НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:10


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Симитли: Чрез политиките, които реализираме, и увеличението на заплатите успяхме да направим учителската професия по-атрактивна за младите

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Симитли: Чрез политиките, които реализираме, и увеличението на заплатите успяхме да направим учителската професия по-атрактивна за младите

19 Юни 2018 | 20:08 | Агенция "Фокус"
Симитли. Чрез политиките, които реализираме, и увеличението на заплатите успяхме да направим учителската професия по-атрактивна за младите. Това каза в Симитли зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Той обясни, че особено за малките общини всичко това е било много важно, тъй като на много места досега са преподавали предимно по-възрастни хора.
Цветанов коментира, че Община Симитли се развива много добре през последните години, а доизграждането на автомагистрала „Струма“ ще спомогне за развитието на бизнеса и икономиката в града и региона. „Освен това ще намалим броя на пътнотранспортните произшествия и вредните емисии. За да има развитие в дадена община, трябва да се изгради добра бизнес среда, а магистралата ще спомогне за това“, подчерта Цветанов. Той даде висока оценка за народния представител от Симитли Стефан Апостолов и кмета на града Апостол Апостолов, като каза, че тяхната работа показва, че когато има диалог и комуникация, проблемите могат да бъдат решени.
Цветанов коментира, че е много важно политическите партии в страната да работят заедно по темите, които касаят националните интереси. „Омразата в политиката не води до успех. Трябва да има разумно говорене и обсъждане на идеи, за да може да решаваме всички важни въпроси“, допълни Цветанов. С актива на ПП ГЕРБ – Симитли, общинското ръководство, кметове на селата в общината, някои от които са членове на БСП и ДПС, както и с граждани, бяха дискутирани и други актуални теми, сред които - стабилността на страната, икономическия растеж и успешните политики, реализирани по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС).
Кметът на Симитли Апостол Апостолов благодари на Цветан Цветанов за посещението и каза, че Общината е пример за това как трябва да се работи в единство. За пример той посочи, че в Общински съвет – Симитли, съветниците гласуват единодушно за развитието на града и малките населени места. Апостолов отбеляза, че за Община Симитли европейската солидарност е много важна, тъй като към момента тя има спечелени 6 проекта по линия на ЕС, три от които са по Оперативна програма „Развитие на селските райони“. Кметът на Симитли добави, че автомагистрала „Струма“ наистина е много важна, а най-добрата новина за общината е, че по линия на трасето ще бъде реновиран мостът в Симитли, а освен това ще бъде подобрен и пътят Симитли – Брежани – Мечкул – Сенокос – Стара Кресна - Кресна, единственият, който съпътства трасето на автомагистралата. Апостолов постави и въпроса, че трябва да се помисли за възнагражденията в общинската администрация.
От своя страна депутатът Стефан Апостолов каза, че последователно реализира поетите ангажименти към обществеността, като дарява и част от заплатата си за двойки с репродуктивни проблеми. Той добави, че също така от понеделник ще започне ремонт на детската градина в Черниче.
Областният координатор на ПП ГЕРБ за Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева представи новото общинско ръководство на партията в Симитли, с председател Лилияна Айкова.
В Симитли заедно с Цветан Цветанов бяха и депутатите Александър Мацурев, Стефан Апостолов и д-р Емил Тончев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с общинското ръководство на партията в Кресна

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с общинското ръководство на партията в Кресна

19 Юни 2018 | 18:35 | Агенция "Фокус"
Кресна. Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов се срещна с общинското ръководство на ГЕРБ-Кресна. Това съобщиха от пресцентъра на партията. На срещата присъстваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева и депутатите от ГЕРБ Александър Мацурев, Стефан Апостолов и д-р Емил Тончев. На събитието бе обсъдена актуалната политическа обстановка в страната и предстоящите догодина местни и европейски избори.
По време на разговора Цветан Цветанов изтъкна, че държавата е икономически стабилна, икономиката бележи ръст и доходите се повишават. „Учителите са удовлетворени от увеличението на заплатите им и признават, че младите вече проявяват по-голям интерес към учителската професия”, сподели Цветан Цветанов. Той отбеляза, че доверието към ГЕРБ нараства, защото партията изпълнява предизборните си обещания. Заместник-председателят на ГЕРБ призова представителите на общинското ръководство на партията в Кресна да бъдат посредници на успехите на правителството на Бойко Борисов и управляващото мнозинство в парламента. „Популизмът на нашите опоненти се преодолява само с факти“, обясни Цветанов.
Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева представи новото общинско ръководство. За общински ръководител е избрана Валентина Таскова, а за организационен секретар Георги Георгиев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря с изпълнителния директор на „Енергоремонт” – Кресна Стефан Дончев

