НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:01


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Перник: Кметът Вяра Церовска и екипът ѝ бяха запознати със сценария на обучението при земетресение от 6,1 по Рихтер с частични разрушения в промишлената зона на град Батановци

Перник: Кметът Вяра Церовска и екипът ѝ бяха запознати със сценария на обучението при земетресение от 6,1 по Рихтер с частични разрушения в промишлената зона на град Батановци

12 Юли 2018 | 10:09 | Агенция "Фокус"
Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът ѝ бяха запознати със сценария на обучението при земетресение от 6,1 по Рихтер с частични разрушения в промишлената зона на град Батановци. Срещата беше водена от директора на дирекция „Оперативни дейности“ Красимир Шотаров и комисар Емил Мароков -директор Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
„За съжаление, Перник познава всички тези ситуации, не на игра, а наистина. Няма някой от тук, който да не помни земетресението през 2012 г. Знам силата на вашето участие и подготовка, значимостта на вашето присъствие в този град. Затова с голямо уважение оценявам тази среща и това, което днес ще се проведе. Защото в поредица от дни, в които е имало много драматични ситуации вие сте били там, където всички перничани са очаквали това. Днешният ден ще даде по-голяма сигурност за нас, че сме готови да посрещнем предизвикателствата, които са все повече и много по-голямо спокойствие на гражданите, че ние сме на постовете, на които трябва да бъдем. Желая успех на мисията. Ползотворно участие на нашите гости от Сърбия“, каза кметът Вяра Церовска.
Учението е съвместно на Единната спасителна система в област Перник, сектор "Специализирани оперативни дейности" при Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и доброволното формирование към Община Перник.
Спасителите ще издирват и спасяват застрашени и пострадали граждани и ще гасят възникнал пожар вследствие на разлив на гориво.
Практическите действия включват още мониторинг и изграждане на защитна дига - водна бариера.
Учението е по проект за съвместни действия при извънредни ситуации в трансграничния регион на Сърбия и България, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество със Сърбия.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.