НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Калин Рачев, Общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти“ - Добрич: Желанието на кметския екип и на нас като ръководство е да подобрим инфраструктурата на паркингите в града

Калин Рачев, Общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти“ - Добрич: Желанието на кметския екип и на нас като ръководство е да подобрим инфраструктурата на паркингите в града

14 Юни 2018 | 15:19 | Агенция "Фокус"
Добрич. Желанието на кметския екип и на нас като ръководство е да подобрим инфраструктурата на паркингите в града. Това заяви Калин Рачев, директор на Общинското предприятие (ОП) „Устойчиви дейности и проекти“, предаде кореспондентът на Радио „Фокус”. Рачев отбеляза, че от дълги години проблем е било събирането на вода още на входа на паркинга до площад „Свобода“. Причината – липса на шахти като на практика не се осъществява отводняване. Така след всеки по-интензивен дъжд се събира вода и няма начин за нейното отвеждане. Съгласувано е с директора на ОП „Комуналстрой“ в долната част на този паркинг да бъде направен линеен отводнител. Калин Рачев съобщи също, че ще бъдат монтирани по-нагъсто указателни табели за „Синя зона“ в централна градска част.
„Принципът на „Синя зона“ не е да има някакъв човек с жълта жилетка, който да стои до всяка една кола и примерно ако двадесет спрени коли през 5 метра, да има двадесет човека да ги чакат да платят. Принципът е самотаксуване. Навсякъде по света принципът на „Синя зона“ е самотаксуване. За тази цел вече работи и SMS номер. От момента на пускане на системата за SMS таксуване до месец май според финансовите разчети имаме няколко стотин процента повишение“, каза Калин Рачев. Ако в началото на месец са били събирани около 250 лв., сега сумата вече е около 800 лв. Обмисля се вариант именно на паркинга на площад „Свобода“ да бъде поставена автоматизирана система за самотаксуване. Същото би могло да бъде приложено и на паркинга пред сградата на Стоматологията, допълни Рачев.
Този опит е съгласуван с общини, сходни като големина с Добрич. Бе даден пример с Община Ямбол, където навсякъде има автоматизирана система за самотаксуване. Калин Рачев отбеляза, че когато се работи с лице, което таксува за ползване на паркинг, това отнема време, затова когато гражданите бързат, най-добрият вариант е чрез SMS и самотаксуване. Директорът на ОП „Устойчиви дейности и проекти“ посочи, че има проблем с намиране на кадри за „Синя зона“. Два месеца е публикувана обява за касиери, но желаещи въобще няма. От Общината предполагат, че това се дължи и на негативното отношение към касиерите от страна на граждани.
Жулиета НИКОЛОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.