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря с изпълнителния директор на „Енергоремонт” – Кресна Стефан Дончев

19 Юни 2018 | 17:27 | Агенция "Фокус"
Кресна. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря днес със Стефан Дончев, който е изпълнителен директор на едно от най-големите предприятия в област Благоевград - „Енергоремонт” – Кресна. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Дончев посрещна Цветан Цветанов и депутатите от ГЕРБ - Благоевград в кабинета си, като сред обсъжданите теми бяха проблемите пред бизнеса и възможностите за финансиране по европейските програми на малките и средни предприятия в новия програмен период.
Цветан Цветанов и Стефан Дончев се обединиха около мнението, че изпълненото от ГЕРБ обещание да се изгради АМ „ Струма” е изключително важно за развитието на региона, защото се подобряват условията за бизнес и туризъм. Домакинът изтъкна, че за първи път политик идва в „Енергоремонт“ за два пъти в рамките на половин година и то при положение, че няма избори.
Стефан Дончев поиска да се организира среща на национално ниво, на която представители от всички сфери на бизнеса да коментират новите възможности за развитието на металургията, леярството и др.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Струмяни: Ние сме системна партия, която знае своите отговорности към обществото

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Струмяни: Ние сме системна партия, която знае своите отговорности към обществото

19 Юни 2018 | 16:50 | Агенция "Фокус"
Струмяни. ГЕРБ е системна партия, която знае своите отговорности към обществото. Това каза в Струмяни зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. По думите му България е стабилна и генерира икономически растеж през последните години. „Според прогнозите икономическият ръст ще се запази и през следващата година, а това показва, че реализираме успешна политика“, посочи още Цветанов. Той отбеляза, че правителството се стреми да запази доброто състояние на страната и липсата на дефицит. „В момента цяла Европа отчита икономически ръст под 1%, а ние - над 3%, което е показателно за свършената работа“, отбеляза Цветанов. Той подчерта, че е много важно да има диалог с хората и да се говори с тях по всички актуални теми и проблеми, за да може да се намира и тяхното решение.
С актива и общинското ръководство на партията в Струмяни бе обсъдена актуалната политическа обстановка и проблемите на местното население. По време на срещата бе утвърдено и новото ръководство на партията, като за председател бе избран Кирил Укев. Областният координатор на ПП ГЕРБ за Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева пожела успех на ръководството, а също - сили и хъс.
В Струмяни заедно с Цветан Цветанов бяха и депутатите Александър Мацурев, Стефан Апостолов и д-р Емил Тончев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Сандански: Правителството и местната власт са стабилни, което позволява икономически растеж

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Сандански: Правителството и местната власт са стабилни, което позволява икономически растеж

