НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:03


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Имаме проект по обособени трамвайни трасета да се движат и автобуси на градския транспорт

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Имаме проект по обособени трамвайни трасета да се движат и автобуси на градския транспорт

22 Юни 2018 | 12:08 | Агенция "Фокус"
София. Имаме проект по обособени трамвайни трасета да се движат и автобуси на градския транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на изграждането на нова сграда и обновяването на старата на 134 ДГ "Любопитко" в район "Красно село", предаде репортер на Агенция "Фокус". "Това е практика в много европейски градове. Първата такава, над която се работи в момента е на бул. "Константин Величков", каза още тя. "Успяхме да подменим с над 50% автобусите от столичния градски транспорт. Тази година очакваме първите 20 електробуса и над 60 газови автобуса, с които ще подменим старите. Всяка мярка сама за себе си няма да даде толкова голям ефект, но всички заедно дават ефект. Ние прилагаме всички мерки, които се прилагат в другите европейски столици", каза още тя. "Най-голямото предизвикателство остава да работим за битовото отопление, което беше основен замърсител на въздуха тази зима. За мен основно остава разширението на газопреносната и топлопреносната мрежи. Това е най-екологичното отопление", допълни Фандъкова. "Около 50 км. велоалеи има в София. Виждаме, че велосипедистите стават все повече. Работим много активно по разширяване и свързването на велоалеите. За мен това е важна мярка за подобряването на качеството на въздуха", каза още кметът на София.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Близо 50 сгради на училища и детски градини ще бъдат ремонтирани тази година

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Близо 50 сгради на училища и детски градини ще бъдат ремонтирани тази година

22 Юни 2018 | 12:05 | Агенция "Фокус"
София. Близо 50 сгради на училища и детски градини ще бъдат ремонтирани тази година. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на изграждането на нова сграда и обновяването на старата на 134 ДГ "Любопитко" в район "Красно село", предаде репортер на Агенция "Фокус". "Започваме цялостната реконструкция на 22 училища и детски градини и основни ремонти в още толкова. На 3 от тях вече реконструкцията е започнала", допълни тя. "Наред с инфраструктурата и екологията образованието за мен е изключително ключов приоритет. За това огромни средства от общинския бюджет основно инвенстираме в строителството на детски градини и училища. Тази година довършваме още две детски градини освен тази. През последните години благодарение на множеството инвестиции успяхме да преодолеем недостига на места в детските градини", допълни Фандъкова. "За тази и следващата година инвестициите в образованието, които сме осигурили са около 90 млн. лева. Това са средства, които инвестираме директно в децата и тяхното образование", каза още кметът на София.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.