НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:41


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: Общината реализира проект за изследване на миграцията

Бургас: Общината реализира проект за изследване на миграцията

20 Юни 2018 | 16:11 | Агенция "Фокус"
Бургас. Община Бургас ще анализира миграционните процеси, като заедно с 30 европейски партньори ще участва в реализирането на проект „Моментни снимки от границите“. Това съобщиха от Общината. Той е своеобразно надграждане на инициативи като „Бургас харесва младите“ и „Завръщане в Бургас“, с които администрацията цели да задържи в града младите и талантливи хора и да им предостави поле за професионална реализация.
Проектът беше представен на пресконференция, в която участваха зам.-кметът на Бургас по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, Димитър Матев – представител на Балканския институт за труд и социална политика, и Весна Балтина от дирекция „Европейски политики и програми“ в Община Бургас.
„За първи път се опитваме да се намесим като град в партньорство с изследователски институти и гражданския сектор в една тема, която ни е до болка позната и на Бургас, и на България като граничен район по отношение на Европейската общност“, каза при представянето на проекта Руска Бояджиева.
Първото публично събитие по проекта ще се състои на 20 юни – Световен ден на бежанците.
В Бургас с атрактивни събития младежи ще изразят своите виждания за миграцията. Те ще се проведат на различни места в града: от 17 часа на площад “ Тройката“, от 18 часа на Компаса, от 19 часа – на пл. „Атанас Сиреков“ и от 20 часа на терасата при КЦ „Морско казино“ ще бъде представена художествена интерпретация на темата.
Изпълнението на проекта има за цел да подобри критичното разбиране на глобалните взаимозависимости, определящи миграционните потоци към европейските граници. Феноменът на миграцията преформулира социалните и политическите географии по нов начин, като повдига нов дебат по границите. В сърцето на кампанията са гласовете, преживяванията, моментните снимки от границите и тяхното най-широко разпространение сред европейските граждани.
„SNAPSHOTS FROM THE BORDERS“ е тригодишен проект, съфинансиран от Европейския съюз (бюджетната линия EuropeAid DEAR), управляван от 31 партньора. Дейностите ще обхванат всички европейски страни.
Повече информация за партньорите и проектните дейности на website: www.snapshotsfromtheborders.eu

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Южнокореецът Ким Йон-ян оглави Интерпол. 21 ноември 2018 г.
Южнокореецът Ким Йон-ян оглави Интерпол. 21 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.