19 Юни 2018 | 14:36 | Агенция "Фокус"
Сандански. Правителството и местната власт са стабилни, което позволява икономически растеж. Това каза в Сандански зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Той отбеляза, че за правителството и ГЕРБ темата за предсрочни избори не стои на дневен ред, а исканият вот на недоверие от страна на БСП е част от политиката, която партията е започнала още преди европредседателството.
„На всички е ясно, че няма алтернатива на сегашното управление на страната и Сандански“, посочи още Цветанов. Той отбеляза, че стабилността на държавата е позволила с министерски постановления да се отпускат допълнителни средства за общините в България, в това число и за Община Сандански. Цветанов коментира, че община Сандански е много важна за него, защото тя има стратегическо местоположение. „С изграждането на автомагистрала „Струма“ и предсрочното пускане на лота до Сандански ще подобрим качеството на живот, но също така ще намалим вредните емисии, както и пътнотранспортните произшествия“, отбеляза Цветанов. Той подчерта, че магистралата ще спомогне и за по-бързото придвижване, а също и развитието на туризма.
„За мен и ГЕРБ е удовлетворяващо, че имаме много добри показатели в Област Благоевград, а обществените нагласи са много добри. Имаме видими резултати, които ни дават самочувствие, че можем да продължим напред, но освен това осъзнаваме и отговорностите, които имаме“, подчерта Цветанов. Той изрази задоволство си и от работата на народните представители от областта, които работят активно за решаването на проблемите и подобряване качеството на живот на хората в общините.
Цветанов коментира и актуалните политически и международни теми. Той заяви, че подписването на споразумението между Македония и Гърция дава сигурност за региона, а темата на европредседателството „Западни Балкани“ е реализирана успешно. Зам.-председателят на ГЕРБ отбеляза, че в момента много актуален е въпросът за бюджета на Европейския съюз за следващия програмен период, особено след излизането на Великобритания, което ще генерира 5% дефицит. „Въпреки това и общата картина в Европа, България се очертава да бъде една от трите страни-членки, които ще получат по-висок бюджет, с около 8%“, допълни Цветанов.
Той коментира също, че след среща на БСП с Вишеградската четворка лидерът на левицата Корнелия Нинова е казала, че правителството не защитава интересите на България в Европейския съюз и че трябва да следваме позицията на Вишеградската четворка. „В същото време Вишеградската четворка ще получи с 24% по-малък бюджет за Кохезионна политика. Не смятам, че това трябва да е силният ни глас в Европа“, отбеляза Цветанов. Той подчерта, че е много важно да се обясни на хората, че не омразата, популизмът и агресията решават проблемите. „В политиката най-важното и ценно е да бъдем искрени с избирателите, казвайки им какво може да бъде реално изпълнено, а не просто да се дават обещания“, каза още Цветанов.
По време на срещата в Сандански бе утвърдено и новото ръководство на партията, като за председател бе избран Кирил Котев. От своя страна той благодари за подкрепата на правителството и съобщи, че именно поради тяхното съдействие в началото на следващия месец ще започне изграждането на новата спортна зала, която се е забавила малко, но причината е била свързана с това да се намери възможно най-добрия и функционален вариант за нея.
Областният координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева от своя страна заяви, че ГЕРБ – Сандански работи успешно и им пожела и за в бъдеще нещата да останат същите.
В Сандански заедно с Цветан Цветанов бяха и депутатите Александър Мацурев и д-р Емил Тончев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Европейската перспектива за Западните Балкани ще ни даде много възможности за подобряване на трансграничното сътрудничество между Петрич и Македония

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Европейската перспектива за Западните Балкани ще ни даде много възможности за подобряване на трансграничното сътрудничество между Петрич и Македония

