НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Илиана Беновска: Г-жо Нинова, на Борисов, ако „му излезе колата от пътя“, БСП запрегнала ли е победната си каруца

Илиана Беновска: Г-жо Нинова, на Борисов, ако „му излезе колата от пътя“, БСП запрегнала ли е победната си каруца

24 Юни 2018 | 12:59 | Агенция "Фокус"
София. Г-жо Нинова, на Борисов, ако „му излезе колата от пътя“, БСП запрегнала ли е победната си каруца? Това е въпросът на журналиста Илиана Беновска в днешното издание на предаването „Беновска пита” по Канал 3 и К2, съобщиха от екипа на предаването. На Еньовден, денят на „мълчаната вода“, Вие, г-жо Нинова, отново се разприказвахте и надухте Йерихонската тръба да разрушите управлението на ГЕРБ. Запитахте: „Защо Борисов не звънна на Меркел, а звънна на Орбан? Борисов взима много остър завой и ще му излезе колата от пътя."
Да, със сигурност трябва да чуем отговора на Борисов защо до вчера ходеше при Меркел, а днес търси Орбан и се надяваме министър-председателят да успее хем да не приемаме в България нови бежанци, хем да усвоим увеличените от ЕС пари за държавата ни.
Но! Ще отидем и пред централата на БСП на „Позитано“ 20, за да проверим Нинова вързала ли е отпред черната си кобила и запрегнала ли е победната каруца на БСП, и кого е натоварила в тази социалистическа каруца, като се е пригласила да печели предсрочни избори и да управлява България.
Защото двамата депутати от ЗС „Александър Стамболийски“ Спас Панчев и Георгиев напускат коалицията „БСП за България“,тъй като нямат вяра, че БСП ще бие ГЕРБ на местните избори. И каруцата на Нинова олеква. И в парламента БСП остава със 78 народни представители.
В тази каруца не виждаме и знакови лица на БСП като Георги Гергов, Янаки Стоилов, Михайл Миков, Илияна Йотова, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, Красимир Янков, Ангел Найденов, Мая Манолова, Костадин Паскалев и др., с чиято помощ Корнелия се закичи с „розата“ председател на БСП.
Не е ясно и кой ще държи юздите на черната кобила, за да спечели каквито и да е избори Нинова, защото, май, Гергов и Паскалев са отказали да са председатели на предизборния щаб на БСП, а сигурно и Калоян Паргов няма да поеме този риск, защото София не е имала червен кмет от 1990 г. – 28 години, а БСП не е печелила парламентарни избори от 2007 година - 11 години.
И не се знае дали този път Бате Серго – Стефан Данаилов, ще има сили и вдъхновение да изтегли от калта на изборните загуби каруца на БСП. Не е и, вече, сигурно, че Румен Радев, гордостта на Нинова, президентът - летец, който „вдигна самолета“ в подкрепа на външната политика на Борисов, ще се приземи и ще тича пред каруцата на БСП, като глашатай на изборна победа на Нинова.
И накрая, но не на последно, а на първо място, уважаемата председателка Нинова да си сложи в рамка думите на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган за вота на недоверие на БСП в началото на председателството на ЕС: „Доколкото разбирам този вот на недоверие няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи към позитивни дела. Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата. Тогава какво правим? Ако целта е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом. Защото първо че тотално ще се изпортим, може някак да се преглътне. По-важното е друго: това правителство няма да има по-дълъг живот от няколко месеца. И отново влизаме в опасната спирала на предсрочни избори само и само да си намерим място в централната властова система на държавата. Затова дълг на гражданското общество и на всички политически сили е да гарантират сигурността и стабилността на държавата. Границата между подчертаването на особената важност на даден проблем и неволното му преекспониране виси на косъм над главите на политици и анализатори“.
Г-жо Нинова, на Борисов, ако „му излезе колата от пътя“, БСП запрегнала ли е победната си каруца?
Аз съм Беновска. И питам.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Украинците празнуват историческия Синод за обявяване на независимост на УПЦ. 16 декември 2018 г.
Украинците празнуват историческия Синод за обявяване на независимост на УПЦ. 16 ...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.