НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: В 24 училища на територията на общината има свободни места за прием в първи клас на трето класиране

Варна: В 24 училища на територията на общината има свободни места за прием в първи клас на трето класиране

21 Юни 2018 | 08:55 | Агенция "Фокус"
Варна. В 24 училища на територията на община Варна са останали свободните места за прием в първи клас- трето класиране. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. От 10.00 до 23.59 часа днес системата за електронен прием ще бъде отворена за подаване на ново заявление за деца, неучаствали в първо и второ класиране, или за редактиране на заявление за деца, участвали на първо и второ класиране. Родителите отново имат възможност да подредят по ред на желанията 10 училища, в които са обявени свободни места. Заявления могат да се подават и в Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности“.
След приключване на трето класиране от 28-ми юни подаването на документи и записването за първи клас става на място в училищата, в които има обявени свободни места, допълниха от дирекцията.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Започва записването на първокласниците, приети в училищата в града след втория етап на класиране

Варна: Започва записването на първокласниците, приети в училищата в града след втория етап на класиране

18 Юни 2018 | 09:03 | Агенция "Фокус"
Варна. Започва записването на първокласниците, приети в училищата във Варна след втория етап на класиране. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Записването започва от 9.00 часа в училището, в което е прието детето. При записване родителите трябва да представят за сверка копие и оригинал на удостоверение за раждане и оригинал на удостоверение за завършено задължително предучилищно образование. Децата, ползващи предимство, трябва да представят и документи, удостоверяващи съответните обстоятелства, уточниха от дирекцията. Записването ще продължи до 17.00 часа на 19 юни.
От подадените 193 заявления на втори етап са класирани 151 деца, като 75% от тях влизат по първо желание. След второто класиране свободните места за първокласници в училищата във Варна са 379. Списъкът ще бъде обявен на 20 юни, след като приключи записването на първокласниците след втория етап на класиране. На 21 юни от 10.00 до 23.59 часа системата ще бъде отворена за редакция на стари или подаване на нови заявления от родители, които до момента не са подали заявление за своето дете или не са го записали в училището, в което е прието на второ класиране.
След приключване на трето класиране от 28 юни подаването на документи и записването за първи клас става на място в училищата, в които има обявени свободни места, допълниха от дирекцията.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Записването на първокласниците след втория етап на класиране започва от 18 юни в училището, в което е прието детето

Варна: Записването на първокласниците след втория етап на класиране започва от 18 юни в училището, в което е прието детето

17 Юни 2018 | 11:28 | Агенция "Фокус"
Варна. Записването на първокласниците след втория етап на класиране започва от 9.00 часа на 18 юни в училището, в което е прието детето. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. При записване родителите трябва да представят за сверка копие и оригинал на удостоверение за раждане и оригинал на удостоверение за завършено задължително предучилищно образование. Децата, ползващи предимство, трябва да представят и документи, удостоверяващи съответните обстоятелства, уточниха от дирекцията. Записването ще продължи до 17.00 часа на 19 юни.
От подадените 193 заявления на втори етап са класирани 151 деца, като 75% от тях влизат по първо желание, 17% – по второ, 3% – по трето и 5% – по четвърто и следващо желание. За некласирани 42 деца анализът показва, че много родители посочват като желание за прием само едно училище, в което има 1 или 2 свободни места, а в 10 от заявленията родителите са посочили само училище, в което няма обявени свободни места.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Днес ще бъдат обявени резултатите от второто класиране на първокласниците в града

Варна: Днес ще бъдат обявени резултатите от второто класиране на първокласниците в града

15 Юни 2018 | 12:12 | Агенция "Фокус"
Варна. Резултатите след второто класиране за прием на първокласници във Варна ще бъдат обявени днес след 17.00 часа. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от общинската дирекция по образование и младежки дейности. Записването на приетите след второ класиране ще започне от 9.00 часа на 18 юни. Всяко дете може да бъде записано в съответното училище, в което е прието до 17.00 часа на 19 юни. Ден по-късно ще бъдат обявени свободните места за трето класиране на първокласници. Системата за електронен прием в първи клас отново ще бъде отворена за регистрация, редактиране и отказ от заявление за прием. Тя ще бъде затворена на 21 юни в 23.59 часа. Резултатите след последното трето класиране ще бъдат обявени на 25 юни, като приетите деца ще бъдат записвани на 26 и 27 юни. Всички деца, които останат незаписани след третото класиране, могат да бъдат записани в училищата, в които има обявени свободни места. Електронният прием приключва с третото класиране. До 14 септември деца, които се връщат в България или идват от други градове на страната, могат да бъдат записвани в първи клас в училищата, в които има обявени свободни места.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: 530 са свободните места за първокласници в града преди второто класиране

Варна: 530 са свободните места за първокласници в града преди второто класиране

12 Юни 2018 | 16:43 | Агенция "Фокус"
Варна. 530 са свободните места за първокласници във Варна преди второто класиране. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна Лилия Христова, директор на Дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. „Местата са обявени веднага след окончателното приключване на записването от първата класация. 530 са свободните места за първокласници преди второто класиране. Свободните места в съответните училища са разписани на сайта на Община Варна“, добави Лилия Христова. Тя подчерта, че свободни места за първокласници има във всички райони на града, включително и в някои от централните училища има обявени единични свободни места.
93% от първокласниците във Варна бяха приети по първо желание, като при първото стартиране на системата общо 2 976 деца кандидатстваха за прием в 37-те общински училища в града. Записването на първите приети приключи на 8 юни. В 10.00 часа днес системата за електронен прием отново беше отворена за подаване на ново заявление за деца, неучаствали в първо класиране, или за редактиране на заявление за деца, участвали на първо класиране.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.