19 Юни 2018 | 11:24 | Агенция "Фокус"
Петрич. Европейската перспектива за Западните Балкани ще ни даде много възможности за подобряване на трансграничното сътрудничество между Петрич и Македония. Това каза в Петрич зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Радио „Фокус‘‘ – Пирин. Той отбеляза, че кметът Димитър Бръчков вече е започнал да работи в тази посока чрез съвместните събития, които се организират заедно с Македония. Цветанов посочи за пример, че присъствието на кмета на Петрич в Струмица по време на постановката „Железния светилник“, на която присъстваха министър-председателят на Македония Зоран Заев и външният министър Екатерина Захариева, е показателен за това как чрез култура се градят добри съседски отношения. Той добави, че в Петрич резултатите са видими. „Мисля, че обществото ни подкрепя и можем да продължим да вървим успешно и в бъдеще“, каза още Цветанов. Той коментира и актуалната политическа обстановка в страната, като посочи, че в момента темата за предсрочни избори не е на дневен ред за ГЕРБ, както им се иска на опозицията. Цветанов отбеляза, че структурите на партията по места трябва да са готови за предстоящите европейски избори, при които ако ГЕРБ получи по-добър резултат от останалите политически сили, то това ще им даде и психологическо предимство за последващия местен вот. „Отсега трябва да се работи много интензивно и за самите местни избори, укрепвайки организацията по места. Виждам, че имаме широка подкрепа от обществото в Петрич. От Централната власт също подкрепяме Общината за реализирането на важни проекти, като това е следствие от доброто икономическо състояние на страната. Пример в това отношение е пазарът, чието откриване предстои. Преди хората седяха и продаваха своята продукция на земята, а сега ще имат хубав пазар, който ще промени и облика на града“, допълни Цветанов.
По време на срещата в Петрич бе утвърдено и новото ръководство на партията, като за председател бе избран Димитър Бръчков, който благодари на централното ръководство за гласуваното доверие. „Новото ръководство осъзнаваме и оценяваме каква отговорност носим. Резултатите, които постигнахме са в следствие на добрата ни екипна работа през годините. До този момент преживяхме много, но ни предстои още дълъг път да извървим, за да можем да постигнем още видими резултати“, подчерта Бръчков.
Областният координатор на ПП ГЕРБ за област Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева от своя страна заяви, че структурата на партията в Петрич са силни и работят като много добър екип.
В Петрич заедно с Цветан Цветанов бяха и депутатите Александър Мацурев, Георги Динев и д-р Емил Тончев.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и кметът на Петрич Димитър Бръчков инспектираха новоизградения пазар в града

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и кметът на Петрич Димитър Бръчков инспектираха новоизградения пазар в града

19 Юни 2018 | 10:20 | Агенция "Фокус"
Петрич. Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов и кметът на Петрич Димитър Бръчков инспектираха новоизградения пазар в града, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. На обиколката с тях бяха депутатите Георги Динев, Александър Мацурев, д-р Емил Тончев и Даниела Савеклиева, която е и областен координатор на партията за Благоевградска област. По време на обиколката си те се срещнаха и разговаряха с местни жители, които споделиха мнение и препоръки към ГЕРБ. Сред дискутираните теми бяха социалната политика, образованието, спорт и други. Жители на града отбелязаха, че са много доволни от промените, случващи се в общината и страната. Те изразиха надежда, че за в бъдеще ще има още нови инвестиции за Петрич, а също и увеличаване на пенсиите. Пред Цветанов те поставиха и въпроса за спортната база „Цар Самуил“.
Цветан Цветанов проведе и среща с актива на партията в Петрич.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети общините Петрич, Сандански, Струмяни, Кресна и Симитли

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети общините Петрич, Сандански, Струмяни, Кресна и Симитли

19 Юни 2018 | 07:25 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов ще посети общините Петрич, Сандански, Струмяни, Кресна и Симитли. Той ще бъде придружаван от народния представител и областен координатор на ГЕРБ - Благоевград Даниела Савеклиева и народните представители на ГЕРБ от Благоевградска област. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
В 09.30 ч. зам.-председателят на ГЕРБ ще се срещне в сградата на Община Петрич с кмета Димитър Бръчков.
В 10.45 ч. в партийния офис на ГЕРБ в Петрич, намиращ се на ул. „Цар Борис III”, ще започне срещата на Цветан Цветанов с общинското ръководство на партията.
В 12.00 ч. в сградата на Община Сандански Цветан Цветанов ще разговаря с кмета на Сандански Кирил Котев.
В 14.30 ч. в заседателната зала на хотел „Карелия” в Струмяни ще започне срещата с общинското ръководство на ГЕРБ-Струмяни.
За 15.50 ч. е насрочена срещата на заместник-председателя на ГЕРБ с общинското ръководство на партията в Кресна. Събитието ще се проведе в партийния офис.
В 17.00 ч. в сградата на Община Симитли ще се проведе среща с кмета на общината Апостол Апостолов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Мигрантски керван. Мексико 14 ноември 2018 година..
Мигрантски керван. Мексико 14 ноември 2018 година..

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.