус"
Благоевград. В града беше учредена Организация за управление на Рило-Пирински туристически район, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. Заседанието се провежда в Заседателната зала на Областна администрация - Благоевград. Учредителната община е Банско, като на срещата присъстват представители на общините Благоевград, Банско, Белица, Гърмен, Гоце Делчев, Дупница, Кресна, Костенец, Петрич, Разлог, Сандански, Сапарева баня, Сатовча, Хаджидимово и Якоруда, както и сдруженията „Долината на Места” и „Съюз на туристическия бизнес – Банско”. На заседанието присъства и Валентина Червенкова, представител от Министерство на туризма. Първа точка от дневния ред беше приемане на решение за учредяване на Организация за управление на Рило-Пирински туристически район. На заседанието ще бъде приет устав на организацията, както и избор на членове на Управителния съвет и на Контролния съвет. Присъстващите предстои да приемат решение за формите на финансиране на организацията.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нападение в Страсбург. 12 декември 2018 г.
Нападение в Страсбург. 12 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.