НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:12


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Веселина Илиева, гл. архитект на Община Бургас: Общината предвижда да ремонтира фасадите на няколко сгради по ул. „Богориди“

Веселина Илиева, гл. архитект на Община Бургас: Общината предвижда да ремонтира фасадите на няколко сгради по ул. „Богориди“

14 Юни 2018 | 18:56 | Агенция "Фокус"
Бургас. Община Бургас предвижда да ремонтира фасадите на няколко сгради по ул. „Богориди“, ако собствениците им не го направят. После парите за ремонтите те ще трябва да възстановяват на Общината. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Веселина Илиева, главен архитект на Община Бургас.
„Улица „Богориди“ е изцяло реконструирана, иновирана в частта на публичната общинска собственост. Заедно с извършването на тези ремонтни дейности по указания и предписанията на Общината част от собствениците извършиха ремонти и на собствените си сгради. Текат процедури по извършване на ремонтни дейности на павилиони и преместваеми обекти“, каза още Илиева.
По думите й Общинският съвет е гласувал и промени в Наредбата за преместваемите обекти за уеднаквяване на вид и цвят на тенти и други слънцезащитни покрития по улицата, така че да се създаде един цялостен добър облик.
„За съжаление, имаме направени предписания във времето и в годините и предстоят нови такива на други сгради, които към момента са в лош вид, с неподдържани и опасни фасади“, допълни Илиева.
По думите ѝ при издаваните многобройни указания, някои от собствениците на тези сгради не извършват ремонтите. Част от тях по субективни, други по обективни причини – проблем със съсобственост или липса на интерес от страна на собствениците. Поради този факт Общината е поела инициативата да поеме нещата в свои ръце, за да може да окаже максимално въздействие и при неизпълнение от страна на собствениците ремонтите да бъдат извършени от общинското предприятие.
„След това Община Бургас ще си претендира разходваните средства с количествено-стойностни сметки. Това е една дългосрочна промяна за цялостна промяна на облика в зоната на груповите паметници на архитектурата“, каза още главният архитект на Община Бургас.
Веселина НИКОЛОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.